Галерия „Видима” представя изложбата на Венера Константинова „През прозореца”

да излезем на разходка по градските улици. Една жена силна и съзидателна като пролетта“ - съобщи за вестника Сава Христов, директор на севлиевската галерия. Малко са имената в България, които могат да се сравняват с постиженията на Венера Константинова, заяви още Сава Христов.

Повече...

Музикален клуб „Весела” зарадва с голям благотворител концерт

Голям благотворителен концерт „От Шуберт до Лист” изнесоха малките пианисти от Музикален клуб „Весела” - Габрово, лауреат на национални и международни конкурси, на 17 март по случай 190 години от смъртта на Ференц Лист. В програмата прозвучаха произведения от музикалния романтизъм. Специални гости бяха проф.

Повече...

Дияна Делуди отново на първо място от национален конкурс

Сред многото участници беше и Дияна Делуди, ученичка на Цветан Радков – преподавател по тамбура и китара към читалище ,,Св. Св. Кирил и Методий“ - Габрово. Със своето изпълнение талантливата млада тамбуристка успя да спечели първо място. Нейните изпълнения бяха Пролетно пайдушко хоро и Елизина копаница.

Повече...

Кристина Сидорова: „Историята на СУ „Максим Райкович“ е повод за гордост и извор на вдъхновение за

“Забележителната история на Средно училище „Максим Райкович“ е повод за изключителна гордост и извор на
вдъхновение за стотици дряновци“. С тези думи се обърна народният предсавител от ПГ на „БСП за България“ Кристина Сидорова към директора на СУ „Максим Райкович“ в Дряново Катерина Стефанова по повод 160 години Дряновско класно училище.

Повече...

Силвия Черкезова: „Предлагаме на децата послание, че красотата е нещо, което трябва да търсим“

През миналата година в Дома на хумора и сатирата започна активна работа с деца. И преди се работеше с тях, но предимно в посока опознаване на габровския хумор. Сега децата се намесиха в разглеждането и тълкуването на най-авангардната изложба – творбите на Кристо и Жан-Клод, която беше открита през месец октомври 2017 и ще продължи до юни 2018 г.

Повече...

Радослав Гизгинджиев идва с "Повече от любов"

Един от най-нашумелите съвременни писали идва в Габрово на 14 март, за да представи най-новия си роман. Режисьорът, сценаристът и писателят Радослав Гизгинджиев ще се срещне с габровци точно един месец, след като „Повече от любов“ се появи официално.

Повече...

Детска вокална група „Дряновойсис” при НЧ „Развитие-1869” – Дряново отново сред най-добрите

В националния конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“- 2018 г. участваха около 320 деца на възраст от 4 до 18 години, като някои от тях се изявиха индивидуално, а други с група. Тази година в конкурса взеха участие 37 вокални формации от цялата страна.

Повече...

Христо Добрев: „Стремим се да стигаме професионализма, да вдигаме нивото на всички състави“

Наскоро читалищата в Габровската община разпределиха помежду си държавната субсидия. За пръв път от години насам това стана без нито един глас против, без разправии и скандали. Една от причините вероятно е фактът, че тази година държавните пари бяха с 50 хиляди лева повече от миналата година.

Повече...

Акварелни портрети на опълченци в изложба за Освобождението

Акварелни портрети на опълченци, рисувани от габровския художник Стефан Ковачев, са акцентът в изложба в Регионалния исторически музей, посветена на 140-годишнината от Освобождението. Изложбата е реализирана от габровския музей с участието на Националния парк-музей „Шипка-Бузлуджа“ в град Казанлък.

Повече...

Творческа среща-разговор с Борислав Костов

На 13 февруари 2018 година (вторник) от 17 часа, ден преди празника на обичта - Свети Валентин, в залата за срещи и събития на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово ще има събитие в унисон с Деня на влюбените

Повече...