Медицинската сестра е здрава, изписаха я

Медицинската сестра от МБАЛ "Д-р Тота Венкова" вече е здрава, изписана е

Повече...

179 души в област са под домашна карантина

179 души са под домашна карантина в област Габрово до 24 март, съобщиха от РЗИ - Габрово.

Повече...

Руският патриарх призова вярващите да спазват правилата

Да се спазват всички санитарни правила, призовал вярващите по време на проповед в храма "Благоверный княз Игорь Черниговский" в Переделкине руският патриарх Кирил, цитиран от сайта на "Комсомолска правда" вчера.

Повече...

Николай Григоров: „Авансовият данък върху несъществуваща печалба през 2020 г. е икономическо самоубийство“

„Авансовият данък върху несъществуваща печалба през 2020 г. е икономическо самооубийство – заяви пред "100 вести" Николай Григоров, представител на Асоциацията на индустриалния капитал в България в Габровска област. Думите му са по повод Законопроекта за мерките по време на извънредното положение, обявено с решение от 13 март 2020 г. на Народното събрание.

Повече...

Строги мерки на полицията за спазване на правилата

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, ОДМВР - Габрово въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници, които искат да го посетят без основателна причина.

Повече...

Въвежда се ВЕЧЕРЕН ЧАС

Ограничението на територията на област Габрово ще е от 19:00 до 16:00 час

Повече...

Бойко Борисов обсъди пандемията с китайския си колега Ли Къцян

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с премиера на Китай Ли Къцян по повод пандемията от коронавирус. Двамата обсъдиха усилията, които всяка една от двете държави полага, за да ограничи разпространението на COVID-19.

Повече...

ЕНЕРГО-то удължава срока на плащанията заради коронавируса

Във връзка с обявеното извънредно положение на територията на страната ЕНЕРГО-ПРО предоставя възможност за допълнителен 10-дневен срок на своите битови клиенти, в който те могат да заплатят сметките си за електроенергия с падеж след 13 март 2020 г. Това е поредната мярка, която цели избягването на масово струпване на хора в едно помещение, каквито са и клиентските центрове, където компанията приема плащания от голяма част от своите клиенти.

Повече...

Европа се коригира - преодолява егоизма

Изявление на председателя на Европейския парламент Давид Сасоли:

Повече...