За свят без насилие и зависимости

насилието /изнасилване, домашно насилие/, упражнявано върху жени.

Повече...

Айсен Кременлиева: „Доброволчеството създаде у мен човек, който помага без да чака в замяна“

Айсен Кременлиева е дванадесетокласничка в СУ „Васил Левски“ в Севлиево. На 5 декември – Международния ден на доброволеца, на тържествената церемония, организирана от ИМКА – Габрово Айсен получи Специалната награда за цялостен принос в младежките дейности.

Повече...

Надежда и Йордан създадоха нов величествен пъзел

РУЖА ЛЮБЕНОВА Надежда Серафимова, габровка по дух и корен, и приятелят й Йордан Енев зарадваха почитателите на марката им - „Роден Пъзел“, с ново величествено произведение. Пъзелът е втори в колекцията им и се нарича „Величието на Шипка“.

Повече...

Седмица на кариерното ориентиране под надслов „Дойдох. Видях. Избрах!“ започва от Габрово от 13 до

По време на проведената работна среща с участниците в инициативата областният управител Невена Петкова обясни, че всички общини полагат много усилия в това направление, реализират различни инициативи и проекти, различното този път е обединението на много

Повече...

Почетният гражданин на Севлиево акад. Юхновски – предложен за орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Министерският съвет предлага на президента на Р България да удостои почетния гражданин на Севлиево акад. Иван Юхновски с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, за неговите значими заслуги в областта на образованието и науката и по случай 80-годишнина

Повече...

Генчо Витанов е носителят на тазгодишната награда "Рачо Стоянов" за цялостно литературно творчество

По традиция наградата се връчва по време на културните празници в Дряново „Поезия и песен на Балкана“, които тази година се провеждат в празничните дни на града и съвпадат с 65-та годишнина от основаването на Детската школа по изкуствата.

Повече...

Международният панаир на традиционните занаяти в ЕМО „Етър” - събитие с важен принос за опазване на

Тъй като изобразяването на светец върху икона изисква повече време, журито на Надпреварата допусна вторият предмет на участниците да бъде изработен предварително.

Повече...

Габрово за първи път бе домакин на състезанието „Св. Хуберт”

Ден преди дълго чакания групов лов на дива свиня, под Витата стена, в землището на с. Поповци, на 30 септември, габровското Сдружение на ловците и риболовците „Чардафон” бе домакин на 11-тия турнир за ловци с кучета, работещи със стойка и шпаньоли по сис

Повече...

Стоян Цонев: „Най-ценното в планината е приятелството”

Запален планинар. Бил е секретар на туристическо дружество „Узана” (1995). От две десетилетия е трайно свързан с дейността на курортен комплекс „Узана” - притегателен център за отдих и туризъм.

Повече...