Възпитаници на „Звезди в аванс“ отново с международни награди

Възпитаници на школата „Звезди в аванс“ с вокален педагог Ваня Талева отново спечелиха награди в престижен конкурс. От 9 до 12 юни във Варна се проведе за седми път Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин". В неговите рамки се проведе конкурсът за песни от филми и мюзикъли „Киното - моя любов, моя песен".

Повече...

Страховита буря в планината кали патиланци за следващи походи

Тя дойде като тест за участниците, партньорите и организаторите на четвъртия поред патилански поход. За да ни покаже калко много добри хора има около нас. И че интелигентните хора имат сърца, отворени за другите в критична ситуация, а останалите - само за себе си.

Повече...

Децата на Весела Пенева с концерт във Ватикана

Възпитаниците на Музикален клуб „Весела“ Емили Цонева, Симона Тодорова и Александра Станева участваха в концерта, посветен на Празника на българската писменост и култура и българското председателство на Съвета на Европейския съюз във Ватикана в Рим, съобщи за вестника Весела Пенева.

Повече...

Много пъстър и невероятно весел празник за децата на Севлиево

Организираха го Училищното настоятелство, в партньорство с Младежки център и сдружение „Път към приключението“ - подз.

Повече...

Ана Борисова и възпитаниците й пяха в Сиатъл, САЩ, за 24 май

Ана Борисова Ганева е гл.ас. д-р в Катедра „Музика” на Педагогическия факултет към Великотърновския университет от 2009 г. Успоредно с тази своя дейност, тя е и председател на Сдружение „Анна-Фолкарт”- Дряново, което, заедно със свои поддръжници, учредява през месец януари 2013 г.

Повече...

Еврокотки окупираха областната управа

„Еврокотки“ представя погледа на децата към една сериозна тематика по забавен начин. Всяка нарисувана котка съответства на държава-членка на Европейския съюз, оцветена с цветовете на националното й знаме, и представя по нещо характерно за нея.

Повече...

Мартин Копчев стана отново Лауреат на фондация „Димитър Бербатов“

Габровският талант в областта на математиката и информатиката Мартин Копчев завоюва поредната си голяма награда. Осмокласникът от Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“ стана отново Лауреат на фондация „Димитър Бербатов“ за постиженията си през 2017 година.

Повече...

Габриела Кунчева от ПГТ „Пенчо Семов“ начело в „Най-добра бизнес идея“

Габриела Валентин Кунчева от Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов“ в Габрово спечели първо място в Националното състезание “Най-добра бизнес идея”, организирано от просветното министерство.

Повече...

Калина и Александър от Севлиево с награди от „Пейзаж от моята България“

Петокласниците от ОУ „Стефан Пешев“ в Севлиево Калина Красимирова и Александър Цонев, възпитаници на Ива
Русинова, ръководител на Школата по Изобразително изкуство към НЧ „Развитие 1870“ в Севлиево, бяха отличени с награди от националния конкурс „Пейзаж от моята България“. Организатор на проявата е Националното училище по приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в Троян.

Повече...

Първото ми участие в мастерски клас CMS

Първият за България международен майсторски клас на ЦЕРН „Hands on Particle Physics“ се проведе на 26 март 2018 г. във Физическия факултет на Софийския университет. Майсторският клас се организира съвместно с Физическия факултет и Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българската академия на науките и с подкрепата на проекта OSOS (Отворени училища за отворено общество) по европейската програма Horizon 2020 за научни изследвания и иновации. Участие взеха 70 ученици от цялата страна. Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади” – Габрово бе достойно представена от Йоан Цонев от 10 „в” клас. Той беше избран измежду повече от 100 участници под номер едно от комисията, оценявала есетата на кандидатите, в които те описват мотивацията си за участие в този клас.
„100 вести“ публикува днес неговите споделени преживявания и вълнения.

Повече...