Изложба „Златни страници на българската илюстрация” – Илия Бешков и учениците му

Изложбата на ХГ „Илия Бешков” - Плевен представя 94 оригинални илюстрации на значими и обичани български графици от средата на 70-те и 80-те години на XX век, спечелили награди в България и чужбина.

Повече...

Габрово с 4 награди от ученическия театрален фестивал "Климент Михайлов"

Веселин Маринов от младежки театрален състав ”Смехоранчета” при НЧ ”Св. Св. Кирил и Методий - 1928” с ръководител Виктория Петрова получи награда за главна мъжка роля - на Змея в спектакъла „Змейова сватба” от Петко Тодоров. Лилия Пашова, която играе Марта Билярката в същата пиеса, взе отличие за поддържаща женска роля.

Повече...

Хорът на Елена Назърова просълзи и мъжете

С концерта спектакъл „Пеем за любовта” диригентът Елена Назърова и смесеният хор „Априлов - Палаузов” просълзиха и мъжката половина в зала „Възраждане”. Тази емоционална подробност е изключително важна заради факта, че доста габровци предпочетоха традиционната годишна изява на хора пред старта на Световното по футбол.

Повече...

Представители на Българо-швейцарската търговска камара на среща в „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево

Директорът на механоелектротехникума Ани Андреева изрази благодарност към фирмите партньори за доброто сътрудничество не само в сферата на дуалното обучение, но и по повод различни училищни инициативи. Тя представи реализираните дейности по проекта до момента.

Повече...

Представиха книгата на Веселин Димитров за Девическия манастир

Книгата на Веселин Димитров "Габровският девически манастир "Св. Благовещение" беше представена пред габровци в Националния музей на образованието в сряда.

Повече...

Възпитаници на „Звезди в аванс“ отново с международни награди

Възпитаници на школата „Звезди в аванс“ с вокален педагог Ваня Талева отново спечелиха награди в престижен конкурс. От 9 до 12 юни във Варна се проведе за седми път Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин". В неговите рамки се проведе конкурсът за песни от филми и мюзикъли „Киното - моя любов, моя песен".

Повече...

Метал Секюрити Груп и РУ - Габрово в съвместна кампания срещу телефонните измамници

За втора поредна година охранителна фирма Метал Секюрити Груп ЕООД съвместно с РУ - Габрово при ОДМВР - Габрово и с подкрепата на Дзалли ООД и Полипрес ООД стартират информационна кампания за превенция срещу телефонните измами.

Повече...

Изложбата "Пътят на образованието в славянския свят" беше представена на Комитета по образование към Съвета на ЕС

Международната изложба "Pats of education in the Slavic Word" с участието на Националния музей на образованието беше представена на Комитета по образование към Съвета на ЕС, който проведе изнесено заседание на 7 и 8 юни във Варна.

Повече...

Ловците трябва да уведомяват за всеки намерен труп на дива свиня

От Ловния съвет на България до всички регионални структури на Изпълнителната агенция по горите, както и до шестте държавни горски предприятия, са разпратени предупреждения за ново огнище на Африканска чума по свинете.

Повече...

На 14 юни в ХГ "Христо Цокев" се открива изложба IN MEMORIAM с творби на Светлин Русев от фонда на галерията.

Експозицията представя 15 творби от 70-те и 80-те години на ХХ век. Маслена живопис - пейзаж , портрет,
фигурална композиция и серия рисунки ще дадат възможност на зрителя да придобие цялостна представа за
творчеството на автора.

Повече...