Надеждата умира последна и по-добре късно, отколкото никога

Алейдин Тахиров е най-младият ходжа в цяла България. Той е на 38 години, родом от село Бенковски, край Златоград, но от 15 години живее в Мадан, Смолянско. Зет на къща е, семеен, с две деца. Българомохамеданин е (помак), с което се гордее. Завършил е ислямско духовно училище през 1999 г. в Шумен в Томбул джамия.

Повече...

Младежи от Хонг Конг, Китай, гостуват на МИКЦ към ИМКА - Габрово

Доброволците и младежките работници от Младежкия информационно-консултантски център към ИМКА - Габрово имат през тази седмица гости от Китай. От 1 до 6 януари гостуват 20 студенти с двама ръководители от китайската ИМКА в Хонг Конг.

Повече...

Улеснения за гражданите с увреден слух

Хората с увреден слух вече получават по-бързо и лесно обслужване в Община Габрово чрез видео-жестов превод. Платформата, която го осигурява, е инсталирана на таблет, който може да бъде използван на гишетата в Центъра за информация и услуги за гражданите.

Повече...

Празнична „Коледна магия” на оркестър „Габрово”

В навечерието на светлия Рождественски празник бе празничният коледен концерт на оркестър „Габрово” с диригент Николай Венков и солисти Стефан Косев, Ивета Петрова и Далия Ковачева.

Повече...

Светослав Славчев: „Дядо Коледа участва в „Коледна бъркотия“ и ще раздава подаръци“

Премиера на детското представление на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ „Коледна бъркотия“ предстои тази събота от 11 часа в театъра. Децата ще се забавлява с интересните истории, в които героите се стремят да спасят Коледата от лошата баба Яга. Всичко обаче завършва така, както трябва – доброто побеждава и пристига Дядо Коледа.

Повече...

Отключването на светлината

Росица Кънева То се случи на 10 декември в Габрово. Първо по рода си, обединяващо в концептуален проект три формата: „България пее“, среща–разговор с идеолога на събитието - световноизвестния магьосник-диригент Йордан Камджалов, и изпълнението на ансамбъла на Музикалната лаборатория за човека.

Повече...

За свят без насилие и зависимости

насилието /изнасилване, домашно насилие/, упражнявано върху жени.

Повече...

Айсен Кременлиева: „Доброволчеството създаде у мен човек, който помага без да чака в замяна“

Айсен Кременлиева е дванадесетокласничка в СУ „Васил Левски“ в Севлиево. На 5 декември – Международния ден на доброволеца, на тържествената церемония, организирана от ИМКА – Габрово Айсен получи Специалната награда за цялостен принос в младежките дейности.

Повече...

Надежда и Йордан създадоха нов величествен пъзел

Надежда Серафимова, габровка по дух и корен, и приятелят й Йордан Енев зарадваха почитателите на марката им - „Роден Пъзел“, с ново величествено произведение. Пъзелът е втори в колекцията им и се нарича „Величието на Шипка“.

Повече...

Седмица на кариерното ориентиране под надслов „Дойдох. Видях. Избрах!“ започва от Габрово от 13 до

По време на проведената работна среща с участниците в инициативата областният управител Невена Петкова обясни, че всички общини полагат много усилия в това направление, реализират различни инициативи и проекти, различното този път е обединението на много

Повече...