Летни занимания за деца в Природен парк „Българка”

За четвърта поредна година Природен парк „Българка” е домакин на летните занимания за деца от района на парковата дирекция - съобщиха вчера от институцията - Те са свързани с множество игри, лекции и беседи, които целят повишаване на екологичната култура в ранна ученическа възраст.

Повече...

Талантливите Ясен и Вяра Пенчеви печелят медал след медал

През тази учебна година на Ясен Пенчев, шестокласник от Природоматематическата гимназия в Габрово, се случиха много интересни и запомнящи се събития, той спечели куп медали от наши и международни математически състезания. През новата учебна година той вече ще е седмокласник и го очакват още повече предизвикателства.

Повече...

„Децата на Севлиево“ представиха България в „Децата на света“

„За нас е особена чест да попаднем в полезрението на международния организационен екип на фестивала и да преминем прецизната им селекция, за да получим като краен резултат персонална покана за участие и възможност да представим българския фолклор“ – сподели за вестника художественият ръководител „Децата на Севлиево“ Ваня Ангелска.

Повече...

Ясен Пенчев се завърна от Южна Корея със златен медал и купата „The Star ot the World”

На финала на WMI 2018 участваха 1800 ученици от 21 страни - Китай, САЩ, Виетнам, Корея, Тайван, Филипини, Индонезия, Иран и други. Българският отбор се състоеше от 11 деца от различни класове. Финалното състезание се проведе на 14 юли 2018 г. Децата решаваха 25 задачи, разпределени в два модула.

Повече...

Урок по родолюбие в габровското село Баевци

В габровското село Баевци се проведе детски пленер „Изобразяване на балканското село и природата, която ни заобикаля“.

Повече...

Ученици от ПМГ „Академик Иван Гюзелев“ бяха на посещение в Парламента по инициатива на областния уп

Ученици от габровската Математическа гимназия бяха на посещение в Народното събрание по покана на народния представител Николай Сираков

Повече...

Възпитаници на „Звезди в аванс“ отново с международни награди

Възпитаници на школата „Звезди в аванс“ с вокален педагог Ваня Талева отново спечелиха награди в престижен конкурс. От 9 до 12 юни във Варна се проведе за седми път Международния фестивал за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин". В неговите рамки се проведе конкурсът за песни от филми и мюзикъли „Киното - моя любов, моя песен".

Повече...

Страховита буря в планината кали патиланци за следващи походи

Тя дойде като тест за участниците, партньорите и организаторите на четвъртия поред патилански поход. За да ни покаже калко много добри хора има около нас. И че интелигентните хора имат сърца, отворени за другите в критична ситуация, а останалите - само за себе си.

Повече...

Децата на Весела Пенева с концерт във Ватикана

Възпитаниците на Музикален клуб „Весела“ Емили Цонева, Симона Тодорова и Александра Станева участваха в концерта, посветен на Празника на българската писменост и култура и българското председателство на Съвета на Европейския съюз във Ватикана в Рим, съобщи за вестника Весела Пенева.

Повече...

Много пъстър и невероятно весел празник за децата на Севлиево

Организираха го Училищното настоятелство, в партньорство с Младежки център и сдружение „Път към приключението“ - подз.

Повече...