Добро представяне на Мартин Пенчев на зимната Универсиада в Русия

Martin-Pеnchеv
Мартин Пенчев
Г абровският талант Мартин Пенчев представи България в дисциплината ски ориентиране на 29-та зимна Универсиада в Красноярск, Русия.

Този спорт за пръв път фигурираше в програмата на световните зимни студентски игри и състезателят на КСО „Узана“ стана първия роден участник представил страната ни в него.

Възпитаникът на треньорите Петко Игнатов и Елеонора Николова записа 14-то, 16-то и 17-то място на стартовете в Сибир. В спринтовата дистанция Пенчев завърши 16-ти от 52-ма участници с време 17:47 минути. С 2:01 минути по-бърз беше победителят Владислав Киселев от Русия, който е многократен младежки световен шампион в ски ориентирането. На подиума се качиха още Аудин Хеймдал от Норвегия и Сергей Горланов от Русия. В преследването на следващия ден габровският ски бегач финишира 17-ти с време 39:52 минути и изоставане от 5:14 минути от победителя Сергей Горланов - пети в световната ранглиста по ски ориентиране. Призовата тройка допълниха победителя от спринта Владислав Киселев и Миса Юрки Юхан Тумала от Финландия.

Участието на Мартин в Красноярск приключи със старт на средна дистанция. В него той записа и най-доброто си класиране - 14-то място от 49 участници. Времето, с което пресече финала, беше 38:01 минути. С 35:25 минути победата извоюва Йорген Баклид от Норвегия, следван от представителите на домакините Сергей Горланов и Владислав Киселев.

„Не бих казал, че съм доволен, защото можеше да покажа и още, но такива бяха обстоятелствата“ - коментира Мартин - „В първите два старта бях изморен от пътуването и не се бях аклиматизирал. Пътувахме три нощи до Красноярск, ските не ми бяха пристигнали навреме и не бях тпочинал. Всичко се случи в последния момент и добре, че все пак стартирах с моята екипировка“, разказа още габровският ски бегач.

Близо 3000 състезатели на възраст от 17 до 25 години се бориха за 76 комплекта медали в 11 вида спорт в Красноярск.

След Европейското първенство по ски ориентиране в Турция, Световното по ски бягане в Австрия и Универсиадата в Русия, следващото сериозно изпитание за Мартин е шампионата на планетата по ски ориентиране в Швеция. Световното е от 19-ти до 24-ти март в Питео, Швеция.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Ориентиране

Към началото

Следвай ни