„Лятото на Обичайните заподозрени“ и Стефан Вълдобрев идват в Севлиево

Много музика и настроение очакват севлиевци и гостите на града на предстоящата специална прожекция на „Лятото на Обичайните заподозрени".

Повече...

Уличният фестивал 6Fest пренася карнавалния дух на Габрово в Пловдив

Уличният фестивал 6Fest, който гостува от Габрово в Пловдив на 28 септември, кани пловдивчани и гостите на града да посетят фестивала в карнавални костюми или маски.

Повече...

Камерният ансамбъл „Софийски солисти“ ще открие на 9 септември Дни на камерната музика

43-то издание на Международния фестивал Дни на камерната музика Габрово 2019 запазва стремежа да обновява афиша си с нетрадиционни концерти и да разчупва рутината и стереотипите при програмирането.

Повече...

ХVІІ Международен панаир на традиционните занаяти се провежда от 6 до 8 септември в музей „Етър”

Официалното откриване е на 6 септември от 11:00 ч. и в него взема участие Председателя на Народното събрание на Република България. Министерство на културата, Община Габрово и музей „Етър” са организаторите на Панаира.

Повече...

„Стъклената плетеница” в Боженци - смисъл и емоция

Добилата популярност декоративна работа върху стъкло „Стъклена плетеница” привлече отново вниманието на посетителите на 24 и 25 август в Музей Архитектурно-историческия резерват „Боженци” в партньорство с РСО „Централна Стара планина”.

Повече...

Изложба от Национален пленер по живопис “Боженци” - 2019 г.

На 20.08.2019 г. беше открита изложба живопис от Национален пленер по живопис „Боженци”, организиран от Художествена галерия ,,Христо Цокев” Габрово и Съюза на българските художници - София

Повече...

Севлиево впечатли младите художници от Валашке Мезиричи

Младите художници от чешкия град Валашке Мезиричи останаха впечатлени от историческите дадености на Севлиево.

Повече...

Трявна арт фестивал

Христо Христов е флейтист. Живее и свири в Германия. Той участва като солист в концерта на откриване и е преподавател в Международната музикална академия по време на фестивала.

Повече...

5 години Детска вокална група „Новомахленчета” при Народно читалище „Зора-1872”

Преди 5 години читалището на кв. Нова Махала се огласяше от все повече детски глъч и смях.

Повече...

Антонио Сеги, големият театър на света

На 9 август от 18:00 часа любителите на документалното кино ще се насладят на поредната прожекция, част от програмата на 24. Габровско биенале, с „Антонио Сеги, големият театър на света“.

Повече...