51 заразени с коронавирус у нас

8 нови случая на covid - 19 са регистрирани в България.

Повече...

Болницата е под карантина, лекуват само по спешност

"Болницата е под карантина. Работим по спешност, консултираме пациенти, които трябва да бъдат прегледани по спешност. Създали сме такава организация, че карантината да не смущава лечебния процес. Няколко пациенти са постъпили по спешност вчера. Приемат се пациенти, на които трябва да бъде извършена хемодиализа и тези с онкологични заболявания, те са преминали по график, осигурени им са лични предпазни средства. Няма болни лекари от остри респираторни заболявания. Имаме изградена стратегия, която в момента работи. Няма болни, които да са съмнителни за коронавирус, дали има носители не можем да предвидим. Имаме готовност да разкрием достатъчно легла, съобщи д-р Минко Михов, директор на МБАЛ "Д-р Тота Венкова".

Повече...

Две жени болни от корона вирус в Габрово, болницата в карантина

Кметът Таня Христова призовава всички да запазят спокойствие и здрав разум .

Повече...

Д-р Нели Савчева: "Болницата е в стабилно финансово състояние"

В края на миналата година Министерството на здравеопазването е отпуснало на габровската болница 250 хил. лв., които ще се използват за ремонт на покривите заради течове.

Повече...

„Идеал Стандарт – Видима“: „АГ отделението в Севлиево „да бие габровци по бебета“

Компанията продължава с ангажимента си за създаване на по-съвременни условия в отделението

Повече...

Разследват ТЕЛК-решения с невярно съдържание

Габровска област се настани трайно като лош пример в най обсъжданата от два дни новина – източването на бюджета с фалшиви ТЕЛК-решения. Наред със Силистра, Разград, Враца и Монтана името на Габрово бе споменато с нарушения в тази област и от заместник-главния прокурор Иван Гешев и от главния секретар на МВР Ивайло Иванов. В тази връзка прокурор Гешев обясни че е разкрита престъпна схема за източване на средства от Националния осигурителен институт и Здравната каса.

Повече...

Регионалният хоспис е пълен, но още не е много популярен сред габровци

Макар да съществува от 2007 година, Регионалният хоспис, позициониран в Дряново, не е много популярен като институция и като възможности, смята директорът му Нели Тодорова.

Повече...

И в Деня на сестринството – 12 май, медицинските сестри ще протестират

И на днешния 12 май - Международен ден на сестринството, медицинските сестри не само ще празнуват, а и ще протестират, съобщи председателят на Регионалната колегия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Габрово Нели Тодорова.

Повече...

Ученици от „Райчо Каролев“ участваха в Празник на здравето

Децата в спортни екипи, нетърпеливи и ентусиазирани, се събраха и под ръководството на своя класен ръководител и ръководител на проекта Светлана Минчева и Ивона Николова – начален учител, се включиха активно в организираните спортни подвижни и щафетни игри. Родителите им ги аплодираха и окуражаваха, а в последните три игри се включиха и те.

Повече...

Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата

Безплатни прегледи за измерване и оценка на растежа на децата ще се проведат в Габрово на 16 април (понеделник) от 10.00 до 16.00 часа в ДКЦ 1, етаж 2, кабинет 26. Инициативата, която придоби популярност като „Клиника на колела“, е част от стартиралата през септември 2017 година в УМБАЛ „Св.

Повече...