Учен, с интерес към психиатрията и неврологията, разказва за клиничен случай и какви поражения нанася райският газ

В началото на седмицата сайтът на Йейлското училище по медицина публикува статия на Изабела Бекман за ефектите на райския газ и тяхното лечение.

Повече...

Валери Митов иска незабавна забрана на райския газ

Народният представител от БСП за втори път вдига проблема

Повече...

Пари за образование има, резултати - не

Макар България да получава милиарди за образование от европейските фондове, резултатите на учениците не помръдват нагоре. Време е нещо да се промени

Повече...

Пепа Сомлева: „Габровският предприемач винаги е доказвал, че е силен и борбен по време на изпитания„

Пепа Сомлева е председател на Регионалната стопанската камара в Габрово и общински съветник в местния парламент на Габрово.

Повече...

Истина ли е това? Премахват пазара на Шиваров мост

Пазарът на Шиваров мост е под заплаха от премахване. Търговци и граждани са решени да го спасят

Повече...

Николай Григоров: „Разширяването на „синята зона“ е неаргументирано, без задълбочен анализ, абсолютно в ущърб на габровци“

Остри коментари срещу въвеждането на платените зони за паркиране в Габрово се появиха в социалните мрежи във връзка с разширяването на така наречената „синя зона“ в Габрово.

Повече...

Николай Сираков: "Улисан в решаваме проблемите, ГЕРБ пропусна да поддържа по-тесен контакт с младото поколение"

 Коментар за резултатите от парламентарните избори, за успеха на ГЕРБ, за предпочитанията на хората към партията на Слави Трифонов, за вариантите за съставяне на ново правителство и за новия път в своя живот прави Николай Сираков, бивш народен представител от ГЕРБ.

Повече...

Св. Харалампий и Трифон Зарезан в Поповци

Традиция е по празничния календар на Народно читалище „Дядо Стойно- 1927” да се честват всички празници и да се предават на младите обредите и обичаите.

Повече...

Пепа Сомлева: „Бюджет 2019“ – поредната шопинг терапия“

Според Пепа Сомлева, тенденцията в изготвянето на общинския бюджет, за съжаление, от години е една и съща. Разпределението на средствата, събрани от гражданите, освен че трябва да е законосъобразно, то трябва да е ефективно и целесъобразно преди всичко за тях, но като опровержение на тези принципи са постъпилите многобройните заявления за решаване на спешни проблеми на граждани, в бюджета за 2019.

Повече...

Честита Нова година! Да се сбъдне 100-годишната мечта на габровци! И всеки габровец да сбъдне по 100 мечти през 2019 година!

Да е мирна, здрава, спорна и плодородна!

Да се сбъдне 100-годишната мечта на габровци!

И всеки габровец да сбъдне по 100 мечти през 2019 година!

Повече...

За Бог, за вярата, за любовта

документален разказ


„Как изведнъж децата се успокоиха... И как отделението притихна...“ - помисли си тя и несъзнателно огледа още веднъж кувьозите със спокойно спящите бебета.

Повече...

Помощ, мъжът ми не ми изневерява!

Ще речете, че съм подготвила похвално слово за половинката, ама не Всъщност пиша размисъл, вдъхновен от два скорошни разговора с две различни приятелки.

Повече...

Никаква толерантност към търсещите саморазправа

През изминалия кръг отново имаше крайно неприемливи действия по време на последния мач между "Чардафон" и "Делта Гард - Предаторс". Тъй като много зачестиха грозните прояви на баскетболния терен, и то с все по голяма дързост и грубост,  оттук нататък няма да има никаква толерантност и компромиси относно наказанията при очевидно неприемливо държане в рамките на Лигата. 

Повече...

Детство мое, дигитално и мобилно

„Да дадете на детето си смартфон е равносилно на...

Повече...

За диктатурата на малцинството: справедливо и морално ли е да не спазваме закона, щом защитаваме Закона, Морала и Справедливостта

Не може всеки убеден в правотата на тезата си да блокира живота на другите! Това се опитвам да кажа. 

Повече...

Николай Григоров: „Габровска област обезлюдява най-бързо, но никой не търси причините“

„Габровска област обезлюдява най-бързо, но никой не търси причините за този тревожен факт“, бяха думите на Николай Григоров, регионален представител на Асоциацията на индустриалния капитал.

Повече...

Пепа Сомлева: „За електромобил може, за училищен басейн не!“

Минават сесия след сесия на Общинския съве в Габрово, на които често се гласуват решения, без проблемът да е решен, а само отложен, решен формално или предложението е такова, че реално не съдържа решение - коменира пред вестника общинският съветник от „Будно Габрово“ Пепа Сомлева.

Повече...