НАП: „80 дни до крайния срок за смяна софтуера на касовите апарати“

Регистрираните по ДДС търговци имат 80 дни да сменят софтуера за управление на продажбите си в търговските обекти и касовите си апарати, информираха от НАП. Срокът за регистрираните по ДДС е 31 март 2019 г., а за фирмите без ДДС регистрация - до края на юни 2019 г.

Повече...

АМК - Габрово получи зелен сертификат от „ЕНЕРГО-ПРО Енергийни услуги“

Българският завод на водещия немски холдинг за производство на електродвигатели и задвижващи компоненти АМК вече изработва своята продукция изцяло с енергия, произведена от възобновяеми източници. Представителството на немската компания у нас е позиционирано в Габрово, където освен производство на задвижваща техника за клиенти предимно от Германия и Словения, се осъществява и развойна дейност.

Повече...

Какво е АМК за ветераните?

20 години от основаването си навършва тези дни една от най-иновативните фирми в Габрово - АМК. Това бе повод репортер на "100вести" да разговаря с трима от ветераните - Николай Марков, Петко Стоянов и Симеон Трифонов.

Повече...

Мариана Димитрова: „Създадохме сладкарската работилница заради децата“

Мариана Димитрова е по образование художник – завършила е художествена обработка на металите в Националната художествена академия в София, а по професия – сладкар. Тя, заедно със свои приятелки, създава сладкарската работилничка „Чочис Кейк“. Изработената от „Чочис Кейк“ торта беше експонирана в изложбата „Моята сладка Коледа“. За сладкарството, за удовлетворението от правенето на уникални торти, за радостта на децата при срещите им със захарните изкушения е разговорът с Мариана Димитрова.

Повече...

20 години АМК

„Всеки да се опита да влезе в обувките на другия и да разбере неговата гледна точка“, така управителят на АМК „Задвижващи и управляващи системи“ Калоян Иванов повдигна леко завесата от строго пазените тайни на фирменото управление, като дефинира част от формулата на успеха през 20-те години от функционирането на българо-германската компания в Габрово.

Повече...

Николинка Хинкова с доклад на 14-то издание на „Иновационно предприятие на годината“

Президентът Румен Радев ще награди победителите в 14-то издание на конкурса „Иновативно предприятие на годината 2018“, което ще се проведе на 6 декември в хотел „Балкан“, зала „Средец“ в София.  А Николинка Хинкова, председател на директорския борд на българо-израелската компания „ЛС Тюбс“ и член на Борда на директорите на „Мехатроника“ АД, ще представи пред участниците във форума своята позиция, свързана си интелигентните политики за иновационен растеж.

Повече...

Божидар Бошнаков: IT“-сферата е интересна и примамлива“

В събота зала „Възраждане“ в Габрово компанията за разработване на иновативни дигитални платформи FFW събра най-успелите млади представители на IT-сектора от страната.

Повече...

Томислав Дончев откри международна конференция във Великотърновския университет

Вицепремиерът на Република България г-н Томислав Дончев и ректорът на Великотърновския университет проф. д-р Христо Бонджолов откриха първата за Югоизточна Европа конференция на тема „Стойността на комуникациите в дигиталната ера“, съобщиха вчера от висшето учебно заведение, домакин на събитието.

Повече...

В Габрово се събират най-успелите в IT-сектора

Според организаторите първото издание на Gabrovo Digital Summit е само началото, с което те искат да покажат, че и в малките градове на страната може да се прави сериозен бизнес. Те планират още да създават подобни събития, за да наложат Габрово като един от центровете на българската IT-общност.

Повече...