Никаква толерантност към търсещите саморазправа

Препоръчана! BGO-center.jpg
BGO-center.jpg

През изминалия кръг отново имаше крайно неприемливи действия по време на последния мач между "Чардафон" и "Делта Гард - Предаторс". Тъй като много зачестиха грозните прояви на баскетболния терен, и то с все по голяма дързост и грубост,  оттук нататък няма да има никаква толерантност и компромиси относно наказанията при очевидно неприемливо държане в рамките на Лигата. 

През последните месеци лигата заприлича повече на В регионална футболна лига, а не на академичен спорт какъвто е баскетболът.

За конкретния случай от събота /24.11/ в гр. Плевен.
Освен ситуациите, разиграли се в залата по време на мача и които наложиха прекратяване на срещата, са взети предвид заплахите и търсенето на саморазправа след края на срещата, което наложи извеждането на част от длъжностните лица с полиция от залата.

Видео със ситуацията може да видите тук - 1:10:00 - https://www.youtube.com/watch?v=DoF8JmaDT_U
Кратка ретроспекция на ситуацията:
Около 6-7 мин. от третата четвърт, когато има ситуация под коша на "Чардафон", в която не се отсъжда нарушение в полза на Плевен. № 15 от Плевен, се засилва срещу един то съдиите и го блъска. В същия момент се отсъжда неспортсменско нарушение на Тони Личев, защото спира бързата атака на "Чардафон". След администрирането на неспортсменското нарушение се отсъжда дисквалификация на номер 15 от "Предаторс" за блъскане на съдия.  Останалото се вижда и чува на записа. Като основни действащи лица са номер 15 и номер 14 от "Делта Гард Предаторс".
След края на мача заплахите и търсенето на саморазправа продължават, като №14 блъска по вратата на съдиите и ги приканва да излязат да ги "убие". Отборът от Плевен изчаква над 40 мин. съдиите да излязат с цел саморазправа, което наложи извикването на полиция.

След Прекратяване на срещата резултата по правилник е 20:0 в полза на "Чардафон".

Дисциплинарни наказания:

Номер 14 Румен Йорданов - нарушение на член 7 и 8 от Дисциплинарния правилник на Лигата и проявяване на агресия и цинично поведение, неподхождащо на никое спортно събитие, уронващо престижа и доброто име на Лигата и спорта баскетбол. Наказва се да не участва в 5 мача на своя отбор и последно предупреждение за отстраняване.
Номер 15 Максим Генов - нарушение на членове 7, 8 и 9, включващи физическа саморазправа на два пъти в рамките на един мач. Наказва се да не участва в Лигата до края на сезон 2018/2019.
Отборът на "Предаторс" получава първо и последно предупреждение за изгонване от лигата и невъзстановяване на депозита, при действия на който и да е състезател от отбора, нарушавайки правилниците на Лигата и нарушаващи човешките права на други лица участници в Лигата.

Всички останали наказания, технически и дисквалификации отсъдени в двубоя са в сила.

Всички отбора да са на ясно, че подобни изяви, на които бяхме свидетели от части в миналия сезон и системно от началото на този, повече няма да бъдат допускани и най-строго ще бъдат прилагани всички правила на Лигата.
Основната идея около, която са се обединили всички занимаващи се с организацията, включително съдии и секретари е изграждане добро име на спорта и развитието му в една добра посока, достойна за пример и подражание.
С участието си вие се съгласявате да спазвате правилата, които са определени. Ако имате други стимули за участие и други цели, то може би е редно да потърсите друго поле за изява.
Облика на лигата са неговите отбори. Участието е доброволно. Спазването на правилата и моралните норми е задължително!

В следващия пост ще намерите информация за организиране на среща между отбори, организатори и съдиите в Лигата. Ще може да получите пълна информация относно всички проекти и дейности на ББО, както и разяснение за функционирането, структурата и целите на лигата.

 

Орлин Атанасов

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото