Габровската болница и филиалът на Медицински университет - Варна във Велико Търново ще партнират в обучението на медициски сестри и акушерки

Водеща! V-sreschata,-domakin-na-koyato-be-Tanya-Hristova,-vze-uchaste-i-oblastniyat-upravitel-Mariya-Basheva,-vlyavo
В срещата, домакин на която бе Таня Христова, взе участе и областният управител Мария Башева, вляво
Директорът на МБАЛ "Д-р Тота Венкова", както и ръководителите на три от гимназиите в Габрово взеха участие в срещата

МБАЛ "Д-р Тота Векова" и филиалът на Медицински университет - Варна във В. Търново ще си партнират с габровски училища, за да дадат възможност на младите хора в града да се запознаят и да евентуално да изберат професията медицинската сестра и акушерка.
    Това беше договорено на среща при кмета на Габрово Таня Христова, проведена с участието на областния управител и ръководствата на три от гимназиите в града.
    С подкрепата на областната болница и местни училища предстоят срещи за младите хора в града и техните родители. 

На тези срещи ще бъдат представени и популяризирани двете професии, възможностите за бъдеща реализация и гарантирано работно място. Подчертано бе, че студентите от Габрово ще имат възможността в четвъртата година – на преддипломния стаж да работят в областната болница, която е база за обучение на специалисти по здравни грижи.
    Филиалът на Медицински университет – Варна във В. Търново е разкрит през 2015 г. В него се обучават студенти по специалностите „Медицинска сестра" и „Акушерка", образователно-квалификационна степен „бакалавър". 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Здравеопазване

Към началото

Следвай ни