Третокласници от ОУ „Ран Босилек“ се включиха в „ДоброДелие“

След разговори за това защо трябва да правим "Добро" за другите и как се прави "Добро", се роди идеята на децата пространството около паметника на Ран Босилек да бъде направено така, че да е по-приятно за четене и разговори. Мястото е емблематично за габровци  и за гостите на града.

Повече...

В СУ "Отец Паисий" зрелостниците получават за пръв път и свидетелство за професионална квалификация

Всички кандидатствали след завършване на основно образование за паралелката по архитектура и строителство в СУ "Отец Паисий" са приети на първо класиране. Това означава осъзнат избор и добра мотивираност. Децата, които са се записали по тази специалност са били много ентусиазирани, а също и родителите.

Повече...

С две международни награди се завърнаха младите театрали от Основно училище „Неофит Рилски“ - Габрово

В престижен международен конкурс за таланти "POP FONDATION" в Коста Брава Испания, участваха 10 момичета и момчета от детски театрален състав „Вълшебник“ при Основно училище „Неофит Рилски“ с ръководител Виктория Петрова. За отличията се състезаваха 49 участници от десет държави: Казахстан, Испания, Холандия, България, Унгария, Италия и др.

Повече...

„Твоят час” - годишен концерт и изложба в Национална Априловска гимназия - далеч от пошлостта и чалгата

Добилият популярност проект на МОН „Твоят час” намира все по-широк отзвук сред училищната общност. В края на учебната година след младите историци от Национална Априловска гимназия, които създадоха електронна книга „Хроника на дарителството на Априловото училище”, и любителите на изкуството се изявиха в Актовата зала на гимназията.

Повече...

Детски празник на летище „Драгановци“

С детски празник на летище „Драгановци“ приключи тазгодишния научно-технически лагер „Млад техник,
изследовател и изобретател“, организиран от „Мехатроника“ АД в Габрово. Времето беше благосклонно към всички деца и родители, дошли на празника - дъждът пощади запалените по техниката малчугани.

Повече...

Мартин Копчев със сребро от Математическата Балканиада

Габровският талант Мартин Копчев спечели сребърен медал от Младежката Балканска олимпиада по математика, която се проведе от 19 до 23 юни на гръцкия остров Родос.

Повече...

19 пълни шестици на матурите в Априловската гимназия

Както обикновено, така и тази година нашето училище се справи много добре на матурите. Резултатът по
български и литература на дванадесетокласниците е най-висок в областта - 5.13, почти с една единица по-висока за средния за областта и за страната.

Повече...

830 седмокласници кандидатстват в професионални и профилирани гимназии

За резултатите от матурите за 12 клас в областта, за постигнатия успех, над средния за страната, за новия
прием на седмокласници в професионални, профилирани гимназии и средни училища, разговаряме с началника
на Регионалното управление на образованието Георги Маринов

Повече...

Представители на Българо-швейцарската търговска камара на среща в „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево

Директорът на механоелектротехникума Ани Андреева изрази благодарност към фирмите партньори за доброто сътрудничество не само в сферата на дуалното обучение, но и по повод различни училищни инициативи. Тя представи реализираните дейности по проекта до момента.

Повече...

Проф. д-р Елмар Хайнеман стана Доктор хонорис кауза на ТУ

Проф. д-р Елмар Хайнеман – ректор на Университета за приложни науки в град Шмалкалден, Германия, беше удостоен вчера с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Техническия университет в Габрово.

Повече...