Шумен отново покорен от габровци

Седмица след огромния успех на Танцова школа „Лиана” при НЧ „Габрово - 2002” в град Шумен, пореден танцов състав на читалището взе участие в четвъртия Национален конкурс „Децата на България пеят и танцуват”.

Повече...

Представят Националният проект „Аз съм Българка!“ в Националната библиотека

На 19 майрт от 11 часа в централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в столицата официално ще бъде представена във фотоизложба второта част от авторския проект "Аз съм Българка% на габровския фотограф Радослав Първанов.

Повече...

„Трима селяни” на Стоян Венев е акцент на месец март в ХГ „Христо Цокев“

През март Художествена галерия „Христо Цокев” има удоволствието да ви представи за акцент на месеца картината „Трима селяни” на именития български художник, живописец, карикатурист и график Стоян Венев.

Повече...

На 18 май музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово организира 18. Национална среща наддумване „Благолаж”

Това е конкурс за сладкодумни разказвачи на комично народно творчество от всички краища на страната на всякаква възраст.

Повече...

Глинени глави - образователно ателие за възрастни / за пораснали деца – вместо възрастни

По-малко от месец преди закриването на изложбата „Светът според Тодор Цонев“ Музеят на хумора и сатирата кани своите по-възрастните почитатели и притежателите на членски карти „Приятели на хумора” на творческо ателие „Глинени глави”.

Повече...

Пролетен салон на жените художнички

Първата национална изложба „Пролетен салон на жените художнички” - празник на сетивата, с възторг и възхищение за повече любов и красота

Повече...

Десети Национален конкурс за рецитатори на руски език

За втора поредна година осмокласникът Денислав Богданов от ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" в Севлиево участва и се завърна с първа награда в своята възрастова група /5-8 клас/ от юбилейния Десети Национален конкурс за рецитатори на руски език.

Повече...

Школата на Ива Пенчева представя „Копринена приказка“ в галерия „Академика“ във Варна за 8 март

По повод Деня на жената – 8 март Ива Пенчева и нейната Детска школа за приложни изкуства ще представят изложбата „Копринена приказка“ в галерия „Академика“ на Икономическия университет във Варна.

Повече...

Рисунки на деца от Арт център „Видима“ в „Дом Витгенщайн“ за Трети март

Рисунки на деца, чиято възраст е от 7 до 15 години, от Арт център „Видима“ в Севлиево са включени в експозицията от детски творби в Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена по повод Трети март, Националният празник на България.

Повече...

Христина Борисова – с първа награда в конкурса „Вино и любов, любов и вино“

Поетесата от Севлиево Христина Борисова спечели първа награда в националния литературен конкурс в град Генерал Тошево „Вино и любов, любов и вино“.

Повече...