Име: Надежда Тихова
Град: Габрово
Дом. адрес: ул. "Осми март" 33
Телефон: 0887 633 112
Email: nadiatihova@abv.bg

Публикации на автора

Драган Немцов: „Имам щастлива съдба на творец благодарение и на Априловска гимназия”

Интервюто бе публикувано в бр. 240 на "100 вести" на 31 октомври 2009 г. В памет на големия приятел на Кристо и поддръжник на идеята за изграждане на Център на съвременното изкуство в Габрово, го поместваме отново

Повече...

Бих казал като древния мъдрец: „Аз знам, че нищо не знам, но Вие и това не знаете"

Интервюто с доц. д-р Румен Ковачев - историк, османист, е публикувано на 7 октомври 2017 г. Публикуваме го отново без промени в памет на нашия съгражданин.

Повече...

ТУ даде старт на проекта за изграждането на Център за компетентност за над 23 милиона

С встъпителна пресконференция вчера габровският Технически университет даде старта на изключително мащабния и невиждан досега проект за изграждането на Център за компетентност „Интелигентни мехатронни, еко- и енергоспестяващи системи и технологии“. Проектът се финансира по програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

Повече...

Представиха книгата на Веселин Димитров за Девическия манастир

Книгата на Веселин Димитров "Габровският девически манастир "Св. Благовещение" беше представена пред габровци в Националния музей на образованието в сряда.

Повече...

Възпитаници на „Звезди в аванс“ отново с международни награди

Възпитаници на школата „Звезди в аванс“ с вокален педагог Ваня Талева отново спечелиха награди в престижен конкурс. От 9 до 12 юни във Варна се проведе за седми път Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин". В неговите рамки се проведе конкурсът за песни от филми и мюзикъли „Киното - моя любов, моя песен".

Повече...

Президентът връчи на Мартин Копчев поредна престижна награда

Осмокласникът Мартин Копчев от Природо-математическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ получи в понеделник поредното си престижно отличие. Той спечели първа награда в Международния конкурс по програмиране CodeIT. Президентът Румен Радев бе домакин на награждаването в понеделник вечерта и патрон на последната фаза от състезанието.

Повече...

Кметът награди победителите в конкурса за карнавални картини

Вчера на специална церемония в Ритуалната зала на габровската Община кметът Таня Христова награди победителите в конкурса за най-добри карнавални картини, участвали в карнавалното шествие под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“.

Повече...

Клуб по конна езда или място за общуване между хора и животни

Клуб по конна езда „Батошево“ или място за общуване между хора и животни може да се нарече конната база, която трима приятели са създали на свой терен и земя под аренда в началото на селото.

Повече...

Надежда Петкова, наградена за най-добра актриса в BGMOT:

НАДЕЖДА ТИХОВА Актрисата от габровския Драматичен театър Надежда Петкова получи признание за таланта си – тя бе обявена за най-добра актриса в седмия Международен фeстивал на спектаклите за един актьор BGMOT, а най-добър актьор стана Николай Сотиров.

Повече...

Проф. д-р Елмар Хайнеман стана Доктор хонорис кауза на ТУ

Проф. д-р Елмар Хайнеман – ректор на Университета за приложни науки в град Шмалкалден, Германия, беше удостоен вчера с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Техническия университет в Габрово.

Повече...

Регионалният хоспис е пълен, но още не е много популярен сред габровци

Макар да съществува от 2007 година, Регионалният хоспис, позициониран в Дряново, не е много популярен като институция и като възможности, смята директорът му Нели Тодорова.

Повече...

Надежда Петкова и Николай Сотиров получиха наградите за най-добри актьори в ВGMOT

Талантливата габровска актриса Надежда Петкова и известният български театрален и киноактьор Ники Сотиров станаха носители на красивите наградни статуетки на Международния фестивал на спектаклите за един актьор, след като международното жури ги избра за най-добра актриса и най-добър актьор в ВGMOT, който се проведе от 14 до 18 май в Габрово.

Повече...

Министър Дончев беше Морфей от „Матрицата“ в Карнавалното шествие

Вицепремиерът Томислав Дончев остана верен на традицията да бъде съпричастен към Карнавала в родно Габрово. Тази година той не само дойде на шествието, а беше и един от най-атрактивните участници в него.

Повече...

СБУ награди учителите, отличени на общинско ниво

Синдикатът на българските учители в Габрово награди с грамоти и подаръци отличени учители на общинско ниво в двадесет и първия Национален конкурс „Учител на годината“ и така направи Деня на Габрово още по-празничен за част от учителското съсловие. Церемонията по награждаването се проведе в библиотеката на Техническия университет.

Повече...

С голям концерт и тържествен ритуал ПМГ отбеляза своята 46-годишнина

С голям тържествен концерт в зала „Възраждане“ вчера беше отбелязана 46-годишнината на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. Празникът на училището започна с ритуал по предаване на знамето на новия знаменосец Калоян Ботев и неговите асистентки с участието на директора на училището Цветана Кюмюрджиева.

Повече...

Би последният звънец за зрелостниците от ПТГ „Д-р Н. Василиади“

Последният звънец за зрелостниците от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ беше ударен от директора на училището инж. Васил Христов вчера на специално тържество в зала „Възраждане“.

Повече...

Мартин Копчев стана отново Лауреат на фондация „Димитър Бербатов“

Габровският талант в областта на математиката и информатиката Мартин Копчев завоюва поредната си голяма награда. Осмокласникът от Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ стана отново Лауреат на фондация „Димитър Бербатов“ за постиженията си през 2017 година.

Повече...

И в Деня на сестринството – 12 май, медицинските сестри ще протестират

И на днешния 12 май - Международен ден на сестринството, медицинските сестри не само ще празнуват, а и ще протестират, съобщи председателят на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Габрово Нели Тодорова.

Повече...

Мини карнавалът навършва пълнолетие

Събитието се провежда в деня на големия Габровски карнавал - 19 май, от 14 часа в градинката до МОЛ Габрово. С всяка следваща година Мини карнавалът се радва на все по-голям интерес и участници от Габрово и страната.

Повече...

25 години „Звезди в аванс” е една хубава зрялост

Музикалната школа „Звезди в аванс“ на известните габровски музиканти Ваня и Радослав Талеви става на 25 години. Навършването на четвърт век ще бъде отбелязано с голям празничен концерт с участието на бивши и настоящи възпитаници на школата в зала „Възраждане“ на 10 май от 18,30 часа. В шоуто ще се включи и синът на Талеви - Кристиян Талев – Криско, който е и първият им успял ученик. За всеотдайността към музиката, за трудностите и наградите в работата с деца, за споделянето и близостта между ученици и учители в успешния път на „Звезди в аванс“ разговаряхме с Ваня и Радослав Талеви.

Повече...

Децата в Поповци ще се запознават с професиите на бъдещето

Децата в Поповци ще се запознават с професиите на бъдещето. Такъв ще е акцентът в тазгодишното Лятно училище, организирано от секретаря на читалище „Дядо Стойно – 1927“ Недялка Пенева. Децата от района на кметството са 120, като в училищна възраст са един пълен автобус, който всяка сутрин ги вози до габровското училище „Райчо Каролев“.

Повече...

В Съботковци пак канят на „От нищо – нещо“

В миналогодишния събор участваха 14 читалища от област Габрово. В кулинарната изложба бяха представени над 100 ястия, типични за Габровския край под мотото „От нищо – нещо”. Фантазията и кулинарните умения на участниците затрудни доста журито.

Повече...

Първа награда в национален конкурс за най-малките танцьори от „Сивек“

Най-малките танцьори от начинаещата и част от напредналата група на възраст до 10 години на Фолклорния ансамбъл „Сивек“ към Народно читалище „Габрово 2002“ спечелиха първа награда в национален конкурс.

Повече...

Жана Цонева: „Тодор Цонев винаги е творил за народа си, за родината си“

Съпругата на известния български художник Тодор Цонев Жана Цонева, дъщеря му Десислава Бетова и внучката му Павлина бяха специални гости на Габрово и Дома на хумора и сатирата.

Повече...

Над 400 творби на Тодор Цонев предлага мащабна изложба в ДХС

Над 400 творби на известния български художник Тодор Цонев, почетен гражданин на Габрово, показва голяма изложба, която беше открита в четвъртък в Дома на хумора и сатирата. Според признанието на дъщерята на твореца Десислава Бетова това е най-значимата и най-хубава изложба, правена изобщо за Тодор Цонев.

Повече...