Изложба от Национален пленер по живопис “Боженци” - 2019 г.

На 20.08.2019 г. беше открита изложба живопис от Национален пленер по живопис „Боженци”, организиран от Художествена галерия ,,Христо Цокев” Габрово и Съюза на българските художници - София

Повече...

„Стъклена плетеница” в Боженци

Очакваната „Стъклена плетеница“ на 24 и 25 август, организирана за четвърта поредна година от РСО „Централна Стара планина“ и МАИР Боженци“, интригува с тайните на няколко изкуства, свързани с един материал - стъклото.

Повече...

Откриха изложба "Строителите на Паметника на свободата“

22 табла със снимки и факсимилета на документи и кореспонденция разказват историята на строежа на монумента Паметника на възраждането и освобождението на българския народ на връх Св. Никола, който днес наричаме Паметник на свободата.

Повече...

Севлиево впечатли младите художници от Валашке Мезиричи

Младите художници от чешкия град Валашке Мезиричи останаха впечатлени от историческите дадености на Севлиево.

Повече...

Ангел Ангелов е новият председател на Граждански комитет „Памет габровска”

Ангел Ангелов, основателят на Граждански комитет „Памет Габровска”, заслужил деятел на българското образование , неуморен краевед и активен общественик е новия председател. Секретар е Маргарита Мънчева.

Повече...

Трявна арт фестивал

Христо Христов е флейтист. Живее и свири в Германия. Той участва като солист в концерта на откриване и е преподавател в Международната музикална академия по време на фестивала.

Повече...

5 години Детска вокална група „Новомахленчета” при Народно читалище „Зора-1872”

Преди 5 години читалището на кв. Нова Махала се огласяше от все повече детски глъч и смях.

Повече...

150 състезатели ще качват стъпълата на Шипка

Над 150 състезатели, записали се за надпреварата по изкачване стъпалата към Паметника на свободата, ще бъдат облечени с най – новата собствена марка облекла за фитнес G.О.FIT на горнооряховската фирма „ФЕМИ” ООД, която дарява тениските за участниците.

Повече...

Габровските следи в популяризирането на Паисиевата история

210 години от създаването на Гладичовия препис по името на своя създател габровеца Влад поп Петков Гладичов

Повече...

Радослав Стоянов: "Успешно реализираме програма Еразъм+"

За успешно проведената практика на унгарски и български ученици, проведена в Приморско, за предстоящия обмен на ученици с Германия и Португалия, за новия прием на осмокласници в гимназията разказва Радослав Стоянов, директор на Професионалната гимназия по туризъм.

Повече...