Детските дневни лагери на ИМКА Габрово - място на знания, умения и социални контакти

Разговор с Антоанета Янкабакова, изпълнителен директор на сдружение ИМКА – Габрово за завършилите летни „Дневни детски лагели“.

Повече...

„Габровски гласчета“ с 6 златни медала от Балкански форум

Шест златни медала са завоювали децата от ДФФ „Габровски гласчета“ на XI Балкански шампионат по фолклор „Еврофолк - Жива вода 2023“, който се провежда от 1 до 5 юни в град Хисаря под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF.

Повече...

Европроект насърчава диалога между младежи и институции

Община Габрово се включи като партньор в международния проект „Изграждане на европейски диалог за увеличаване на младежкото участие в извънградските райони“ (Рlace Оut).

Повече...

Детска градина "Радост" навършва 50 години, млад и амбициозен екип продължава традициите

На 8 февруари 2023 г. детска градина „Радост“ отпразнува 50-годишния си юбилей.

Повече...

Емили Цонева от "Елиза Арт" с наградата на вицепрезидента

Възпитаничка на Елиза Ковачева пак с национална награда

Повече...

IV Международен куклен фестивал „Рачо и Дешка“ - Габрово

За четвърти път Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ в четири съботи, от 3 до 27 август по два спектакъла дневно, срещна своята емоционална, гласовита детска публика с осем приказни истории на импровизираната сцена пред Община Габрово.

Повече...

Създават младежки парламент в Габрово

Три дни, повече от 40 младежи от 14 до 29 години от Габрово и страната участваха в групови дискусии за възможностите и потенциала на младите хора.

Повече...

Ново споделено пространство отвори врати в Габрово

Сдружение „ИМКА“ – Габрово откри ново споделено пространство „Y Space“ в младежката си територия.

Повече...

Родителска дилема - 61% от възрастните се затрудняват да спазват правилата, които са поставили на децата си

Глобално проучване, поръчано от Kaspersky, изследва ролята на здравословните дигитални навици в семейството, както и ефекта от поведението на родителите върху децата и обратното

Повече...

В Седмицата на здравословното хранене и спорта се включиха над 1000 деца от областта

„Денят на здравословното хранене и спорта“, който се провежда повече от 10 години, тази година постави рекорд по масовост.

Повече...

Силата на модела за подражание – как навиците на родителите и децата са взаимосвързани?

Ново глобално проучване, поръчано от Kaspersky, изследва ролята на здравословните цифрови навици в семейството, както и влиянието на поведението на родителите върху това на децата и обратното.

Повече...

Антоанета Янкабакова: „ИМКА пое нов проект „Нашите часове”

Относно проблемите, които ИМКА – Габрово иска да реши с новия проект в най-голямата социално отговорна инициатива на „Ти и Lidl за по-добър живот”, разговаряме с Антоанета Янкабакова, изпълнителен директор на сдружението.

Повече...

Антоанета Янкабакова: „Вдъхновени и мотивирани от проекта „Код: Активен”

Вече 30 години ИМКА - Габрово активизира младите хора за доброволчество и младежка активност чрез реализацията на десетки проекти и инициативи, които оставят дълготраен отпечатък в съзнанието на много младежи, младежки групи и организации, а и като цяло в Габрово.

Повече...

Премиерът Стефан Янев се срещна с ученици от ОУ „Неофит Рилски“ - Габрово

Полезни и оригинални предложения за подобряване на образователната среда в България получи министър-председателят Стефан Янев от шестокласници, с които се срещна в Министерския съвет.

Повече...

Антоанета Янкабакова: „ ИМКА - Габрово - 30 години мечтаем и сътворяваме заедно”

Една година след началото на пандемията - коронавирус Сдружение ИМКА - Габрово очакват с нетърпение да се върнат към познатите форми на работа.

Повече...

50 хил. лева от НДЕФ за енергоуправление на ДГ „Първи юни“

Община Габрово ще бъде подпомогната с 50 хил. лева за изграждане на интегрирана система за сграден мениджмънт за енергийно ефективно управление на ДГ „Първи юни“.

Повече...

Вяра Пенчева стана лауреат на фондация "Шанс за децата и природата на България"

Вяра Пенчева, 4 клас, СУ "Райчо Каролев", Габрово бе избрана за един от лауреатите на Фондация "Шанс за децата и природата на България" по проекта "Награди, стипендии и отличия 2020".

Повече...

Вяра Пенчева нарисува битката с коворавируса

Рисунката на Вяра Пенчева от Габрово е сред финалистите в конкурса "Млад иноватор". Тя е само в 4-ти клас, но притежава огромен талант.

Повече...

Антоанета Янкабакова, изпълнителен директор на ИМКА – Габрово: „Доброволците са най-ценния ресурс на всяка неправителствена организация”

Опитът на ИМКА-Габрово през последните 29 години показва, че е немислимо да работят с деца и семейства, с младежи в общността без подкрепата на доброволци.

Повече...

В Трявна обявиха конкурс „Любими герои от приказките на Андерсен“

В Трявна библиотеката при НЧ „Пенчо Славейков-1871“ и общината обявиха конкурс за детска рисунка на тема „Любими герои от приказките на Андерсен“ по повод 215 години от рождението на изкусния разказвач Ханс Кристиян Андерсен, чиито приказки носят в сърцата си поколения българи.

Повече...

Общината кандидатства по "Красива България" за обновяване двора на детска градина "Младост"

Община Габрово ще кандидатства по проект "Красива България" за благоустрояване дворните площи на детска градина "Младост".

Повече...