Добро представяне на Мартин Пенчев на зимната Универсиада в Русия

Г абровският талант Мартин Пенчев представи България в дисциплината ски ориентиране на 29-та зимна Универсиада в Красноярск, Русия.

Повече...

Силно представяне на Мартин Пенчев в „Ски О Тур“

Най-добрият габровски ски бегач Мартин Пенчев започна по добър начин участието си в престижната верига по ски ориентиране за мъже и жени - „Ски-О Тур“. Веднага след участието си в домашната надпревара по ски бягане за Купа „Узана“, Пенчев отпътува към Тирол, Австрия, за „Ски-О Тур“ - поредица от пет старта по ски ориентиране в Партизау и Рамзау ам Дахщайн, включващи масов старт, спринт, средна дистанция и преследване, всеки от които носи точки за световната ранглиста.

Повече...

Ориентировачите на „Узана“ взеха Купа „Абритус“

Габровският клуб оглави отборното класиране. По точковата система за първо място в дадена възрастова група се начисляваха 15 точки, за второ 12т., за трето – 9 т., за четвърто – 7т., за пето – 6 т. и т.н. С отлично представяне на своите състезатели КСО „Узана“ събра 134 точки, с 29 повече от отбора на „Истрос“ (Русе).

Повече...

Ориентировачите на "Узана" с 27 призови места от Купа „Великден“

27 призови места заеха представителите на КСО „Узана“ в стартовете за Купа „Великден“ проведени в Търговище.
В традиционното международно състезание взеха участие над 550 ориентировачи от България, Румъния,
Молдова, Швейцария и Великобритания. Те си оспорваха отличията в четири дисциплини - масов старт, спринт,
средна и дълга дистанция.

Повече...

Мартин Пенчев е на трето Световно за 2018-та

Талантът на местния клуб „Узана“ Мартин Пенчев започна участие в трето поредно Световно първенство от
началото на 2018-та.

Повече...

Ева Симеонова и Михаил Добромиров са на Европейско по ориентиране в Словакия

Двама състезатели на клуб по спортно ориентиране „Узана“ ще представят България в Европейското първенство по спортно ориентиране за юноши и девойки до 16 и до 18 г.

Повече...

Нови две купи за ориентировачите на „Узана”

Нови две купи спечелиха състезателите на клуба по спортно ориентиране „Узана“. Габровските ориентировачи участваха в надпреварите за купата на кмета на село Ягода и Купа „Марица-изток”, в Стара Загора.

Повече...

Четвърто място за Християн Стоянов на Световното първенство по планинско бягане

Невероятният Християн Стоянов отново представи Габрово и България на високо ниво. Състезателят на клуб „Орловец 93“ беше част от националния отбор по планинско бягане за юноши младша възраст, който участва в IX-то световното първенство

Повече...

Илияна Илиева начело в най-голямото състезание по спортно ориентиране

Най-добрата българска състезателка по спортно ориентиране Илияна Илиева - с номер №12 на снимката, е начело в най-мащабната надпревара в този спорт - финландската „Юкола“.

Повече...

Илияна Илиева стана шампион на Норвегия!

Огромен успех за най-добрата българска състезателка по спортно ориентиране - Илияна Шандуркова, която вече носи фамилията на своя съпруг - Лъчезар Илиев. Възпитаничката на местния клуб „Узана“ спечели шампионска титла в меката на ориентиран

Повече...