Достойни за името на Левски

Координаторката Кристина Кулева прочете материал за живота и делото на Дякона. Неговата самоотверженост и готовност да умре за освобождението на своите поробени братя са достойни за подражание, но имаме ли днес такива герои? Имаме ли ги тези родолюбиви българи, които да загърбят дом и семейство и да последват съдбата на Левски.

Повече...

Сабина Стругарова: „Радвам се когато съм си свършила работата и виждам усмивките на пациентите“

Сабина Стругарова е най-младата медицинска сестра в габровската областна болница „Д-р Тота Венкова“. Радват й се не само в Кардиологичното отделение, където работи, а и в цялата болница. Причината – 27 са вакантните работни места, които чакат медицински сестри, но млади хора почти не идват.

Повече...

Депутатът Борис Вангелов подари на всички третокласници от Габрово книга за Левски

В деня на гибелта на Васил Левски – 19 февруари, когато отбелязахме 145-годишнината от обесването му, депутатът от Обединени патриоти за Габровска област Борис Вангелов обиколи габровските училища и подари на всички третокласници от общината по един екземпляр от „Моята първа книга за Васил Левски“ - илюстрирана биография на Апостола от Цанко Лалев.

Повече...

Арх. Незабравка Тушнина: „Вярвам, че това не е краят на историята за Старопиталището на Пенчо Семов“

Наскоро във Фейсбук се появиха снимки от архитектурен проект, който предвижда реставрация и адаптация на полуразрушената сграда на старопиталището на индустриалеца Пенчо Семов и превръщането й в Школа по изкуствата, както и възстановяване на прилежащия парк.

Повече...

Кристина Сидорова рамкира 17 детски рисунки, дари ги на педиатрията

Депутатът от левицата Кристина Сидорова даде за рамкиране 17 детски рисунки, нарисувани от учениците на художничката Елиза Ковачева-Цокова, за да ги дари за Педиатричното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“.

Повече...

Вицепремиерът Дончев и министър Ананиев откриха Детското отделение

Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, директорът д-р Нели Савчева и началникът на отделението д-р Анелия Толева прерязаха трикольорната лента вчера на церемонията по откриването на изцяло реновираното Детско отделение на областната болница „Д-р Тота Венкова“.

Повече...

Творческа среща-разговор с Борислав Костов

На 13 февруари 2018 година (вторник) от 17 часа, ден преди празника на обичта - Свети Валентин, в залата за срещи и събития на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово ще има събитие в унисон с Деня на влюбените

Повече...

Радостина Братованова: „Децата в „Хризантема“ нямат нарушени права към момента на проверката“

Завърши проверката на отдел „Закрила на детето“ към Териториалната дирекция „Социално подпомагане“ в Габрово на Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Хризантема“ 27, който стана скандално известен в страната със заснетото насилие над деца в Центъра от детегледачки.

Повече...

Център "Музейно училище" проведе първи семинар с учителите по История и цивилизации

Със семинар на тема "Културното наследство в учебните програми по История и цивилизации" център "Музейно училище" започна практическата си дейност в помощ на педагогическите кадри.

Повече...

Даниела Василева: Подадох оставката си като морален акт

Директорът на дирекция Образование и социални дейности в Община Габрово Даниела Василева подаде заявление за прекратяване на служебното й правоотношение по взаимно съгласие. Кметът Таня Христова е приела оставката. Защо подава оставка, има ли вина за случая Хризантема, какво се е случило и какво стана сега в центъра за деца с увреждания, коментира Даниела Василева

Повече...