Германка роди в село Гайдари, Трявна

Топ новина! Da-pozdravi-schastlivite-roditeli-v-selo-Gaidari-otide-kmet-t-na-Obschina-Tryavna-Dencho-Minev
Да поздрави щастливите родители в село Гайдари отиде кметът на Община Трявна Денчо Минев
Бебето ще е единственото дете, записано в Община Трявна, защото от 2005-а родилно няма

В навечерието на Бабинден – празникът на акушерите и родилната помощ, Община Трявна съобщи радостната новина, че населението  се увеличава с още едно бебе. 
Момченцето се е родило в село Гайдари в семейството на германци, които избират балканското селце за свой втори роден дом.
То ще бъде и единственото дете в общината, в чийто акт за раждане ще бъде вписано село Гайдари, тъй като от 2005 г. в Трявна няма родилно отделение.
Родилките ги карат обикновено с линейка от Трявна, понякога и с частна кола Рядко чакат габровска транспортна кола, защото не е ясно колко бързо ще се случи едно раждане. 
Имало е случай бебе да се роди    в спешната помощ в Трявна. Дори има жена да е родила в линейката.
Навръх Бабинден да поздравят щастливите родители в село Гайдари отидоха кметът на Община Трявна Денчо Минев, заместник-кметът инж. Жасмина Лазарова и кметският наместник на Станчов хан Сашо Станчев.
 Минев и Лазарова пожелаха на семейството да бъдат най-вече здрави и да отглеждат в любов и разбирателство своите деца.
 * * *
    Припомняме, че преди повече от десет година друго семейство от Германия избра Трявна за свой "роден" град.  Това бяха двама художници от Хамбург – Весела Рамберт и Томас Шмелинг. След много обиколки в цяла България, се впечатлиха изключително от Тревненския Балкан и си купиха имот в село Ошани.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни