Симона Захариева с „Гран-При“ от „Път към славата“

Симона Захариева спечели „Гран-При“ в категория поп вокал в седмото издание на Националния конкурс „Път към славата“, а Вокална формация „Upstream Voices” реализира блестящия си старт на конкурсния подиум за 2019 г.

Повече...

Диамантеното семейство от Козирог

От 17 януари в габровското село Козирог наричат семейството на Иванка и Колю Христови диамантено. Точно тогава са се навършили 60 години от деня, в който двамата са създали своето семейство. Колю Христов се майтапи, че той и съпругата му, като габровци, са търсили своите половинки по датата на раждане, че когато празнуват рождените си дни да им излиза по-евтино. Защото и двамата празнуват своите рождени дни на 15 януари.

Повече...

Пъстро и весело парти за руската Стара Нова година

Над 130 членове, симпатизанти и приятели на Общинско движение "Русофили", Севлиево, отпразнуваха за пореден път с пъстро и весело парти руската Стара Нова година. Сред тях бяха представители на руската диаспора от Севлиево и Габрово , гости от София и Дряново, бардът от Ловеч и добър приятел на севлиевските русофили Милен Тотев, писателката и ръководител на театър "Славянка" Наталия Матвеева.

Повече...

Мария Йозтюрк: „Обичам Габрово и заради това направих голямата Коледна елха тук“

Преди Коледа в габровския „Terra Mall“ тържествено беше разрязана голямата Коледна елха-торта и от нея успяха да си похапнат над 500 посетители. Тя беше изработвана под ръководството на габровката Мария Владимирова Йозтюрк, която живее в Турция, в продължение на три дни и украсена с над 200 домашно приготвени коледни бисквитки, изработени от 26 българки от Габрово, София, Свищов, Бургас, Разград, Хасково, Шумен, Враца, Варна, Кубрат, Нови пазар, Горна Оряховица, Вършец, които са ги изпекли, декорирали, опаковали и изпратили до Габрово.

Повече...

С големите си човешки сърца жени от селата Армените и Враниловци изплетоха топлина за хора в нужда

От сектора за работа с доброволци към Община Габрово предлагат на кметския наместник на Армените Георги Петков местното читалище да подкрепи инициативата. Той спазва наложената вече традиция за съвместна дейност с читалището в село Враниловци и заедно с кмета Теодора Томова решават, че идеята си заслужава.

Повече...

Албена Божидарова: „Правя торти за семейството и приятелите си“

В ежедневието си Албена Божидарова се занимава с финансови проблеми, собственик е на счетоводна кантора в Габрово, но въпреки напрегнатото ежедневие тя намира време, което посвещава на своята страст. А тя е свързана с нейните умения да изработва цветя и разнообразни фигурки от захар, които придават бляскавия вид на всяка торта. И карат всеки, който я зърне, да пожелае да вкуси от нея.  Но, както стана ясно г-жа Божидарова изработва своите уникални изделия единствено за своето семейство и приятелите си, за което е разговора с нея.

Повече...

Изложбата "Моята сладка Коледа" радва очите и сърцето

Изящни захарни изделия с коледна украса - дядо Коледа с подаръци, джуджета, красиви зимни картини, библейски мотиви от Рождество Христово са само част от експонатите в изложбата "Моята сладка Коледа", подредена в Тера Мол.

Повече...

„Приеми ме на село“ с Европейската награда за превенция и 5 хил. евро

Проектът на Община Габрово „Приеми ме на село“ получи наградата за превенция на наркотиците за 2018 г. на групата „Помпиду“ на Съвета на Европа за сътрудничество в борбата срещу злоупотребата и незаконния трафик на наркотици.

Повече...

Протестиращите: „Не искаме да стоим в блатото“

„Не искаме да стоим повече в блатото, в което ни вкараха родните управляващи“ - заявиха категорично нееднократно вчера протестиращите в Габрово. Точно в 12,00 по обед пред Спортна зала „Орловец“ се събраха множество габровци - със знамена и плакати „Долу мафията“, „Оставка“, „Искаме по-добър живот“ и т.н. С развети знамена, с вувузели и обикновени свирки те огласиха наоколо и десетки автомобили в колона потеглиха към центъра на града. Успоредно с тях се движеха немоторизираните габровци, които показаха, че не искат да живеят повече в мизерия и настояват за достоен живот. „Радвам се, че тук има млади хора,на моята възраст и дори по-млади от мен - сподели габровец. - Виждам съзряването на един народ,на гражданското общество в нашия град. Виждам, че „народът порасна с няколко века“, както е казал поета. Но всички ценни неща стават с бавни темпове“.

Повече...