Парапланерист пострада край Иглика

Габровски пожарникари го спасиха, но мъжът е откаран в София с тежки контузии и пареза на краката

Повече...

Красимира Колева: "Прилагаме индивидуален подход към всяко едно дете с увреждания"

Центърът за настаняване от семеен тип за деца и младежи с постоянни медицински грижи в кв. Велчевци приютява 8 деца и младежи. За тях се грижи специализиран екип от лекар-педиатър, детегледачи, медицински сестри.

Повече...

Паола Бриньоли започва нов проект за възрастни в Габрово OPTIMUS DOMI

Паола Бриньоли, директор на Асоциация "Инсиеме А те" (Заедно с теб), която от 4 години предлага домашни грижи за болни и самотни възрастни хора в Габрово, посети отново града.

Повече...

Симона Захариева с „Гран-При“ от „Път към славата“

Симона Захариева спечели „Гран-При“ в категория поп вокал в седмото издание на Националния конкурс „Път към славата“, а Вокална формация „Upstream Voices” реализира блестящия си старт на конкурсния подиум за 2019 г.

Повече...

Диамантеното семейство от Козирог

От 17 януари в габровското село Козирог наричат семейството на Иванка и Колю Христови диамантено. Точно тогава са се навършили 60 години от деня, в който двамата са създали своето семейство. Колю Христов се майтапи, че той и съпругата му, като габровци, са търсили своите половинки по датата на раждане, че когато празнуват рождените си дни да им излиза по-евтино. Защото и двамата празнуват своите рождени дни на 15 януари.

Повече...

Пъстро и весело парти за руската Стара Нова година

Над 130 членове, симпатизанти и приятели на Общинско движение "Русофили", Севлиево, отпразнуваха за пореден път с пъстро и весело парти руската Стара Нова година. Сред тях бяха представители на руската диаспора от Севлиево и Габрово , гости от София и Дряново, бардът от Ловеч и добър приятел на севлиевските русофили Милен Тотев, писателката и ръководител на театър "Славянка" Наталия Матвеева.

Повече...

Мария Йозтюрк: „Обичам Габрово и заради това направих голямата Коледна елха тук“

Преди Коледа в габровския „Terra Mall“ тържествено беше разрязана голямата Коледна елха-торта и от нея успяха да си похапнат над 500 посетители. Тя беше изработвана под ръководството на габровката Мария Владимирова Йозтюрк, която живее в Турция, в продължение на три дни и украсена с над 200 домашно приготвени коледни бисквитки, изработени от 26 българки от Габрово, София, Свищов, Бургас, Разград, Хасково, Шумен, Враца, Варна, Кубрат, Нови пазар, Горна Оряховица, Вършец, които са ги изпекли, декорирали, опаковали и изпратили до Габрово.

Повече...

С големите си човешки сърца жени от селата Армените и Враниловци изплетоха топлина за хора в нужда

От сектора за работа с доброволци към Община Габрово предлагат на кметския наместник на Армените Георги Петков местното читалище да подкрепи инициативата. Той спазва наложената вече традиция за съвместна дейност с читалището в село Враниловци и заедно с кмета Теодора Томова решават, че идеята си заслужава.

Повече...

Албена Божидарова: „Правя торти за семейството и приятелите си“

В ежедневието си Албена Божидарова се занимава с финансови проблеми, собственик е на счетоводна кантора в Габрово, но въпреки напрегнатото ежедневие тя намира време, което посвещава на своята страст. А тя е свързана с нейните умения да изработва цветя и разнообразни фигурки от захар, които придават бляскавия вид на всяка торта. И карат всеки, който я зърне, да пожелае да вкуси от нея.  Но, както стана ясно г-жа Божидарова изработва своите уникални изделия единствено за своето семейство и приятелите си, за което е разговора с нея.

Повече...