Девойките на "Чардафон" с 2 победи Търговище

Нови две победи извоюваха девойките на баскетболен клуб "Чардафон" в подновеното първенство на обединената зона "Добруджа-Мизия". Габровки, които са сигурни участнички в междурегионалната фаза на шампионата, играят в условната група за разпределение на местата от 4-то до 10-то, за да се избягнат предългите пътувания до Варна и Силистра.

Повече...

"Чардафон" втори в BGO БЛ "Център"

Съставеният почти изцяло от юноши мъжки отбор на "Чардафон" излезе на второ място в класирането на Националната аматьорска лига, когато тази година се крие зад името BGO БЛ "Център". Водените от играещия треньор Антонио Станков момчета изместиха от престижната позиция софийския "Перестройка Център" с габровеца Орлин Атанасов в състава, след като убедително надделяха над преименувания свищовски "Академик".

Повече...

"Чавдар" спечели габровския бараж

 "Чавдар" (Троян) спечели баража срещу "Шумен" в късащ нервите мач, игран вчера в габровската зала "Орловец". Около 250 зрители, голяма част от школата на местния "Чардафон", съпреживяха шоу, подобно на това, което ден преди това любителите на баскетбола видяха в Стара Загора в среща на по-високо ниво - "Берое" - "Левски Лукойл".

Повече...

Нови две победи - юношите на "Чардафон" първи в зона "Мизия"

Нови две победи спечелиха юношите на обединения баскетболен клуб "Чардафон", което им позволи да овладеят първото място в зона "Мизия".

Повече...

И 12-годишните баскетболистки на "Чардафон" стартираха с две победи

След като миналата неделя с две победи стартираха в шампионата на зона "Мизия" юношите на баскетболния "Чардафон", през уикенда това направиха и 12-годишните момичета на клуба. В своята зала "Орловец" те разпиляха с 67:19 сборния отбор на Великотърновска област "Росица" (Поликраище) - 67:19, не оставиха никакви надежди и на представителя на легендарната плевенска школа "Спартак" - 55:11.

Повече...

Три момичета от областта в националния по баскетбол

Три момичета от Габровска област, чиито имена започват с буквата М - Магдалена Дамянова, Марина Стоянова и Мартина Георгиева, са включени в представителния тим на страната, който ще представи България в първия международен турнир от новия проект на БФ „Баскетбол“ от FIBA YDF.

Повече...

Над 250 участници от цялата страна събра турнирът по стрийтбол в Дряново

През последния уикенд на месец август в Дряново се проведе един от най-мащабните турнири по стрийтбол за страната. Традиционно Община Дряново организира спортното събитие, по случай Международния ден на младежта (12 август), като през 2018 година в двудневната спортна надпревара се включиха 51 отбора. Основен съорганизатор на събитието бе обединения баскетболен клуб "Чардафон" чрез новоизбрания вицепрезидент Ивайло Лисичков и младия треньор Антонио Станков, наставник над 80 подрастващи дряновски баскетболисти.

Повече...

Маги и Марина се готвят за U14

Две състезателки на „Чардафон“ - Магдалина Дамянова и Марина Стоянова, за пореден път бяха поканени в националния отбор по баскетбол за момичета, родени 2004-2005 г.

Повече...

Теди Буков 11-ти с момчета 16

Бившият състезател на „Чардафон-Орловец“ Теди Буков стигна до 11-то място на Европейското първенство по баскетбол за момчета до 16 години, дивизия „В“, което се проведе в Сараево, но в ролята си на помощник-треньор.

Повече...

Магдалина Дамянова - в националния, тръгва за Словения

 Състезателката на Обединения баскетболен клуб „Чардафон“ Магдалина Дамянова вече е част от
българския национален отбор по баскетбол за момичета до 14 години.

Повече...