Радостина Братованова: „Децата в „Хризантема“ нямат нарушени права към момента на проверката“

Завърши проверката на отдел „Закрила на детето“ към Териториалната дирекция „Социално подпомагане“ в Габрово на Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Хризантема“ 27, който стана скандално известен в страната със заснетото насилие над деца в Центъра от детегледачки.

Повече...

Даниела Василева: Подадох оставката си като морален акт

Директорът на дирекция Образование и социални дейности в Община Габрово Даниела Василева подаде заявление за прекратяване на служебното й правоотношение по взаимно съгласие. Кметът Таня Христова е приела оставката. Защо подава оставка, има ли вина за случая Хризантема, какво се е случило и какво стана сега в центъра за деца с увреждания, коментира Даниела Василева

Повече...

Зам.-министър Росица Димитрова: „Да не слагаме черен етикет на всичко хубаво, направено досега“

Да не слагаме черен етикет на всичко хубаво, направено досега в областта на деинституализацията, това каза в Габрово вчера зам.- министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова. Тя посети злополучния Център за настаняване от семеен тип на ул.

Повече...

Или качествена услуга на ул. “Хризантема“, или децата ще бъдат преместени

Или ще бъде предложена качествена грижа за децата в скандалния Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Хризантема“ 27, или децата ще бъдат изведени и преместени в други домове в страната.

Повече...

Организаторите на събитието „Следваща цел: Марс“ помагат за осъществяване мечтата на дете да стане с

Фондация ELEVATE, която на 23 март организира публична лекция с участието на основателя на Mars One – Бас Лансдорп, ще осигури пълна стипендия на българско дете за Space Camp Turkey 2018.

Повече...

Второкласничката Марияна Павловска дари косата си за перука на болен от рак

Малката Марияна Павловска, ученичка от втори „в“ клас на училище „Ран Босилек“ с класен ръководител Росица Димитрова, направи благороден жест – дари дългата си коса за направата на перука на болно от рак дете или възрастен.

Повече...

Надеждата умира последна и по-добре късно, отколкото никога

Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. Той е на 38 години, родом от село Бенковски, край Златоград, но от 15 години живее в Мадан, Смолянско. Зет на къща е, семеен, с две деца. Българомохамеданин е (помак), с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 г. в Шумен в Томбул джамия.

Повече...

Младежи от Хонг Конг, Китай, гостуват на МИКЦ към ИМКА - Габрово

Доброволците и младежките работници от Младежкия информационно-консултантски център към ИМКА - Габрово имат през тази седмица гости от Китай. От 1 до 6 януари гостуват 20 студенти с двама ръководители от китайската ИМКА в Хонг Конг.

Повече...

Улеснения за гражданите с увреден слух

Хората с увреден слух вече получават по-бързо и лесно обслужване в Община Габрово чрез видео-жестов превод. Платформата, която го осигурява, е инсталирана на таблет, който може да бъде използван на гишетата в Центъра за информация и услуги за гражданите.

Повече...

Празнична „Коледна магия” на оркестър „Габрово”

В навечерието на светлия Рождественски празник бе празничният коледен концерт на оркестър „Габрово” с диригент Николай Венков и солисти Стефан Косев, Ивета Петрова и Далия Ковачева.

Повече...