25 екипажа в петото издание на „Мама е добър шофьор"

Водеща! Edin-tatko-se-osmeli-da-se-s-stezava-s-maikite
Един татко се осмели да се състезава с майките
25 екипажа застанаха на старта в петото издание на атрактивното състезание „Мама е добър „шофьор“.

   Надпреварата се проведе в парк „Градинката с мечето“ и бе сред инициативите за Европейската седмица на мобилността (16 – 22 септември). На импровизирания мотополигон умения по майсторско управление на бебешка количка показаха 22 майки, две лели и един баща. За да усети тръпката от участието, трасето изпробва и кореспондентът на Българската национална телевизия за региона Зорница Илиева заедно със своя четириног любимец Лора. Сред пасажерите в колички се включиха 11 малки госпожици и 15 момченца.
    Ентусиастите трябваше да преодолеят няколко препятствия – спринт в дисциплината „Слалом между конуси“, скоростна отсечка, 360-градусово завъртане, сменяне на памперс и повиване на бебе (кукла) в парка. Предизвикателство към участниците беше и ековикторината, в която трябваше да отговорят от какво се произвежда пластмасата, колко дървета се спасяват от един тон рециклирана хартия и какви са причините за изменението на климата.
    В оборудването на отборите видяхме класически бебешки колички на четири колела, така и детски триколки, проходилки и двуместна количка. Част от бебетата проспаха събитието, други закусваха по време на спринта, а трети искрено се забавляваха.
    Най-добро време постигна Тереза Пенкова с Преслава на 1 г. и 6 м., които изминаха маршрута за 01:06 мин и се класираха на първото място. С резултат от 01:07 мин на второ място застана Ивелина Иванова с Александър на 1 г. и 8 м.
    Третото място зае Гинка Христова с Михаил на 1 г. и 5 м. и постижение от 01:09 мин. Финалистите в челната тройка получиха грамоти и продукти от козметичната линия „Бебо“.
    Драматичен театър „Рачо Стоянов“ – Габрово осигури покани за представления като специални награди на Веселка Петрина с 3-месечния Ангел – за най-малък участник, на Севинар Садулова с Благовеста на 1 г. и 3 м. – за най-атрактивно участие, на Антоанета Кирова с близнаците Ивайла и Самуил на 1 г. и 3 м. – за участие „3 в 1“, на Ивелина Радулова с Антония на 1 г. – за оригиналност и на единствения баща Нено Башев с 5-месечния Калоян.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни