„Родени в огъня" се завръща с национално турне

Dokumentalniyat-film-s-bira-istoriite-na-artistite-v-seriya-otkroveni-intervyuta-
Документалният филм събира историите на артистите в серия откровени интервюта
В края на май ще е премиерата в Габрово

    След своятa премиера в рамките на международния филмов фестивал “Master of arts”, множеството успешни участия на престижни кино форуми и наградата за дебют в документалното кино “ЗЛАТЕН РИТОН” ’22 (фестивал за българско документално и анимационно кино) „Родени от огъня“ се завръща за предстоящия сезон ‘24. До момента той получи горещ отклик от страна на публиките в София, Варна, Бургас, Пловдив и Ст. Загора, а сега му предстоят прожекции в още 8 български града. На 25 април филмът ще има своя първи показ в Асеновград, а на  16, 18 и 29 май – във В. Търново, Хасково и Своге. Следват срещи със зрителите в Габрово, Кюстендил, Пазарджик и Шипка.
    Специално след всяка прожекция, режисьорката Саша Хаджиева и част от екипа ще представят  интересни гледни точки в рамките на отворена дискусия с публиката и ще предоставят възможност на зрителите да зададат своите въпроси, както и да се запознаят с вълнуващи детайли «от кухнята». Предстоящите прожекции ще бъдат последвани от изпълнение-пърформанс с огън на живо.
    Филмът проследява  танцово-театралното изкуство с огън в България – един интересен и все още не много познат артистичен формат, определян като танц, пърформънс, театър с огън, цирково изкуство, жонгльорско майсторство или „flow arts”. 
    Тръгвайки по стъпките на изпълнителите с огън у нас, авторката на „Родени от огъня“ и снимачният екип, се опитават да отговорят на въпроса на какво се дължи въздействието и почти хипнотичния ефект на това изкуство върху публиката.
    „Документирахме работата на над 30 артисти, някои от които се изявяват като индивидуални изпълнители, а други са част от различни артистични формации. 
Показваме спиращи дъха танцови кадри и представления, акцентираме върху различни стилове и естетика на работа, върху вдъховенията и вълненията на хората, стоящи зад тях. Извървеният път е уникален за всеки един.“, казва авторката на лентата.
    В своя документален филм тя събира историите на артистите в серия откровени интервюта и изгражда един различен, артистичен и многопластов свят, който е представен чрез зашеметяващите визуално кадри на оператора Румен Василев и запомнящата се музика на композитора Климен Дичев. Огънят от своя страна е своеобразна метафора на свободата, средство за изразяване на емоция и предаване на послания, път към себе си, начин да се предизвикаш и надскочиш.
ЕКИП:
Режисьор и сценарист: Саша Хаджиева
Oператор: Румен Василев 
Oператори – втора камера: Борис Луканов, Оги Стоилов, Александър Крумов
Музика и звуков дизайн: Климент Дичев
Постпродукция: Петър Гълов
Анимация: Диана Илигношева
Консултант костюми: Рая Кърпачева
Преводач: Илиана Облакова
С участието на: Виктор Теофилов, Гергана Станева, Дарио Табаков, Даниел Нгуен, Диана Атанасова, Деница Дончева, Елена Пап, Иван Цeнков, Иванка Колчакова, Кая Нгуен, Кирил Узунов, Мария Николова, Мария Славова, Мартин Маринов, Милена Сергеева, Николай Колев, Николай Райчев, Петя Божинова, Пламен Иванов, Пламен Петков, Пламен Радев, Рая Кърпачева, Рая Цолова, Розалия Митрова, Саша Хаджиева, Таня Рачева
 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Култура

Към началото

Следвай ни