Кампания за даряване на кръвна плазма в „Идеал Стандарт – Видима“АД

Водеща! Darvaneto-na-plazma-e-chast-ot-proekta--Silata-da-pomagash-
Дарването на плазма е част от проекта "Силата да помагаш"
Инициативата е част от социалния проект „Силата да помагаш“

Даряването на рековалесцентна плазма от преболедували Covid-19 е сред животоспасяващите методи за лечение на усложненията от коронавирус инфекцията. Ситуацията в страната през ноември-декември, стана повод „Идеал Стандарт – Видима“ да предприеме допълнителни стъпки с грижа за здравето на хората. Компанията стартира кампания сред работниците и служителите за даряване на кръвна плазма за съдействие на болниците в областта при спешните случаи, съобщиха за вестника от пресцентъра на „Идеал Стандарт-Видима“ АД. За целта се създаде стройна организация съвместно с МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ за извършване на първоначалните медицински изследвания в кръвния център на болницата и с Районен център по трансфузионна хематология в Плевен за даряването на кръвна плазма.

Кампанията за даряване на кръвна плазма още в началото даде резултат и само през декември 2020 г. се включиха 40 работещи в компанията. Те преминаха през първоначалните медицински тестове и 10 дариха рековалесцентна плазма. От началото на 2021 г., 19 човека изразиха желание да дарят, като от тях 8 са имали необходимото количество антитела. Последното даряване се реализира през миналата седмица.

Кампанията за даряване на рековалесцентна плазма е част от по-голям социален проект на „Идеал Стандарт – Видима“ за 2020 г., наречен „Силата да помагаш“ с основен фокус насочен към здравеопазването.През 2020 г. „Идеал Стандарт – Видима“ предприе редица мерки за запазване здравето на работещите и подпомогна болниците в областта за справяне със ситуацията – припомниха от пресцентъра на севлиевското дружество. Компанията се отзова на спешната нужда от създаване на PCR лаборатория в МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово и на Ковид реанимация в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ в Севлиево.



Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни