Специална награда за севлиевската поетеса Христина Борисова-Главанова

Още една награда за поезия добави в богатата си колекция поетесата от Севлиево Христина Борисова-Главанова. Този път тя спечели специална награда в току що приключилия национален литературен конкурс в Свищов - „Свищовски лозници“. Христина се представи със стихотворението си „Щастливо завръщане“.

Повече...

Трио „Звън“ посвети две първи награди на празника на Севлиево

Две първи награди в рамките на една седмица добави трио „Звън“ към творческата си биография, които посвети на празника на родния град - Севлиево.

Повече...

Учениците от община Севлиево дадоха старт на празниците на града

По традиция с лекоатлетическа щафета започват спортните състезания за учениците от нашата община. За първи път щафетата се проведе в парк „Казармите“, чийто алеи се оказаха много подходящи за подобен вид състезание. Щафетата е посветена на Празника на гр. Севлиево и в нея взеха повече от 100 състезатели, разделени в 5 възрастови групи.

Повече...

В Дните на отворени врати "Старото школо разказва"

НМО показва връзката история – съвремие чрез иновативни методи С нова мултифункционална зала Националният музей на образованието - Габрово стартира проекта Дни на отворени врати "Старото школо разказва".

Повече...

Ден на настолните игри в Габрово

„Денят на настолните игри“ вече е традиция в Музея и едно чудесно забавление за семейството и приятелите. От Фондация "Да играем" винаги изненадват гостите на събитието с нови и нетрадиционни настолни игри. Събитието може да бъде посетено в удобно за всеки време.

Повече...

Китарата на Радослав Талев ще доведе щурци от морето в четвъртък вечерта

Водещият концертиращ изпълнител на класическа китара Радослав Талев ще представи новия си проект „Чудесата в китарата” пред габровска публика на 27 септември от 18.30 часа в зала „Възраждане”. В концерта Талев е включил своя дългогодишен и талантлив ученик Владимир Бойновски.

Повече...

Представят проекта на Радо Първанов в Деня на независимостта във Велико Търново

За представянето на Национален проект "Аз съм Българка!" в старата ни столица в чест на Деня на независимостта, за продължението на проекта, чрез нови снимки, лица и сюжети, за осъществяване на идея си "Аз съм Българка! Аз съм от Габрово!" разказва фотографът Радослав Първанов:

Повече...

Стартира проект „Подобряване на социалната инфраструктура за услуги за деца"

Начална пресконференция по проект „Подобряване на социалната инфраструктура за услуги за деца" се проведе вчера. Чрез проекта ще се подобри материалната база, ще се създадат по-добри условия за децата с увреждания. Като конкретен бенефициент по процедурата „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца“ Община Габрово получи безвъзмездно 200 000 лв. по Оперативна програма „Региони в растеж“. Отделно собственият принос на Общината е 99 920 лв.

Повече...

Тържествена литургия в черквата „Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов“ в село Зелено дърво

Архиерейският наместник на Габровска духовна околия отец Руслан Личев заедно с отец Николай Лакич и част от църковния хор при църквата „Света Богородица“ със служението си поднесоха онова звучене на празника, което сред тишината на Балкана и свежестта на природата накара уважилите този ден да усетят единението с вярата.

Повече...