Инж. Снежана Койчева: „Ако не дариш, как ще вземеш?“

Една благородна идея - да се дари на иновативното Училище по изкуства и занаяти за социално слаби деца „Димитър Екимов” в с. Русаля, Великотърновско, подтиква инж. Снежана Койчева да потърси съмишленици за организиране на благотворителен концерт на 20 юли (събота) на ски пистата до хостел „Горски дом” в местността Узана.

Повече...

Националната Априловска гимназия „осиновява” важен за историята й тефтер на 179 години

Ръкописно воден тефтер от фонда на НБ „Св. св. Кирил и Методий”, свързан с историята на Габровското училище и неговия Благодетел, ще „осинови” Националната Априловска гимназия.

Повече...

Заслужени награди и признание за двама габровски учители в НК „Учител на годината“ 2019

Заключителният етап на на ХХІІ национален конкурс "Учител на годината "2019, организиран и проведен от Синдиката на българските учители на 10 май 2019 в хотел „Балкан“ – София, е още едно даказателство за изключителната грижа на съсловната организация за издигане на авторитета на професионално доказалия се български учител.

Повече...

Сребърен медал за Мартин Копчев от олимпиадата по математика в Русия

Сребърен медал спечели Мартин Копчев, ученик в IX клас от ПМГ Габрово на Всерусийската олимпиада по математика, проведена от 21 до 27 април в град Перм, Русия.

Повече...

Ден на таланта в ОУ „ Неофит Рилски“

Всяка година Основно училище „Неофит Рилски“ дава възможност за изява на талантливите и артистични деца на хепънинг, посветен на Деня на земята.

Повече...

Първо образователно ателие в новата детска изложба "Град Градина"

Седмица преди Цветница, на 13 април от 11 до 12.30 часа в Зала 4 на Музея на хумора и сатирата ще се състои първото образователно ателие в новата детска изложба "Град Градина", която е част от 24.

Повече...

Природното богатство на НП "Централен Балкан" в изложба на Националния музей на образованието

„Паркът като класна стая” е изложбата, която Националният музей на образованието предлага на посетителите през месец април.

Повече...

"Потомци на Рачо Ковача" учат в Националния музей на образованието

Децата от група "Мечо Пух" на детска градина "Радост" участваха в тематичен урок „Габровското училище” в Националния музей на образованието.

Повече...

Първият училищен Киноклуб стартира в НАГ - Габрово

Националната Априловска гимназия винаги е била средище за множество културни събития и дейности, интелектуални игри и мероприятия.

Повече...

Министър Красимир Вълчев: Стремежът ни е да стимулираме младите хора да станат преподаватели в училищата

Извънкласните дейности по интереси в училищата, нуждата от ранно кариерно ориентиране, стимулите, които ще се предлагат на младите хора да станат преподаватели в училищата, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев:

Повече...