Антонио Станков: “Баскетболът ме научи се справям с всичко сам”

Антонио Станков е роден на 31 юли 1993 г. във Видин. До шести клас учи в родния си град, след което завършва спортното училище „Георги Бенковски“ в Плевен, по-късно получава бакалавърска степен по физическо възпитание-учител и магистърска степен – спортна педагогика във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. През 2016 г. завършва и треньорски курс в НСА в София.
Занимава се с баскетбол от 13-годишна възраст. Играл е във „Вида баскет“ - Видин, „Спартак“ - Плевен, „Шумен“ – Шумен, „Делфин“ – Бургас, „Чардафон-Орловец“ – Габрово, „Черноморец 2014“. В момента е треньор в БК „Чардафон-Орловец“ и тренира малките баскетболисти на Дряново. Той е старши треньор на момчетата до 14 години на БК „Чардафон-Орловец“ - отбор, участващ в първенството на Североизточната „А“ група.

Повече...

13 от „Чардафон-Орловец” се снимаха с Везенков, той - по-щастлив от тях

13 деца от школата на „Чардафон-Орловец“, начело с младия наставник Антонио Станков, бяха част от ентисуазираната българска агитка, която в събота вечер подкрепи баскетболните ни национали при впечатляващия успех над Португалия.

Повече...

Иван Коцев: „Без физически сблъсъци вече трудно се играе баскетбол"

Треньорът на Националния отбор по баскетбол на България за кадети Иван Коцев и неговите момчета се представиха добре в традиционния турнир „Христо Донков“ в Габрово.

Повече...

Програма на Турнир за Купата на Община Габрово "Христо Донков" ВХОД СВОБОДЕН

Участват националните отбори кадети, момчета до 16 години, на: .България .Украйна .Чехия ."Чардафон-Орловец" - сборен отбор момчета 16-19 години от габровския клуб и най-добрите състезатели от Международния баскетболен камп

Повече...

Найджъл Хенсън: „Понякога трудът и талантът не са достатъчни, за да станеш шампион”

Найджъл Хенсън е директор на известен спортен колеж в Англия и един от чуждестранните гост в Международния баскетболен камп, който се провежда в Габрово от 9 до 16 юли.

Повече...

Антонио Станков спечели варненския 3х3

Младият наставник на „Чардафон-Орловец“ Антонио Станков спечели поредния турнир от „3Х3 Баскетбол Тур 2017“, който се проведе в събота във Варна.

Повече...

Таня Христова: „Забавлявайте се и слушайте Владо!“

Вече по традиция, Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето, откри вчера втория поред Международен баскетболен камп, най-мащабното събитие в този спорт, организирано в България.

Повече...