В училище "Райчо Каролев" няма паника заради коранавируса

От 57 души персонал в СУ "Райчо Каролев", 16 са регистрирани с коронавирус.

Повече...

Бум на заразените, 43 случая на коронавирус в областта

За периода 25 до 27септември в РЗИ Габрово са съобщени 43 потвърдени случаи на COVID-19.

Повече...

IT-специалистите – най-податливи към COVID-19, счита радиестезистът Величко Трифонов

Инж. Величко Трифонов от с. Петко Славейков, който от дълги години се занимава с радиестезия счита, че най-податливи към COVID-19 са IT-специалистите и хората, свързани с високите технологии.

Повече...

Премиерът Борисов проведе работно заседание с Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването

Министър-председателят Бойко Борисов свика работно заседание на Националния оперативен щаб с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Повече...

Какво правите, докато си седим вкъщи

Лена Енева: "Изолацията е време за свързаност, взаимопомощ, заедност и социална отговорност

Повече...

Първа жертва на COVID-19 в Севлиево

Почина 61-годишният мъж, който беше първият регистриран случай на коронавирус в Севлиево, съобщиха от пресцентъра на местната Община.

Повече...

Общинските съветници от ГЕРБ в Дряново дариха заплатите си в полза на габровската болница

Общинските съветници от ГЕРБ в Дряново Преслава Димирева, д-р Теодора Мъглова и Надя Кукурякова, както и съветниците от Партията на Зелените Галин Герганов и Стефан Енчев, и Милен Стоянов от ВОЛЯ дариха заплатите си на габровската болница МБАЛ „Д-р Тота Венкова”.

Повече...

България е презапасена със защитни облекла

България е презапасена със защитни облекла, съобщиха от пресцентъра на министър-председателя Бойко Борисов, който тази вечер взема участие в онлайн заседание на Европейския съвет.

Повече...

Още 57 заразени от коронавирус

Новите случаи на COVID-19 у нас са 57. Това съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин.

Повече...

1024 са потвърдените случаи на COVID-19

1024 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 9 нови случая, като 3 са в област София, 2 в област Пловдив, 2 в област Кюстендил, 1 в област Пазарджик и 1 в област Перник. Лабораториите продължават да работят.

Повече...

Дряновката с COVID-19 e по-добре, съпругът й под карантина, заразен вкъщи

Първи случай на коронавирус в Дряново и трети в областта е регистриран преди Великденските празници. Става дума за 47-годишна жена, която се завърнала от Англия с личния си автомобил.

Повече...

Университетът в Нинбо дари маски на ТУ – Габрово

Технически университет – Габрово получи дарение от 300 маски за еднократна употреба от Технологичния университет в китайския град Нинбо.

Повече...

ИМКА с он-лайн подкрепа във време на социална изолация

В извънредното положение, в което страната се намира, екипът на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) ИМКА - Габрово започна и продължава да работи дистанционно в подкрепа на своите потребители. Още от първите дни на обявяване извънредното положение психологът на Центъра Евелина Цветанова преструктурира своята работа за да подкрепя децата, младежите и семействата с он-лайн и телефонни консултации.
Евелина Цветанова работи 11 години като психолог в Центъра за обществена подкрепа, управляван от Сдружение „ИМКА”.

Повече...

VR технология разкрива пораженията върху белия дроб на пациент с COVID-19

Хората трябва да приемат COVID-19 насериозно!

Уникално видео разкрива пораженията върху белия дроб на заразен с коронавирус пациент, приет в Университетската болница “Джордж Вашингтон” на 18-ти март 2020 г. Това става ясно от страницата във Фейсбук и от публикация на сайта на лечебното заведение.

Повече...

Проучване: Коронавирусът остава за дълго във въздуха – Как се предава?

Коронавирусът остава за дълго във въздуха дори, когато болните вече са напуснали помещението. Това става ясно от доклад, публикуван на MedRxiv. Учени са открили следи от вируса стаите и коридорите на Медицинския център към Университета на Небраска, където пациенти с COVID-19 са били диагностицирани и поставени в изолация.

Повече...

Климент Кунев: "С лични средства общинските съветници ще подпомогнат нуждаещи се семейства"

За работата на Общинския съвет по време на епидемия, за създаване на фонд за подпомагане на габровски семейства, за важните за града решения, които са взели общинските съветници, за атмосферата в пленарната зала разказва председателят на Общинския съвет Климент Кунев:

Повече...

Медицинската сестра е здрава, изписаха я

Медицинската сестра от МБАЛ "Д-р Тота Венкова" вече е здрава, изписана е

Повече...

179 души в област са под домашна карантина

179 души са под домашна карантина в област Габрово до 24 март, съобщиха от РЗИ - Габрово.

Повече...

Руският патриарх призова вярващите да спазват правилата

Да се спазват всички санитарни правила, призовал вярващите по време на проповед в храма "Благоверный княз Игорь Черниговский" в Переделкине руският патриарх Кирил, цитиран от сайта на "Комсомолска правда" вчера.

Повече...

Николай Григоров: „Авансовият данък върху несъществуваща печалба през 2020 г. е икономическо самоубийство“

„Авансовият данък върху несъществуваща печалба през 2020 г. е икономическо самооубийство – заяви пред "100 вести" Николай Григоров, представител на Асоциацията на индустриалния капитал в България в Габровска област. Думите му са по повод Законопроекта за мерките по време на извънредното положение, обявено с решение от 13 март 2020 г. на Народното събрание.

Повече...

Строги мерки на полицията за спазване на правилата

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, ОДМВР - Габрово въвежда ограничения на входно-изходните артерии на областния център за всички автомобили, превозващи пътници, които искат да го посетят без основателна причина.

Повече...