Министър Красимир Вълчев: Стремежът ни е да стимулираме младите хора да станат преподаватели в училищата

Извънкласните дейности по интереси в училищата, нуждата от ранно кариерно ориентиране, стимулите, които ще се предлагат на младите хора да станат преподаватели в училищата, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев:

Повече...

Христина Борисова – с първа награда в конкурса „Вино и любов, любов и вино“

Поетесата от Севлиево Христина Борисова спечели първа награда в националния литературен конкурс в град Генерал Тошево „Вино и любов, любов и вино“.

Повече...

“Техническа проверка“ с няколко литературни приятели в Галерия “Видима“

Галерия “Видима“ кани културната общност в Севлиево на представянето на дебютната книга на Ангел Иванов - сборника с разкази "Техническа проверка" (издателство „Scalino“, 2018) – днес от 17:30 часа.

Повече...

Дряновци почетоха 146-та годишнина от обесването на Левски.

С изложба „Аз един Бачо Киро съм”, панихида и тържествен ритуал, организиран от Община Дряново, НЧ “Развитие - 1869”, ОК “Васил Левски” и Исторически музей , дряновци почетоха 146-та годишнина от обесването на Левски.

Повече...

Министър Вълчев: "Държавата дава 25 млн. лв. за дейности по интереси в училищата"

"С допълнителни средства в държавния бюджет в размер на 25 млн. лв. се финансират дейности по интереси във всички училища на страната", каза в Габрово министърът на образованието Красимир Вълчев.

Повече...

Симона Захариева с „Гран-При“ от „Път към славата“

Симона Захариева спечели „Гран-При“ в категория поп вокал в седмото издание на Националния конкурс „Път към славата“, а Вокална формация „Upstream Voices” реализира блестящия си старт на конкурсния подиум за 2019 г.

Повече...

Антоанета Янкабакова, изпълнителен директор на ИМКА – Габрово: „ИМКА - Габрово е едно голямо семейс

Антоанета Янкабакова е родена в Стара Загора. Завършила е ТУ-Габрово, специалност „Изчислителна техника“.

Повече...

Филм за габровския род Станимирови - в събота по БНТ

На снимката: Борис Станимиров - наследник на Станимировия род, и директорът на Националния музей на образованието Мая Карагьозова до портрета на Станимир Станимиров - най-яркият представител на рода, ръководил най-реномираните за времето си български учебни заведения, заемал редица постове в областта на културата и образованието. Учител в Държавната мъжка реална гимназия в Габрово 1883/84 г., директор на Априловска гимназия 1884/1886 г.

Повече...

Клуб „Млад краевед” при ОУ „Ран Босилек” гостува в РБ „Априлов-Палаузов”

Ученици от клуб „Млад краевед“ в ОУ „Ран Босилек“ с ръководител учителят Мария Костова, създаден по програма на МОН за извънкласни дейности по интереси в българските учебни заведения, гостуваха на 13 февруари 2019 година в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” за поредно свое занимание, свързано с историята на Габровския край, книжовното му богатство и мястото му в националната ни история и култура.

Повече...

Скръбна вест почина ПЕТЪР ЦОКЕВ

На 14 февруари 2019 години

почина ПЕТЪР ЦОКЕВ

Поклон пред неговия живот, творчество и приятелство

Погребението ще се извърши на 16 февруари - събота, от 12.00 часа на Габровските централни гробиша

 

Повече...