Доктор Ангел Ангелов стана държавен шампион по тенис на маса за ветерани

Топ новина! <p>Доктор Ангел Ангелов стана държавен шампион по тенис на маса
Доктор Ангел Ангелов стана дър

Доктор Ангел Ангелов стана държавен шампион по тенис на маса за ветерани и извоюва общо три медала на провелото се в Добрич 40-то републиканско първенство за състезатели над 39 години.

 Близо 160 майстори от страната участваха в шампионата, сред които бяха и двама габровски представители. Известният габровски кардиолог, който от години се занимава активно с този спорт, спечели златото във възрастовата група от 65 до 69 години. Ангелов се представи чудесно в Добрич и записа седем последователни победи - четири в предварителната група и още три в елиминационната фаза. На четвъртфинала и полуфинала медикът отстрани съперници от Варна, а в мача за златото надигра с 3:0 Цветан Росалийски от Враца.
В групата Суперветеран, в която участваха състезателите от всички възрасти, д-р Ангелов се нареди на изключително престижното трето място. Абсолютен шампион за ветерани стана Марио Якимов от „Академик“ - Свищов (първенец в групата на 50-59-годишните), който надигра на финала Стефан Милев от „Тетрон“ - Плевен (първенец при 40-49-годишните).  
Другият габровски състезател в първенството беше Стефан Иванов. Той участва във възрастовата група над 70 години и грабна бронза. Иванов също спечели предварителната си група, но на полуфиналите отстъпи на бъдещия шампион Борис Червенков от Каварна. В мача за третото място габровският тенисист надигра с 3:0 Николай Панайотов от Бургас.
От надпреварата на двойки д-р Ангелов и Стефан Иванов завоюваха по едно сребърно отличие. При 65-69-годишните Ангелов и партньорът му Емил Найденов от „Локомотив“ (София) отстъпиха на финала на Димитър Караиванов (Момчилград) и Христо Даскалов („Локомотив“, София). Стефан Иванов и Георги Георгиев от „Корабостроител 92“ (Варна) също завършиха втората позиция при 70-74-годишните, като загубиха мача за титлата от представителите на „Корабостроител 92“ (Варна) Георги Михайлов и Борис Червенков.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни