Интерактивна занималня откриха в детска градина „Явор“

В присъствието на много гости, сред които и кметът Таня Христова, в детска градина „Явор“ откриха нова придобивка – Интерактивна занималня.

Повече...

Отборът по хандбал – девойки, на ПМГ представи България в Катар

Отборът по хандбал – девойки, на Природоматематическата гимназия „Акад. Ив. Гюзелев“ представи България на Световните ученически игри в Катар. Националните шампионки, повечето от които са състезателки и на хандбален клуб „Бъки“, бяха водени от преподавателите по физическо възпитание и спорт в гимназията Антоанета Андреева и Ясен Симеонов.

Повече...

Възпитаници на ПГ по туризъм - с голям успех на фестивал в Истанбул

Възпитаници на ПГ по туризъм „Пенчо Семов“ представиха достойно България и Габрово като се завърнаха с медали от участието си в Международния кулинарен фестивал в Истанбул, съобщи директорът на гимназията Радослав Стоянов. Това е шестнадесетото издание на престижната надпревара, която се провежда всяка година.

Повече...

Отлично представяне на курсистите на Школа ИНТЕНЗИВ в две престижни езикови състезания

Силно представяне направиха курсистите на Школа ИНТЕНЗИВ в две престижни състезания по английски език Longman Competition и I can do it в началото на 2018 г. 

Повече...

НП „Централен Балкан" отличи учaстници в конкурс за детска рисунка,

Експерти от дирекцията на Националния парк „Централен Балкан“ връчиха награди на участниците в Националния конкурс за детска рисунка „Наследници на Дечко Узунов“. Награждаването се състоя в Националното училище за пластични изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов“ в Казанлък, организатор на конкурса.

Повече...

Център "Музейно училище" проведе първи семинар с учителите по История и цивилизации

Със семинар на тема "Културното наследство в учебните програми по История и цивилизации" център "Музейно училище" започна практическата си дейност в помощ на педагогическите кадри.

Повече...

„Най-голямото предизвикателство в дългосрочен план е да се обезпечи системата с млади педагогически

„Най-голямото предизвикателство в дългосрочен план е да се обезпечи системата с млади педагогически специалисти“ – това заяви в събота министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на среща с директори и учители от област Габрово.

Повече...

„Зимни четения“ в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”

На 18 и 19 януари 2018 година в залата за срещи и събития на Регионална библиотека – Габрово ученици от X и XII-ти класове на Национална Априловска гимназия със своите учители Пенка Петрова, Силвия Стоянова и Снежанка Барболова, доброволци от Клуба на доброволеца при библиотеката, ученици от ПГТ „Пенчо Семов“, ОУ „Ран Босилек“, библиотекари и гости участваха в „Зимни четения“ за втора поредна година.

Повече...

Професионалното образование – акцент в посещението на министър Вълчев в областта

Професионалното образование е акцент на посещението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Габровска област. Такъв извод той на прави на пресконференция в събота.

Повече...

С изложба в Националния музей на образованието завърши „Твоят час”

С откриване на изложба от детски рисунки в Националния музей на образованието приключи двумесечната програма „Любопитно краезнание“ за група ученици от СУ „Райчо Каролев” – Габрово. Програмата е по проект „Твоят час“ и включва осем тематични занятия в музея - от 17 ноември 2017 г. до 18 януари тази година. Ръководител на децата, от три шести класа на „Райчо Каролев”, е Богдан Андреев - главен учител по История и цивилизации.

Повече...