Десислава Понева: „Баскетболът е в сърцето ми“

Десислава Понева е родена на 26 октомври 1999 г. в Габрово. Учила е в габровското ОУ „Христо Ботев“ и една година в ПМГ „Иван Гюзелев“, след което продължава образованието си в 166-то Спортно училище „Васил Левски“ в София. През есента тя се надява да продължи образованието си по специалността „Психология“ в СУ „Св. Климент Охридски“ в София.

Повече...

Д-р Снежина Донкова: „Христо Донков заслужава уважението на баскетболната общност“

Д-р Снежина Донкова, съпруга на невероятния габровски баскетболист и треньор Христо Донков в сряда вечерта преди старта на Международния турнир, носещ неговото име заяви: „С гордост присъствам на този турнир, защото съпругът ми заслужава уважението, което му оказва баскетболната общност“ - бяха нейните думи, след което тя пожела успех на младите баскетболисти.

Повече...

Виктория Маринова: „Присъствието на International Basketball Camp Gabrovo дава контакти с хора от целия свят“

Виктория Маринова е стар познайник на габровските баскетболни фенове още от времето на Първия Международен баскетболен камп, който се проведе в Габрово преди три години. Тя е била треньор в Детско юношеските школи на БК „Буба“, БК „Славия“, СК „Овергаз“, а в момента е треньор в БК „Балкан“ Ботевград. Била е шампион на България през 2007 и 2008 г. с „Овергаз“ - момчета на минибаскетбол до 12 години.

Повече...

От събота до 22 юли Габрово ще бъде баскетболния център на България

Третото издание на International Basketball Camp Gabrovo 2018 откри в събота в Спортна зала „Орловец“ треньорът Елис Клифтън като заяви, че вече е работил с някои от децата, които участват в тазгодишния баскетболен лагер. „Най-важното е, че трябва да се забавлявате, да изпитвате удоволствие от играта и от това, че сте тук“- пожела на тазгодишните участици в кампа Елис Клифтън.

Повече...

Момчетата на "Чардафон-Орловец" - трети, родителите - агитка №1

Многообещаващият отбор момчета 14 до години на БК "Чардафон-Орловец" не успя да надмине себе си в квалификационния турнир, група "София 2", но затова пък в зала "Румен Пейчев" на домакина ЦСКА агитка № 1 беше габровската. Родителите на водените от Антонио Станков подрастващи баскетболисти, които през сезона играха в група "А", се раздадоха на 100 процента, бяха по-гласовити от привържениците на съперниците, най- добре екипирани и разполагаха с най-атрактивната "нагледна агитация".

Повече...

И 14-годишните момичета на "Чардафон-Орловец" на финали

Класа и над двата отбора бяха съперничките им от Национална спортна академия, които с лекота си осигуриха първото място с две категорични победи - 66:42 срещу "Раковски" и 66:29 срещу габровки.

Повече...

Кадетките на "Чардафон-Орловец" в шестицата

Кадетките на "Чардафон-Орловец" си извоюваха място в челната шестица на България още в първото си участие във финали по баскетбол за момичета до 16-години.

Повече...

Кадетките на "Чардафон-Орловец" на финали

За първи път в историята на габровския баскетбол кадетките на Чардафон-Орловец ще играят на финали на държавното първенство. Талантливите момичета, водени от Анита и Виктор Крушеви, стигнаха до успеха след тройна въртележка в може би най-тежката квалификационна група - в Асеновград.

Повече...

125 деца в Празник на баскетбола

Ощо 167 момиченца и момченца правят първите стъпки в баскетбола в Габрово и Дряново, в повечето от градините групите са от 14-15 деца. Рекордьор е "Радост" - 44, втора е дряновската "Детелина" - 36.

Повече...

Можем ли да видим "Чардафон-Орловец" в Националната баскетболна лига някой ден?

След официалното възстановяване на легендарния габровски баскетболен клуб "Чардафон-Орловец" в края далечната 2009-та година, тима премина през известни препятствия. Големият пробив дойде в средата на 2013-та година, когато ЧАО влезе в Професионалната "А" БГ, въпреки че тимът бе съставен изцяло от юноши, които играеха на аматьорски начала.

Повече...