Трио „Звън“ представи част от творчеството на Борис Машалов на „Фолклорна магия“

Севлиевското трио „Звън“ представи част от творчеството на легендарния изпълнител на български народни песни Борис Машалов на Националния фестивал за народно творчество „Фолклорна магия“ в Банско, съобщи за вестника Павлинка Маринова.

Повече...

„Щастливият филм“ и „За нас е важно“ в Музея на хумора и сатирата

В края на тази седмица Музеят на хумора и сатирата кани габровци и гостите на града на две събития, част от съпътстващата програма на 24. Габровско биенале: Измерения на публичното.

Повече...

Леон Александров спечели специалната награда на журито от ММФИ „Музите” - Созопол

Специалната награда на журито от Международния младежки фестивал на изкуствата (ММФИ) „Музите” - Созопол спечели възпитаникът на детската школа по изкуствата при НЧ "Развитие-1869" – Дряново Леон Александров.

Повече...

Габровският театър с две хитови комедии на открито в ЕМО „Етър“

Габровският драматичен театър отправя две горещи комедийни предложения за горещите юлски вечери. Любимите на публиката представления, многократно играни из страната – „Михал Мишкоед“ и „Чешити“, ще бъдат представени в ЕМО „Етър“.

Повече...

Eridan с видео обръщение към феновете си за рок фест „Хоталич“

Една от най-успешните български рок групи ще завладее сцената на 30 август

Повече...

Гран при и първи награди за Музикален клуб „Весела” - Габрово

Гран при спечели Виктор Василев, VI клас, на Международния фестивал на изкуствата „Трикси” в Албена.

Повече...

Национален конкурс „Създаваме заедно“ обявиха галерия „Видима“ и „Идеал Стандарт-Видима“ АД

Национален конкурс за живопис „85 години Идеал Стандарт-Видима“ под надслов „Създаваме заедно“ обявиха галерия „Видима“ и „Идеал Стандарт-Видима“ АД по повод отбелязването на 85 година от основаването на севлиевската компания, информира за вестника управителят на галерията Сава Христов.

Повече...

Комедията „Милионерът” от Йордан Йовков на сцената на Драматичния театър

Народно читалище «Пробуда-1924»- гр. Плачковци и неговата театрална трупа канят жителите и гостите на Габрово на театър.

Повече...

Престижни награди за колективите при НЧ „Развитие-1869” в „Балкан фолк” и „Евро фолк 2019”

Групата за стари градски песни, групата за народни песни, индивидуалният изпълнител Марийка Тумбалова, подготвителните групи, ПДЮТС „Балканджийче”, ПТА „Балкан” и Смесен камерен хор са носители на почетния знак на събора.

Повече...

Телевизия bTV предложи истински празник на зрителите си с живо предаване от „Етър“-а

„Получи се истински празник“, това заяви една от трите водещи на предаването „Тази събота и неделя“ по телевизия bTV Алекс Кръстева.

Повече...