СБУ награди учителите, отличени на общинско ниво

Синдикатът на българските учители в Габрово награди с грамоти и подаръци отличени учители на общинско ниво в двадесет и първия Национален конкурс „Учител на годината“ и така направи Деня на Габрово още по-празничен за част от учителското съсловие. Церемонията по награждаването се проведе в библиотеката на Техническия университет.

Повече...

Габровското основно училище „Христо Ботев” е посланик на здравето

През учебната 2017/2018 година Основно училище „Христо Ботев” в Габрово бе одобрено и работи по втора фаза от национален конкурс „Посланици на здравето”, организиран от Министерството на здравеопазването.

Повече...

С голям концерт и тържествен ритуал ПМГ отбеляза своята 46-годишнина

С голям тържествен концерт в зала „Възраждане“ вчера беше отбелязана 46-годишнината на Природоматематическата гимназия „Акад. Иван Гюзелев“. Празникът на училището започна с ритуал по предаване на знамето на новия знаменосец Калоян Ботев и неговите асистентки с участието на директора на училището Цветана Кюмюрджиева.

Повече...

Би последният звънец за зрелостниците от ПТГ „Д-р Н. Василиади“

Последният звънец за зрелостниците от Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ беше ударен от директора на училището инж. Васил Христов вчера на специално тържество в зала „Възраждане“.

Повече...

Дряново уважи бъдещите строители

Вчера 160 момичета и момчета от випуск 2018 на пет професионални гимназии по строителство и архитектура в страната получиха майсторските си свидетелство в град Дряново. Тържеството бе на площада и музея, които носят името на големия възрожденски строител, архитект и скулптор Колю Фичето.

Повече...

Габровски деца се състезаваха в Спортната академия

Подзаглавие:Ученици от НУ „Васил Левски“-Габрово представиха Габровска област в националното състезание „Детско полицейско управление“ Отборът от доброволци в Детското полицейско управление към Начално училище „Васил Левски“-Габрово участва в национален турнир в София, съобщиха вчера от Областната дирекция на МВР в Габрово.

Повече...

Ученици се състезаваха със знанията си за Освобождението

Общинско ученическо състезание на тема „140 години от Руско-турската освободителна война (1877-1878)” се проведе в сряда в Ритуалната зала на габровската Община. Това е третото събитие, организирано от Регионалния съвет за нравствено и патриотично възпитание, създаден наскоро по инициатива на Синдиката на българските учители в Габрово.

Повече...

Възпитаник на ПТГ „Д-р Н. Василиади“ се върна да преподава модерна техника

Бившият възпитаник на Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ Георги Илиев е най-новото младо попълнение на учителския екип на училището. Г-н Илиев преподава по технически науки и е горд, че училището разполага с техника, с каквато малко технически гимназии могат да се похвалят.

Повече...

ПТГ обра наградите в състезание за млади автомонтьори и шофьори

Габровската Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ обра всички първи награди в регионалния етап на национално състезание, на което беше домакин в петък и събота. Възпитаници на осем технически гимназии се състезаваха за определяне на най-добрия млад автомонтьор и водач на моторно прево7но средство.

Повече...

Георги Маринов, началник на РУО:

Вече няколко месеца сред обществеността и на срещи в различни формати се дискутира темата за съществуването на сегрегираното Основно училище „Цанко Дюстабанов“ в Габрово. Предстои сесия на Общинския съвет. Съществуването на сегрегация в образованието у нас е забранено от Закона за предучилищното и училищно образование.

Повече...