Иво Найденов се класира за финалите на ДП по тенис на закрито при 12 годишните

Габровският тенис-талант Иво Найденов (ТК Габрово) се класира за финалите на Държавното лично първенство в зала при момчетата до 12 години.

Повече...

Валерия Гърневска е държавен вицешампион по тенис за състезатели до 12 години

Страхотно представяне на Валерия Гърневска на Държавното лично първенство по тенис за деца до 12 години!

Повече...

Иво Найденов с победа в регионалното тенис първенство за момчета до 10 години

Габровският тенис талант Иво Найденов (ТК „Габрово“) се класира за Мастърс турнира при момчетата до 10 години.

Повече...

Михаела Цонева с титла на двойки в Истанбул

Пореден престижен успех през сезона постигна габровската тенис надежда Михела Цонева.

Повече...

Победи за Иво Найденов и Валентина Лесичарска в тенис турнир до 12 години

Състезателите на ТК „Габрово“ Иво Найденов и Валентина Лесичарска завоюваха първите места на регионален турнир по тенис за момчета и момичета до 12 години в Дряново.

Повече...

Михаела Цонева с нова двойна победа в турнир от веригата Тенис Европа

Блестяща Михаела Цонева постигна втора поредна двойна победа на турнир от Тенис Европа за юноши и девойки до 16 години.

Повече...

Десислава Симеонова – интервю Дряново

Десислава Симеонова е родена през 1994г. в Дряново. До 7-ми клас учи в СОУ „Максим Райкович” в родния си град, а средното си образование завърша в Национална Априловска гимназия в Габрово. Висшето си образование продължава в специалността „Педагогика на обучението по български език и география” към Филологическия факултет на Великотърновския университет „Св. Св Кирил и Методий” и го завършва с отличие. Като студентка печели Стипендията „Арх. Максим Райкович“ на Община Дряново. От септември 2017 година е учител по български език и география в Американския колеж „Аркус“, Велико Търново.  В продължение на 10 години тренира баскетбол в Дряново, като през 2017 година става национална студентска шампионка с екипа на ВТУ. От 4 години е и треньор по тенис в гр. Търново, където живее в момента. 

Повече...

Михаела Цонева представя България на Световното първенство по тенис за девойки

Жребият отреди на българския тим място в група „А" на шампионата в Простейов, заедно с отборите на Чехия, Япония и Мароко. Първата среща на България е днес срещу домакините от Чехия.

Повече...

15 деца бяха спечелени за спорта с успешно реализиран проект от ТК “Габрово”

Близо 15 деца бяха спечелени за спорта тенис на корт и ще продължат да водят системен тренировъчен процес, благодарение на проведените занимания в т. нар. тенис школа за начинаещи в тенис клуб „Габрово“.

Повече...

Доктор Ангел Ангелов стана държавен шампион по тенис на маса за ветерани

Доктор Ангел Ангелов стана държавен шампион по тенис на маса за ветерани и извоюва общо три медала на провелото се в Добрич 40-то републиканско първенство за състезатели над 39 години.

Повече...

Децата на ТК „Габрово”спечелиха втори отборен трофей

За втора поредна година децата на тенис клуб „Габрово“ намериха място в призовата тройка на отборното първенство по програмата на БФТ „Тенис 10s” на регион Плевен, включващ клубовете от Северозападна България.

Повече...

СКТМ “Габрово” взе медали при дебютното си участие във Висшата лига

Габровският тим по тенис на маса спечели медали при дебютното си участие в мъжката Висшата лига. Пламен Макавеев и съотборниците му завършиха на четвърто място в шампионата и написаха нова успешна страница в историята на този спорт в Габрово.

Повече...

Второ място за Гергана Минчева в регионален тенис турнир

Купа за второ място спечели състезателката на тенис клуб „Габрово“ Гергана Минчева. Възпитаничката на треньорите Свилен Мълчанков и Галин Христов завърши втора във втория турнир за момчета и момичета до 12 години на регион Плевен. Надпревар

Повече...

Габровският “Бадминтон” с 12 медала

12 отличия извоюваха представителите на габровския клуб по бадминтон във втория кръг от Националната индивидуална верига за 2014-та. Надпреварата се проведе в рамките на три дни на седем корта в спортна зала „Орловец“ и събра 154-ма състеза

Повече...

Най-яркият малък талант на тенис клуб „Габрово“ - Симона Найденова, намери място сред десетте най-добри състезателки в страната при момичетата до 8 г

Най-яркият малък талант на тенис клуб „Габрово“ - Симона Найденова, намери място сред десетте най-добри състезателки в страната при момичетата до 8 години. Възпитаничката на треньорите Галин Христов и Свилен Мълчанков се представи чудесно в

Повече...

Турнирът в памет на Йовчо Спасов - един истински тенис празник

Сериозно участие, страхотни емоции и чудесен тенис предложи XIV-то поредно издание на открития турнир на Габрово по тенис за любители. Надпреварата за Купа „Йовчо Спасов“ привлече близо 80 любители на аматьорския тенис от страната=

Повече...