Първо образователно ателие в новата детска изложба "Град Градина"

Седмица преди Цветница, на 13 април от 11 до 12.30 часа в Зала 4 на Музея на хумора и сатирата ще се състои първото образователно ателие в новата детска изложба "Град Градина", която е част от 24.

Повече...

Природното богатство на НП "Централен Балкан" в изложба на Националния музей на образованието

„Паркът като класна стая” е изложбата, която Националният музей на образованието предлага на посетителите през месец април.

Повече...

"Потомци на Рачо Ковача" учат в Националния музей на образованието

Децата от група "Мечо Пух" на детска градина "Радост" участваха в тематичен урок „Габровското училище” в Националния музей на образованието.

Повече...

Първият училищен Киноклуб стартира в НАГ - Габрово

Националната Априловска гимназия винаги е била средище за множество културни събития и дейности, интелектуални игри и мероприятия.

Повече...

Министър Красимир Вълчев: Стремежът ни е да стимулираме младите хора да станат преподаватели в училищата

Извънкласните дейности по интереси в училищата, нуждата от ранно кариерно ориентиране, стимулите, които ще се предлагат на младите хора да станат преподаватели в училищата, коментира министърът на образованието Красимир Вълчев:

Повече...

Министър Вълчев: "Държавата дава 25 млн. лв. за дейности по интереси в училищата"

"С допълнителни средства в държавния бюджет в размер на 25 млн. лв. се финансират дейности по интереси във всички училища на страната", каза в Габрово министърът на образованието Красимир Вълчев.

Повече...

Клуб „Млад краевед” при ОУ „Ран Босилек” гостува в РБ „Априлов-Палаузов”

Ученици от клуб „Млад краевед“ в ОУ „Ран Босилек“ с ръководител учителят Мария Костова, създаден по програма на МОН за извънкласни дейности по интереси в българските учебни заведения, гостуваха на 13 февруари 2019 година в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” за поредно свое занимание, свързано с историята на Габровския край, книжовното му богатство и мястото му в националната ни история и култура.

Повече...

Китайската нова година празнуваха в Природоматематическата гимназия

Китайската нова година отпразнуваха в петък в Природоматематическата гимназия "Акад. Иван Гюзелев." Причината за афинитета към източните традиции е, че в училището от няколко години изучават китайски език. Идеята и цялата организация за празнуването на лунната това година е на тяхната учителка по китайски Джоу Чунмей, с българско име Мая.

Повече...

В СУ "Отец Паисий" ще изучават графичен дизайн

В СУ "Отец Паисий" подготвят заявка за държавен прием за учебната 2019/2020 година. В нея е включено изучаването на две специалности - строителство и архитектура и графичен дизайн.

Повече...

ТУ в Габрово и UltraFlex подписаха договор за сътрудничество

Габровският Технически университет и една от най-иновативните фирми в областта на електротехнологиите с индукционно нагряване - UltraFlex Power Technologies (Europe), подписаха договор за сътрудничество в областта на обучението и реализирането на съвместни проекти. По време на срещата с европейската компания от габровска страна са присъствали ректорът на ТУ проф. дтн инж. Райчо Иларионов и ръководителят на катедра „Електроника“ проф. д-р инж. Николай Маджаров.

Повече...