Споразумение за сътрудничество между ТУ - Габрово и АЕЦ „Козлодуй"

Valentin-Nikolov-i-prof.-Iliya-ZHelezarov
Валентин Николов и проф. Илия Железаров
Подпис под договора сложиха проф. Илия Железаров и инж. Валентин Николов

    Изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ ЕАД – инж. Валентин Николов и Ректора на Технически университет - Габрово – проф. д-р инж. Илия Железаров подписаха споразумение за сътрудничество между двете организации в областта на обучението и научните изследвания. Двете страни ще осъществяват сътрудничество с цел насърчаване и създаване на условия за развитие на съвместни дейности по иновации, приложни изследвания и образование в българския енергиен сектор.
    Със споразумението се продължават и надграждат традиционните и успешни образователни практики за обучение на студенти, които работят в Централата, в образователно-квалификационни степени „Бакалавър“ и „Магистър“ в Технически университет-Габрово. Специално внимание се обръща и на възможностите за обучение в образователна и научна степен „Доктор“ при реализиране на научни проблеми.
    Фокус в споразумението бе засилването на работата по включване на студенти от ТУ - Габрово в стажантски програми в АЕЦ „Козлодуй“. Обсъдени бяха и възможности за организиране на специализирани обучения на служители на Централата за повишаване на тяхната квалификация.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни