Децата в Поповци ще се запознават с професиите на бъдещето

Децата в Поповци ще се запознават с професиите на бъдещето. Такъв ще е акцентът в тазгодишното Лятно училище, организирано от секретаря на читалище „Дядо Стойно – 1927“ Недялка Пенева. Децата от района на кметството са 120, като в училищна възраст са един пълен автобус, който всяка сутрин ги вози до габровското училище „Райчо Каролев“.

Повече...

В Съботковци пак канят на „От нищо – нещо“

В миналогодишния събор участваха 14 читалища от област Габрово. В кулинарната изложба бяха представени над 100 ястия, типични за Габровския край под мотото „От нищо – нещо”. Фантазията и кулинарните умения на участниците затрудни доста журито.

Повече...

Иван Ненов: Провъзгласявам Габрово за Велико Габрово

Повече от половин час приятели, колеги, съратници поздравяваха с цветя и подаръци Иван Ненов, първият демократично избран кмет на Габрово за 80-годишнината му. А Ритуалната зала на Общината едва побра желаещите да почетат юбилея му.

Повече...

Тамлиерите наградиха деца за „Рицарят в мен”

За четвърта година Командерия „Св. Лазар Български”, част от Ордена на Рицарите тамплиери Велик Приорат България, награди участниците в регионалния етап на конкурса за детска рисунка „Рицарят в мен”.

Повече...

„Да даряваш значи да си щастлив”

Какво всъщност е доброто, колко важно е да си съпричастен, как подадената ръка дава сили и смисъл да
продължиш напред дори и в най-трудните моменти - воден от любовта. Отговорите на тези въпроси изпълниха със съдържание, много топли емоции и човешко добротворчество неделната сутрин в СЗ „Орловец”.

Повече...

Раян Хайаши и Енчо Керязов екзалтираха габровската публика в „Златна котка“

В невероятно шоу се превърна гала спектакълът, с който завърши в неделя вечер по традиция Магичната среща „Златна котка“ в Габрово. Самураят Раян Хайаши и световноизвестният цирков артист Енчо Керязов направиха фурор с участието си и толкова екзалтираха публиката, че тя ги аплодира дълго станала на крака.

Повече...

„Америка за България“ дари 150 000 лева на Обществения дарителски фонд

Фондация „Америка за България“ дари 150 000 лева на габровския Обществен дарителски фонд вчера, които трябва да се използват за финансирането на иновативни проекти на местната общност по програмата „Габрово – град на творчеството, младежта и туризма“.

Повече...

Играй, обичай, дарявай!

Младите спортисти на три габровски клуба - Баскетболния клуб „Чардафон - Орловец“, Хандбалния клуб „Бъки
“ и Ръгби клуб „Янтра - Габрово“, се включиха в обучение на Фондация „Играй с развитие“, свързано с
инициативата „Деца учат деца да правят добри дела“.

Повече...

Радостина Братованова: „Децата в „Хризантема“ нямат нарушени права към момента на проверката“

Завърши проверката на отдел „Закрила на детето“ към Териториалната дирекция „Социално подпомагане“ в Габрово на Центъра за настаняване от семеен тип на ул. „Хризантема“ 27, който стана скандално известен в страната със заснетото насилие над деца в Центъра от детегледачки.

Повече...

Даниела Василева: Подадох оставката си като морален акт

Директорът на дирекция Образование и социални дейности в Община Габрово Даниела Василева подаде заявление за прекратяване на служебното й правоотношение по взаимно съгласие. Кметът Таня Христова е приела оставката. Защо подава оставка, има ли вина за случая Хризантема, какво се е случило и какво стана сега в центъра за деца с увреждания, коментира Даниела Василева

Повече...