„Янтра“ превзе и Ловеч

Водеща! agitkata-be-s--Yantra--v-Lovech
Агитката бе с "Янтра" в Ловеч
"Янтра" стори нечуваното - победи като гост "Литекс"

    „Янтра“ постигна трета поредна победа в първенството. В среща от 21 кръг воденият от Живко Желев габровски тим надигра като гост състава на „Литекс“ с 0:2 и прибави още три много ценни точки към актива си.
    Подкрепян от сериозен брой фенове на великолепния градски стадион в Ловеч, отборът ни изигра силен мач и напълно заслужено спечели. 
    Живко Желев беше подготвил чудесно състава си за двубоя срещу своя бивш тим и успехът дойде закономерно.
    Първата голова възможност в мача беше за домакините. Християн Василев обаче отрази удара от малък ъгъл на Илиян Капитанов.
    В 11-та минута Добри Бонев беше изведен отляво и намери Тодор Чаворски на границата на наказателното поле, но изстрелът на последния не намери очертанията на вратата. В 27-та минута отборът ни отново беше много близо до откриване на резултата. Бонев получи пас в наказателното поле от Тони Иванов и стреля, но вратарят на „Литекс“ Марин Орлинов успя да избие. Топката отиде в краката на Георги Върбанов, който нанесе втори удар, но този път Матия Пейович изчисти пред голлинията. 
    В 32-та минута съставът ни претендираше за дузпа, за нарушение на Пейович срещу Казаков, но реферът Борис Попов прецени, че фаулът е на границата на пеналта.
    Втората част започна ударно за „Янтра“ и само две минути след подновяването на играта тимът ни излезе напред в резултата. 

Подобно на ситуацията през първото полувреме, Добри Бонев влезе отляво и пусна добър пас към Чаворски, който беше коригирал мерника си и от границата на наказателното поле изпрати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 0:1.

В 52-та минута Петър Иванов принуди Орлинов да се намесва, а в 53-та авансът на „Янтра“ беше удвоен. След гола Чаворски записа и асистенция, като центрира великолепно, а Иван Василев с глава майсторски насочи топката във вратата на домакините - 0:2.

В следващите минути съставът ни имаше възможности да направи победата си и още по-изразителна. Домакините от "Литекс" пък стигнаха само до една голова ситуация в 66-та минута. Тя дойде след груба грешка на Тони Иванов и позволи на Илиян Капитанов да излезе очи в очи с Християн Василев. Стражът на „Янтра“ обаче се намеси по страхотен начин, за да запише трета поредна „суха“ мрежа.

В последната минута от добавеното време Емо Колев от "Янтра" можеше да направи резултата класически в полза на габровския тим, но ударът му беше избит от Орлинов.

С прибавените три точки „Янтра“ излезе на 9-та позиция и вече има 28 в актива си.

В следващия кръг отборът ни ще приеме „Дунав“ (Русе). Мачът е в събота, 11 март, от 15.30 часа на стадион „Христо Ботев“.

ЛИТЕКС - ЯНТРА 0:2

Голмайстори: 0:1 Тодор Чаворски 47, 0:2 Иван Василев 53`

ЯНТРА ГАБРОВО:

1. Християн Василев, 3. Петър Иванов, 5. Михаил Минков, 89. Мартин Ангелов, 27. Георги Върбанов, 22. Добромир Бонев, 19. Ивайло Михайлов, 6. Петър Казаков (к), 10. Тони Иванов, 17. Тодор Чаворски, 9. Иван Василев

Резерви: 12. Петър Иванов (вр), 16. Ивайло Енчев, 7. Емил Колев, 8. Георги Недков, 11. Искрен Писаров, 18. Симеон Турлаков, 14. Георги Николов, 21. Божидар Томовски

Старши треньор: Живко Желев

Жълти картони:

Тодор Чаворски, Михаил Минков

chovorski

Тодор Чаворски:

"Мачът се разви идеално за нас. Бяхме разучили играта на „Литекс“, а теренът позволяваше да играем футбол.

Бяхме агресивни и действахме добре с топката. Тази победа беше много важна, защото всички отбори след нас в класирането направиха селекция, привлякоха нови играчи, бият и вземат точки. За това ние трябва всеки мач да излизаме и да побеждаваме, да трупаме актив и да се изкачваме по-нагоре в таблицата. Колкото по-нагоре, толкова по-добре. Щастлив съм, че реализирах първия си гол в официален мач за „Янтра“ и се надявам до края на сезона да има още такива".

Мартин Ангелов:

"Всички се представиха на ниво в тази среща. Спазихме тактическите указания и бих казал, че счупихме каръка, като успяхме да отбележим повече от един гол. Много сме доволни и гледаме напред. Наш плюс беше, че треньорът ни Живко Желев е изкарал доста години начело на „Литекс“, познава момчетата, знае силните и слабите им страни и бяхме много добре подготвени за този мач тактически. С всяка една победа трупаме повече самочувствие и се надявам това да ни води към все по-добро представяне в срещите. Това ни липсваше в предходните години. Играе се много по-лесно и спокойно, когато не си в притиснат в опасната зона. Надявам се в следващите срещи да сме още по-емоционално освободени и играта ни да се получава още повече. Отново огромни благодарности към нашия 12-ти играч - публиката. Идват с факли, знамена, тъпани и ни подкрепят през цялото време. Това е много голяма помощ за нас в този момент, особено навън".

hino

Живко Желев,

старши треньор:

"Трудна, сладка и много важна победа, дошла след много отговорни действия на целия отбор, дисциплина и себераздаване. Във всяка една минута от мача търсихме победата и искахме да доминираме. Печелехме единоборствата и бяхме отборът, който повече искаше и знаеше как да постигне успех в мача. Свършихме си работата - както футболистите, така и треньорският щаб, с разучаването на съперника и ако не бъркам, това е първа победа на „Янтра“ над отбора на „Литекс“ в официален мач. Поздравявам феновете и целия град с тази победа. Изстрадахме си я, заслужихме си я и вече сме на друга позиция в класирането. Имам забележки към играта, разбира се, но то винаги ще има такива, ако искаме да растем, да се развиваме. Гледаме вече към следващия противник. Както казах и в началото на полусезона, ние излизаме да се надиграваме с всеки един съперник, независимо кой е той. Може би отборите вече ще започнат да гледат на нас с друго око и ще започнат да се затварят малко повече, но всичко си зависи от нас и най-важното е да останем здраво стъпили на земята, да не се самозабравяме и да продължим да работим в тази посока, защото отборът ни наистина има потенциал и ние още не сме го разгърнали в пълна степен. Трогнат съм от подкрепата на феновете. Те са важна част от отбора и им благодаря, че са с нас. Цяла седмица работим за дадения мач и като дойдат и почувстваме тяхната подкрепа по време на срещата, нещата стават съвсем различни".

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

9 коментара

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 12:14:42

    Има още много от следващите поколения, тези най-се помнят, че са първите,които играха в "А" група, пък и пълнеха стадиона. И ливадата над него...

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:35:41

    Много са - Венци, Матето, Пуфа, Голямото Муче, Веско Ганчев от по-младите...

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:34:33

    Струва си да си се помисли по темата, баш легендите - начело с Тачо Вятъра, са още живи...

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:32:44

    По-младите можеха да не помнят и "Левски" и да е още "Витоша"...

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:31:42

    По-младите не помнят "Чардаэфон", така че им е все едно...

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:30:46

    Те и в Габрово го върнаха - с "Чардафон" пак бяхме в "А" група, но после нали имаше 5-7 клуба и очевидно надделя Мънчето с неговата "янтра"

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:29:45

    На "Янтра" го прекръстиха, когато ЦСКА стана "Средец", "Левски" - "Витоша", а "Ботев" - "Тракия". Там обаче имат по-голяма памет....

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:28:42

    Само че тогава отборът не носече безличното име "Янтра" - такова имат и в Полски Тръмбеш, а габровското "Чардафон-Орловец"

  • Потребител
    Anonymous 2023-03-09 11:26:54

    В последните 30-ина години вероятно това е първата победа на габровски футболен отбор в Ловеч. Иначе в най-легендарното време - при първото влизане в "А" група през 60-те, битката беше точно с Ловеч - с тогавашния "Кърпачев".

Към началото