Център "Музейно училище" проведе първи семинар с учителите по История и цивилизации

Със семинар на тема "Културното наследство в учебните програми по История и цивилизации" център "Музейно училище" започна практическата си дейност в помощ на педагогическите кадри.

Повече...

„Най-голямото предизвикателство в дългосрочен план е да се обезпечи системата с млади педагогически

„Най-голямото предизвикателство в дългосрочен план е да се обезпечи системата с млади педагогически специалисти“ – това заяви в събота министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на среща с директори и учители от област Габрово.

Повече...

„Зимни четения“ в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”

На 18 и 19 януари 2018 година в залата за срещи и събития на Регионална библиотека – Габрово ученици от X и XII-ти класове на Национална Априловска гимназия със своите учители Пенка Петрова, Силвия Стоянова и Снежанка Барболова, доброволци от Клуба на доброволеца при библиотеката, ученици от ПГТ „Пенчо Семов“, ОУ „Ран Босилек“, библиотекари и гости участваха в „Зимни четения“ за втора поредна година.

Повече...

Професионалното образование – акцент в посещението на министър Вълчев в областта

Професионалното образование е акцент на посещението на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев в Габровска област. Такъв извод той на прави на пресконференция в събота.

Повече...

С изложба в Националния музей на образованието завърши „Твоят час”

С откриване на изложба от детски рисунки в Националния музей на образованието приключи двумесечната програма „Любопитно краезнание“ за група ученици от СУ „Райчо Каролев” – Габрово. Програмата е по проект „Твоят час“ и включва осем тематични занятия в музея - от 17 ноември 2017 г. до 18 януари тази година. Ръководител на децата, от три шести класа на „Райчо Каролев”, е Богдан Андреев - главен учител по История и цивилизации.

Повече...

Връчиха дипломите на абсолвентите на ТУ и наградиха 18 отличници

С тържествена церемония в зала „Възраждане“ на 9 декември Техническият университет в Габрово отбеляза студентския празник 8 декември. Бяха връчени тържествено грамоти и медали на дипломиралите се през 2017 година с отличен успех 18 бакалаври и магистри. Най-напред с приветствено слово към абсолвентите се обърна ректорът на висшето училище проф.

Повече...

"Христо Ботев" вече е в списъка на иновативните училища

През учебната 2016/2017г. екип от педагози - Росица Стефанова, Стефка Чернокожева, Марина Тодорова и Габриела Данаилова, от ОУ,,Хр.Ботев“-Габрово, под ръководството на директора Марияна Колева, разработи проект ,,РАННО ЧУЖДОЕЗИКОВО ОБУЧЕНИЕ ЧРЕЗ ПРИЛАГАНЕ НА ИНОВАТИВНИ ПОДХОДИ. ПРИЛОЖИМОСТ И ЕФЕКТИВНОСТ, който бе одобрен от МОН и за учебната 2017/2018г. Училището е вписно в списъка на иновативните училища в България.

 

 

Повече...

Мая Колева: „Повечето от учениците искат да стават адвокати, лекари и IT специалисти“

Втора година в училище „Неофит Рилски“ работят за кариерното ориентиране на учениците. Училището има разработен цялостен План за кариерно ориентиране, стъпил на резултатите от изследване, направено през миналата година на учениците от шести и седми клас.

Повече...

Даниел и Габриела Копчеви: „Няма да си простим, ако Мартин ни каже един ден, че не сме го подкрепили

Мартин Копчев – габровското дете шампион, вече осем години смайва познати и непознати със своите постижения в национални, международни олимпиади и състезания по математика, а от няколко години и по информатика. Наскоро името му беше отново по първите стр

Повече...