Николай Григоров: „Разширяването на „синята зона“ е неаргументирано, без задълбочен анализ, абсолютно в ущърб на габровци“

Остри коментари срещу въвеждането на платените зони за паркиране в Габрово се появиха в социалните мрежи във връзка с разширяването на така наречената „синя зона“ в Габрово.

Повече...

Николай Сираков: "Улисан в решаваме проблемите, ГЕРБ пропусна да поддържа по-тесен контакт с младото поколение"

 Коментар за резултатите от парламентарните избори, за успеха на ГЕРБ, за предпочитанията на хората към партията на Слави Трифонов, за вариантите за съставяне на ново правителство и за новия път в своя живот прави Николай Сираков, бивш народен представител от ГЕРБ.

Повече...

Пепа Сомлева: „Бюджет 2019“ – поредната шопинг терапия“

Според Пепа Сомлева, тенденцията в изготвянето на общинския бюджет, за съжаление, от години е една и съща. Разпределението на средствата, събрани от гражданите, освен че трябва да е законосъобразно, то трябва да е ефективно и целесъобразно преди всичко за тях, но като опровержение на тези принципи са постъпилите многобройните заявления за решаване на спешни проблеми на граждани, в бюджета за 2019.

Повече...

Пепа Сомлева: „За електромобил може, за училищен басейн не!“

Минават сесия след сесия на Общинския съве в Габрово, на които често се гласуват решения, без проблемът да е решен, а само отложен, решен формално или предложението е такова, че реално не съдържа решение - коменира пред вестника общинският съветник от „Будно Габрово“ Пепа Сомлева.

Повече...

Българската икономика днес расте, но е конюнктурна, ишлемарска и 50 % сива

Когато трендът на глобалната икономика премине в цикъл на спад и евросредствата от безвъзмездни преминат във финансови инструменти, а лихвите се вдигнат, при тази структура на капитала и икономиката, институционална разруха и продължаваща демографска криза, България нищо хубаво не я чака.

Повече...

Богомил Белчев: Източната улица не облекчава пътното движение, напротив затруднява го

Продължават дискусиите в медиите и социалните мрежи за целесъобразността и за ползите за облекчаване на натовареното пътно движение в града, за някои недостатъци на големите инфраструктурни обекти в Габрово, които вече са завършени в основната си част. През пролетта предстоят довършителни дейности, поставяне на маркировки, озеленяване. Става дума за кръговото кръстовище на Шиваров мост, за Източната градска улица и за новото кръгово кръстовище, което ще се строи в района на гарата. В дебата се включи и строителният инженер Богомил Белчев, бивш кмет на Габрово:

Повече...

НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛИ СЪЩО ИЗПОЛЗВАТ ИНТЕРНЕТ И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

В света на технологиите, Интернет и социалните мрежи животът ни е по-лесен – имаме непрекъснат достъп до информация и контакт с всички наши приятели и познати. От тези удобства обаче се възползват и много недоброжелатели.

Повече...

Внимание, референдуми!

Ако анализираме обективно проведените през последното столетие референдуми в България, бихме направили извода, че каквато е държавата, такива са и референдумите и че обратното. (Една от многото причини да не сме станали „Швейцария на Балканите".<

Повече...

Любопитната връзка между екстремизъм и образование

В книгата "Инженерите на Джихад: любопитната връзка между екстремизъм и образование" (издадена през 2016 г.

Повече...

Унгарският опит показва, че етнографията не свършва с епохата на Възраждането

Музеят на открито в унгарския град Сентендре е еталон за развитието на този тип културни институции в Европа. Намира се върху голяма за представите на българите площ и показва характерния бит на населението от всички части на страната.

Повече...

2015 – годината на утвърждаване на еднополюсен модел на управление в Габрово

2015 г. се характеризира с утвърждаване на еднополюсен модел на управление в Габрово. Малко стряскащо звучи в демократично общество, за каквото претендираме да сме, това да се е случило. Но е факт. Разбира се, крачките от еднополюсен модел до едноличен

Повече...

Управляващата опозиция на България ще бори мафията, може и с модел от времето на Костов

Чудо нечувано се случи в българската политика. Роди се управляваща опозиция. Дали някой може да повярва, че става въпрос за ДСБ? Партията, която бе създадена като опит за алтернатива на политическия модел, установен от Симеон Втори.

Повече...

Цоньо Ботев:“Най-голямата илюзия на РБ беше, че могат да съставят дясноцентристко правителство в рамките на 43 Народно събрание“

Като римейк на филма „Краят на илюзиите“определи в коментар на своята Фейсбук страница водените във вторник преговори между Реформаторския блок, ГЕРБ и Патриотичия фронт за съставяне на правителство зам.председателят на ПП“Движение Демократично действие – Д3” Цоньо Ботев. „Вече няма съмнение, че през пролетта ще има предсрочни парламентарни избори – пише още той и представя своята позиция за нещата, които трябва да се направят, за да очакваната промяна в упавлението на страната. В интервю за „100 вести” Цоньо Ботев той аргументира позицията си.

Повече...

За българския преход, реставрацията, червения капитализъм

Георги Георгиев е журналист, един от основателите на СДС в България, първи председател на Координационния съвет на СДС – Габрово, председател на Временния Общински изпълнителен комитет и кмет на Община Габрово (1990-1991).

Повече...

34 са допустимите жилища в Севлиево за саниране по Националната програма

В Севлиево има 34 панелни блока, които отговарят на изискванията на Националната програма за енергийна ефективност за саниране на многофамилни жилища, съобщи кметът д-р Иван Иванов.

Повече...