НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛИ СЪЩО ИЗПОЛЗВАТ ИНТЕРНЕТ И СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ

Водеща! <p>В света на технологиите, Интернет и социалните мрежи животът ни
logo-3588.jpg

В света на технологиите, Интернет и социалните мрежи животът ни е по-лесен – имаме непрекъснат достъп до информация и контакт с всички наши приятели и познати. От тези удобства обаче се възползват и много недоброжелатели.

В света на технологиите, Интернет и социалните мрежи животът ни е по-лесен – имаме непрекъснат достъп до информация и контакт с всички наши приятели и познати. От тези удобства обаче се възползват и много недоброжелатели.
„Крадците използват всички съвременни средства, за да съберат данни за домовете и имуществото на гражданите. Те действат най-вече по информация, като за да си я набавят, използват всички възможни канали, включително и социалните мрежи. Постоянно се пише и говори за опасността да споделяш в Интернет подробности относно почивки и нови придобивки, но въпреки това хората не спират да го правят. Често пъти дори се уговарят къде ще ходят, кога, с кого и т. н.“ - казва Марияна Цвяткова - „Маркетинг и реклама“ в „МЕТАЛ СЕКЮРИТИ ГРУП“. - Всичко това се случва, без да осъзнаваме, че тази информация може да достигне до недобронамерени лица и да бъде използвана. Поради тази причина трябва да сме много внимателни какво, как и с кого споделяме в социалните мрежи.” Запазването на подобна информация е от изключително значение особено през летните месеци. По това време от годината нараства престъпният интерес към имуществото на хората.
Много неща могат да бъдат направени, за да се повиши сигурността на дома Ви, но тук ще изброим само някои:
1. Помислете за входната врата – добре би било тя да е тежка, масивна и заключването й да е с висока степен на секретност.
2. Добре е да знаете, че прозорците са най-уязвимото място във Вашия дом, особено ако живеете на първите етажи или в къща. Не ги оставяйте отворени! Ако имате тераси, вратите им би следвало също да могат да се заключват.
3. Препоръчително е пари, злата, накити, нотариални актове и други да бъдат оставени в надеждни денонощно охранявани трезори, сейфове или на друго защитено място.
4. Претъпканата пощенска кутия е явен знак за трайно отсъствие на собствениците от дома им – препоръчително е да дадете ключ от кутията на Ваш съсед, който да я прибира редовно.
5. Най-сигурното средство за осигуряване на сигурността на жилището Ви е оборудването му с алармена система. Ако все още нямате, препоръчително е да инсталирате сигнално-охранителна техника.
При избора на фирма, която да поеме охраната на дома Ви, трябва да имате предвид следните критерии:
- История на фирмата и нейното развитие – от колко време е на пазара, притежава ли лиценз по Закона за частната охранителна дейност (ЗЧОД) и какви обекти охранява;
- Има ли собствен оперативен дежурен център;
- Какви са начините за получаване и предаване на алармени сигнали;
- Как се извършва подбора на кадри и през какви обучения преминават служителите;
- Екипировка и въоръжение на автопатрулните екипи;
- Наличен автомобилен парк и техническо оборудване на патрулиращите МПС-та (радиостанции, GPS система и бордови компютър);
- Контрол на реагиращите екипи и времето за реакция;
- 24-часово наличие на дежурни технически екипи за поддържане на сигнално-охранителната техника;
- Технически ресурси;
- Взаимодействието с органите на реда;
- Предлага ли се имуществена отговорност при настъпила щета и до какъв размер;
- Препоръките и благодарствените писма са конкурентен ресурс, който всяка охранителна фирма трябва да притежава;
- Ниската цена не гарантира качествена охранителна услуга. Когато една фирма се фокусира да предложи ниска цена на пазара, обикновено това е свързано с доста компромиси. Компанията не може да влага ресурси в подобряване на услугата, да е устойчива и да се развива. Оттам се поражда и невъзможността да се предлага качествена охранителна услуга в дългосрочен план.
СИГУРНОСТТА Е ТВЪРДЕ СЕРИОЗНА ДЕЙНОСТ, ЗА ДА СЕ ПОВЕРЯВА НА „ПСЕВДОПРОФЕСИОНАЛИСТИ“!

 

 

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото