Община Габрово благодари на XIV Ученически гвардейски отряд

Водеща! Zam.-kmet-t-Nevena-Mineva-be-domakin-na-t-rzhestvoto
Зам.-кметът Невена Минева бе домакин на тържеството
24-ма бяха отличени по случай Деня на доброволеца

    Ученици от XIV Ученически гвардейски отряд при ПТГ „Д-р Никола Василиади“ получиха благодарствена грамота от името на кмета на община Габрово Таня Христова за участията им през 2023 година в официалните празници и церемониали, проведени на територията на общината и по повод Деня на доброволеца.  На специална церемония вчера в Ритуалната зала заместник-кметът Невена Минева приветства и отличи двадесет и четирима от отряда.                
На събитието присъстваха началникът на Военно окръжиe Габрово подполковник Георги Георгиев, директорът на Професионален сержантски колеж към НВУ „Васил Левски“ офицерски кандидат Крум Вачков, началникът на РУО Габрово Юлия Влаева.

„Радвам се, че имам възможността от името на кмета на община Габрово да предам най-топли благодарности за старанието, постоянството и най-вече желанието, с което изпълнявате своите задачи като част от XIV Ученически гвардейски отряд. И то напълно доброволно.“ – с тези думи се Невена Минева се обърна към униформените ученици. „Сами видяхте, че пътят, който избрахте никак не е лек, отговорността е голяма, униформата – задължаваща, но само за година от вашето сформиране Вие успяхте да накарате габровци да Ви очакват на всяка тържествена церемония и празник. А той, повярвайте ми с ваше участие се превръща в нещо много специално. Годината на уменията Вие прекрачихте с нещо ново, с което никога не сте се сблъсквали, но усвоихте бързо и отлично, вероятно с много тренировки и извънкласни часове. И съм убедена, че не съжалявате. Вярвам, че униформата, дисциплината, тържествените атрибути, знамена и церемониали не само Ви промениха, но и Ви изпълват с повече национално самочувствие и гордост“ – каза още заместник-кметът на Габрово.

Началникът на Военно окръжие Габрово връчи плакет на отряда по случай една година от създаването му и поздрави най-„старшите“ ученици за смелостта и направения избор, а новобранците за проявения интерес и желание да се влеят в редиците. Заедно те си спомниха за първите тренировки, за плахите опити, но и отбелязаха напредъка и вече придобитите умения.

По време на церемонията учениците получиха и свидетелства за успешно преминато обучение по "Оцеляване в кризисни ситуации" от директора на Професионалния сержантски колеж към НВУ „Васил Левски“. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни