Кибертормозът над деца – на фокус през февруари

Тревожна е и тенденцията към понижаване на възрастта на пострадалите деца

Повече...

Детските дневни лагери на ИМКА Габрово - място на знания, умения и социални контакти

Разговор с Антоанета Янкабакова, изпълнителен директор на сдружение ИМКА – Габрово за завършилите летни „Дневни детски лагели“.

Повече...

„Габровски гласчета“ с 6 златни медала от Балкански форум

Шест златни медала са завоювали децата от ДФФ „Габровски гласчета“ на XI Балкански шампионат по фолклор „Еврофолк - Жива вода 2023“, който се провежда от 1 до 5 юни в град Хисаря под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали EAFF.

Повече...

Европроект насърчава диалога между младежи и институции

Община Габрово се включи като партньор в международния проект „Изграждане на европейски диалог за увеличаване на младежкото участие в извънградските райони“ (Рlace Оut).

Повече...

Детска градина "Радост" навършва 50 години, млад и амбициозен екип продължава традициите

На 8 февруари 2023 г. детска градина „Радост“ отпразнува 50-годишния си юбилей.

Повече...

Емили Цонева от "Елиза Арт" с наградата на вицепрезидента

Възпитаничка на Елиза Ковачева пак с национална награда

Повече...

IV Международен куклен фестивал „Рачо и Дешка“ - Габрово

За четвърти път Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ в четири съботи, от 3 до 27 август по два спектакъла дневно, срещна своята емоционална, гласовита детска публика с осем приказни истории на импровизираната сцена пред Община Габрово.

Повече...

Създават младежки парламент в Габрово

Три дни, повече от 40 младежи от 14 до 29 години от Габрово и страната участваха в групови дискусии за възможностите и потенциала на младите хора.

Повече...

Ново споделено пространство отвори врати в Габрово

Сдружение „ИМКА“ – Габрово откри ново споделено пространство „Y Space“ в младежката си територия.

Повече...

Родителска дилема - 61% от възрастните се затрудняват да спазват правилата, които са поставили на децата си

Глобално проучване, поръчано от Kaspersky, изследва ролята на здравословните дигитални навици в семейството, както и ефекта от поведението на родителите върху децата и обратното

Повече...

В Седмицата на здравословното хранене и спорта се включиха над 1000 деца от областта

„Денят на здравословното хранене и спорта“, който се провежда повече от 10 години, тази година постави рекорд по масовост.

Повече...

Силата на модела за подражание – как навиците на родителите и децата са взаимосвързани?

Ново глобално проучване, поръчано от Kaspersky, изследва ролята на здравословните цифрови навици в семейството, както и влиянието на поведението на родителите върху това на децата и обратното.

Повече...

Антоанета Янкабакова: „ИМКА пое нов проект „Нашите часове”

Относно проблемите, които ИМКА – Габрово иска да реши с новия проект в най-голямата социално отговорна инициатива на „Ти и Lidl за по-добър живот”, разговаряме с Антоанета Янкабакова, изпълнителен директор на сдружението.

Повече...

Антоанета Янкабакова: „Вдъхновени и мотивирани от проекта „Код: Активен”

Вече 30 години ИМКА - Габрово активизира младите хора за доброволчество и младежка активност чрез реализацията на десетки проекти и инициативи, които оставят дълготраен отпечатък в съзнанието на много младежи, младежки групи и организации, а и като цяло в Габрово.

Повече...

Премиерът Стефан Янев се срещна с ученици от ОУ „Неофит Рилски“ - Габрово

Полезни и оригинални предложения за подобряване на образователната среда в България получи министър-председателят Стефан Янев от шестокласници, с които се срещна в Министерския съвет.

Повече...

Антоанета Янкабакова: „ ИМКА - Габрово - 30 години мечтаем и сътворяваме заедно”

Една година след началото на пандемията - коронавирус Сдружение ИМКА - Габрово очакват с нетърпение да се върнат към познатите форми на работа.

Повече...

50 хил. лева от НДЕФ за енергоуправление на ДГ „Първи юни“

Община Габрово ще бъде подпомогната с 50 хил. лева за изграждане на интегрирана система за сграден мениджмънт за енергийно ефективно управление на ДГ „Първи юни“.

Повече...

Вяра Пенчева стана лауреат на фондация "Шанс за децата и природата на България"

Вяра Пенчева, 4 клас, СУ "Райчо Каролев", Габрово бе избрана за един от лауреатите на Фондация "Шанс за децата и природата на България" по проекта "Награди, стипендии и отличия 2020".

Повече...

Вяра Пенчева нарисува битката с коворавируса

Рисунката на Вяра Пенчева от Габрово е сред финалистите в конкурса "Млад иноватор". Тя е само в 4-ти клас, но притежава огромен талант.

Повече...

Антоанета Янкабакова, изпълнителен директор на ИМКА – Габрово: „Доброволците са най-ценния ресурс на всяка неправителствена организация”

Опитът на ИМКА-Габрово през последните 29 години показва, че е немислимо да работят с деца и семейства, с младежи в общността без подкрепата на доброволци.

Повече...