Вярвай и работи, умножено по 3

Топ новина! Pet-r-Ivanov,-do-nego-e-oblastniyat-upravitel-Mariya-Basheva
Петър Иванов, до него е областният управител Мария Башева
Петър Иванов сподели формулата си за успех В Математическата гимназия

Петър Иванов

    Над 200 лекции в 28 страни е представил габровецът Петър Иванов, който на 7 май сподели своя опит с ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ в рамките на инициативата на областния управител Мария Башева „Лексикон на успеха“. Тайните на публичното говорене – това бе темата на срещата с младежите в математическата гимназия, чийто възпитаник е и самият Петър. 
    Областният управител Мария Башева му връчи грамота и му благодари за вдъхновяващата среща, която продължи повече от час и бе съпроводена с множество въпроси от младите хора. 
    Под знака на петицата 
    Петър Иванов сподели, че има пет дъщери, водил е лекции на 5 континента и спазва формула в 5 стъпки за успешно разказване на история пред широка аудитория. Той поясни, че в публичното говорене особено важни са контактът с публиката, включването на пряка реч и метафорични изразq зрителният контакт, както и паузите в говора, които позволяват на слушателите да осмислят и възприемат информацията. 
    4+4 
    Четири са етапите на предварителна подготовка според Иванов, като събирането на информация по темата е първият и основополагащ за всяко изказване. 4 са и езиците, на които лекторът представя темите си. 
      Всичко по три 
    „Вярвай, вярвай, вярвай“ - така описа в Лексикона на успеха формулата си постигане на цели Иванов, който освен добър оратор е умел и с перото. Доказателство за това е  книгата му „Virtual Power Teams“, която влиза е в топ 3 в категорията „Международен мениджмънт“. 
    „42 е отговорът на Въпроса за живота, вселената и всичко останало.“
 Това е и възрастта, на която Иванов решава да се насочи към публичното говорене. Преди това пътят му криволичи между цифри, анализ на данни, разработване на програми и  мениджмънт. Първата му лекция е пред над 250 души, като преди нея ходи на обучения, представя пред близки и познати темата си, записва видеа, за да види как изглежда. Към днешна дата той изнася лекции предназначени за бизнес сектора и за широката публика, като са посетени от над 15 000 души. 
    Когато не говори на сцени по целия свят, Пeтър обича да хвърля копие или диск, и да участва в атлетически състезания. Той е световен шампион за ветерни в хвърлянето на диск от Световните игри за ветеран в Оакланд, Нова Зеландия 2017.
    В утрешния ден Иванов ще представи  още една лекция в Габрово на тема „Изкуствения интелект в XXI век- възможности и приложение“, която ще се проведе в зала „Възраждане“ от 14.00 часа, а организатори на проявата са Синдикат на българските учители- Габрово с подкрепата на Община Габрово и ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ 
 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Образование

Към началото

Следвай ни