„Чардафон” и „Локомотив” (Г. Оряховица) играха заедно за баскетбола и приятелството

БК „Локомотив“ и БК „Чардафон“ показаха, че отборите у нас могат да работят заедно и да обменят опит. Двата български клуба участваха в събитие под надслов „В името на играта да бъдем приятели“, което се проведе в зала „Никола Петров“ в Горна Оряховица.

Повече...

Кадетките на "Чардафон" приключиха сезона с 2 победи

С две убедителни победи приключиха редовния сезон баскетболистките на "Чардафон" - клубът, обединяващ усилията на Габрово и Дряново за развитие на една от най-красивите игри с топка.

Повече...

Четвъртият IBC стартира на 12 юли

Четвъртото издание на едно от най-мащабните спортни събития в Габрово - Международния баскетболен камп (IBC), ще стартира на 12 юли 2019 г.

Повече...

Баскетболният „Чардафон“ и БК „Локомотив“ (Г.Оряховица) се обединиха в обща кауза

Баскетболните клубове от Габрово и Горна Оряховица подеха инициатива под надслов „В името на играта да бъдем приятели“.

Повече...

Антонио надмина себе си за 80:67 срещу "Перестройка"

Играещият треньор на мъжкия отбор на "Чардафон" Антонио Станков надмина в събота себе за поредната победа - този път над софийския "Перестройка" с 81:67.

Повече...

Две победи за мъжете на ОБК "Чардафон"

Две победи 74:71 срещу "Локомотив" (Горна Оряховица) и 73:68 срещу "Чавдар" (Троян), извоюваха вчера в своята зала "Орловец" мъжете на обединения баскетболен клуб "Чардафон", синтезиращ усилията за развитие на една от най-красивите игри с топка на Габрово и Дряново.

Повече...

Мъжете на "Чардафон" с победа срещу лидера Мъжете на баскетболния "Чардафон" се утвърдиха на второто място в BGO Баскетболна лига "Център", след като в последния кръг успяха да надделеят над плевенския "Бавни и яростни" в много завързан мач с 65:59

Мъжете на баскетболния "Чардафон" се утвърдиха на второто място в BGO Баскетболна лига "Център", след като в последния кръг успяха да надделеят над плевенския "Бавни и яростни" в много завързан мач с 65:59. Съперниците им нямаха загуба в изиграните 9 кръга и лидираха уверено в групата, обединяваща също толкова отбора - 9, от Централна България. Със самочувствието на лидери плевенчани стартираха и в играния зала "Чавдар" в Троян мач.

Повече...

Девойките на "Чардафон" с 2 победи Търговище

Нови две победи извоюваха девойките на баскетболен клуб "Чардафон" в подновеното първенство на обединената зона "Добруджа-Мизия". Габровки, които са сигурни участнички в междурегионалната фаза на шампионата, играят в условната група за разпределение на местата от 4-то до 10-то, за да се избягнат предългите пътувания до Варна и Силистра.

Повече...

"Чардафон" втори в BGO БЛ "Център"

Съставеният почти изцяло от юноши мъжки отбор на "Чардафон" излезе на второ място в класирането на Националната аматьорска лига, когато тази година се крие зад името BGO БЛ "Център". Водените от играещия треньор Антонио Станков момчета изместиха от престижната позиция софийския "Перестройка Център" с габровеца Орлин Атанасов в състава, след като убедително надделяха над преименувания свищовски "Академик".

Повече...

"Чавдар" спечели габровския бараж

 "Чавдар" (Троян) спечели баража срещу "Шумен" в късащ нервите мач, игран вчера в габровската зала "Орловец". Около 250 зрители, голяма част от школата на местния "Чардафон", съпреживяха шоу, подобно на това, което ден преди това любителите на баскетбола видяха в Стара Загора в среща на по-високо ниво - "Берое" - "Левски Лукойл".

Повече...