За свят без насилие и зависимости

насилието /изнасилване, домашно насилие/, упражнявано върху жени.

Повече...

Айсен Кременлиева: „Доброволчеството създаде у мен човек, който помага без да чака в замяна“

Айсен Кременлиева е дванадесетокласничка в СУ „Васил Левски“ в Севлиево. На 5 декември – Международния ден на доброволеца, на тържествената церемония, организирана от ИМКА – Габрово Айсен получи Специалната награда за цялостен принос в младежките дейности.

Повече...

Кристина Сидорова: „Хората с увреждания заслужават нашата грижа не само един ден в годината“

Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. Двамата представители на социалистическата партия левицата посетиха клуба на организацията на ул.“Пенчо Постомпиров“ в Габрово. Както всяка година и сега те подпомогнаха клуба, поднесоха цветя и поздравителен адрес, по случай Международния празник.

Повече...

Траяна Цанкова и Гала Ботева с награди от ,,Euro Pop Music Vision” в Румъния

ноември в култовия „Arcub“-клуб в румънската столица се събраха избрани след селекция участници на възраст от 4 до 18 години от Румъния, Италия и България.

Повече...

"Христо Ботев" вече е в списъка на иновативните училища

През учебната 2016/2017г. екип от педагози - Росица Стефанова, Стефка Чернокожева, Марина Тодорова и Габриела Данаилова, от ОУ,,Хр.Ботев“-Габрово, под ръководството на директора Марияна Колева, разработи проект ,,РАННО ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЛАГАНЕ НА ИНОВАТИВНИ ПОДХОДИ. ПРИЛОЖИМОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ, който бе одобрен от МОН и за учебната 2017/2018г. Училището е вписно в списъка на иновативните училища в България.

 

 

Повече...

Обновената Шарланджийска работилница в ЕМО „Етър” съчетава традиция със съвременни технологии

В ЕМО „Етър” ще бъде представен проекта „Как се вади шарлан” и ще бъде открита преустроената Шарланджийска работилница. Датата е 12 декември, началото - 12:15 часа. Един шарланджия разказва за занаята си. Занаят, който отдавна не се практикува.

Повече...

Виолета Цонева: „Голям късмет е да имате изложбите за Кристо и Жан-Клод”

Виолета Цонева е приятелка от детството с габровската художничка Ема Вертерова. Тя й гостува в Габрово по време на откриването на Петото годишно време - Карнавалното, и с голям интерес разгледа изложбите с проекти на Кристо и Жан-Клод и живота на семейство Явашеви в Габрово, уредени в Дома на хумора и сатирата. Виолета е интересен събеседник, който е посетил около 40 страни в четири континента. По съвет на баща си води дневник на пътешественик. Нейни пътни бележки са публикувани в списание „Везни”, приемник на Гео-Милевото списание „Везни”. При срещата с нея тя бе любезна да разговаряме за читателите на „100 вести”.

Повече...

Премиерата на „Михал Мишкоед“ зарази с настроение габровската публика

Премиерата на „Михал Мишкоед“ или „Зех тъ, Радке, зех тъ“ от Сава Доброплодни зарази с изключително приятно настроение габровската публика, напълнила салона въпреки обилния снеговалеж в понеделник вечер.

Повече...

Дни на инвазивната кардиология се провеждат в габровската болница

В рамките на ежегодните дни на инвазивната кардиология в болницата тази година гостува екип от инвазивни специалисти от Белгия - д-р Емануеле Барбато и медицинските сестри Лизбет Де Блок и Елс Ван Заер.

Повече...

Предстои 16-та годишна изложба за живопис ФОРМАТ 30/30

Елена Георгиева В последните 16 години, все по същото време и на същото място, се провежда Годишната изложба за живопис на галерия АСТРИ ФОРМАТ 30/30. Това ще се случи и тази година на 29 ноември, сряда, от 16.00 до 20.00 ч.

Повече...