Три момичета от областта в националния по баскетбол

Три момичета от Габровска област, чиито имена започват с буквата М - Магдалена Дамянова, Марина Стоянова и Мартина Георгиева, са включени в представителния тим на страната, който ще представи България в първия международен турнир от новия проект на БФ „Баскетбол“ от FIBA YDF.

Повече...

Над 250 участници от цялата страна събра турнирът по стрийтбол в Дряново

През последния уикенд на месец август в Дряново се проведе един от най-мащабните турнири по стрийтбол за страната. Традиционно Община Дряново организира спортното събитие, по случай Международния ден на младежта (12 август), като през 2018 година в двудневната спортна надпревара се включиха 51 отбора. Основен съорганизатор на събитието бе обединения баскетболен клуб "Чардафон" чрез новоизбрания вицепрезидент Ивайло Лисичков и младия треньор Антонио Станков, наставник над 80 подрастващи дряновски баскетболисти.

Повече...

Маги и Марина се готвят за U14

Две състезателки на „Чардафон“ - Магдалина Дамянова и Марина Стоянова, за пореден път бяха поканени в националния отбор по баскетбол за момичета, родени 2004-2005 г.

Повече...

Теди Буков 11-ти с момчета 16

Бившият състезател на „Чардафон-Орловец“ Теди Буков стигна до 11-то място на Европейското първенство по баскетбол за момчета до 16 години, дивизия „В“, което се проведе в Сараево, но в ролята си на помощник-треньор.

Повече...

Магдалина Дамянова - в националния, тръгва за Словения

 Състезателката на Обединения баскетболен клуб „Чардафон“ Магдалина Дамянова вече е част от
българския национален отбор по баскетбол за момичета до 14 години.

Повече...

Десислава Понева: „Баскетболът е в сърцето ми“

Десислава Понева е родена на 26 октомври 1999 г. в Габрово. Учила е в габровското ОУ „Христо Ботев“ и една година в ПМГ „Иван Гюзелев“, след което продължава образованието си в 166-то Спортно училище „Васил Левски“ в София. През есента тя се надява да продължи образованието си по специалността „Психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ в София.

Повече...

Д-р Снежина Донкова: „Христо Донков заслужава уважението на баскетболната общност“

Д-р Снежина Донкова, съпруга на невероятния габровски баскетболист и треньор Христо Донков в сряда вечерта преди старта на Международния турнир, носещ неговото име заяви: „С гордост присъствам на този турнир, защото съпругът ми заслужава уважението, което му оказва баскетболната общност“ - бяха нейните думи, след което тя пожела успех на младите баскетболисти.

Повече...

Виктория Маринова: „Присъствието на International Basketball Camp Gabrovo дава контакти с хора от целия свят“

Виктория Маринова е стар познайник на габровските баскетболни фенове още от времето на Първия Международен баскетболен камп, който се проведе в Габрово преди три години. Тя е била треньор в Детско юношеските школи на БК „Буба“, БК „Славия“, СК „Овергаз“, а в момента е треньор в БК „Балкан“ Ботевград. Била е шампион на България през 2007 и 2008 г. с „Овергаз“ - момчета на минибаскетбол до 12 години.

Повече...

От събота до 22 юли Габрово ще бъде баскетболния център на България

Третото издание на International Basketball Camp Gabrovo 2018 откри в събота в Спортна зала „Орловец“ треньорът Елис Клифтън като заяви, че вече е работил с някои от децата, които участват в тазгодишния баскетболен лагер. „Най-важното е, че трябва да се забавлявате, да изпитвате удоволствие от играта и от това, че сте тук“- пожела на тазгодишните участици в кампа Елис Клифтън.

Повече...

Момчетата на "Чардафон-Орловец" - трети, родителите - агитка №1

Многообещаващият отбор момчета 14 до години на БК "Чардафон-Орловец" не успя да надмине себе си в квалификационния турнир, група "София 2", но затова пък в зала "Румен Пейчев" на домакина ЦСКА агитка № 1 беше габровската. Родителите на водените от Антонио Станков подрастващи баскетболисти, които през сезона играха в група "А", се раздадоха на 100 процента, бяха по-гласовити от привържениците на съперниците, най- добре екипирани и разполагаха с най-атрактивната "нагледна агитация".

Повече...