Откриха новия пешеходен мост над Янтра

Празнично украсен с балони и разноцветни светлини, новият пешеходен мост, който свързва улиците „Аврам Гачев“ и „Дунав“, посрещна първите си минувачи. Напук на суеверията той бе открит в петък, 13-ти.

Повече...

Тунелът под Бакойския ще е готов до есента

Тунелът под Бакойския баир ще е готов до края на лятото - това заявки вчера инж. Лъчезар Митев, представител на фирмата, изпълняваща сложното съоръжението. Това той заяви пред областния управител Невена Петкова, която вчера,  заедно със свои колеги от Велико Търново и Силистра и придружени от директора на Областно пътно управление - Габрово инж. Деян Георгиев, посети Западния обходен път.

Повече...

Инж. Димитър Друмчев: „С инвестицията, която правим на летището и полигона, се надяваме да удвоим, а

 Инж. Димитър Друмчев е едноличен собственик на охранителна фирма „Метал Секюрити груп“, международен център за специална подготовка по охрана и сигурност „Алфа Метал“ и туристическа агенция „Метал Тур“. Учредител е на спортен клуб „Алфа Метал“. Завършил е Индустриален мениджмънт – магистър, Национална сигурност в Национален военен университет – Велико Търново и Мениджмънт в туризма в град Свищов. Разговаряме с него във връзка с новостите на фирмите му.

Повече...

Габрово представя България в "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството"

Тазгодишно издание на конкурса "Европейски награди за насърчаване на предприемачеството", организирано от Министерството на икономиката, избра две инициативи от цялата страна, които ще представят България в международния етап на конкурса през 2018 г.

Повече...

Скоро ще бъде открит новият мост над Янтра

Най-късно през първата седмица на месец юли  ще бъде открит новият пешеходен мост над Янтра в Габрово.

Повече...

Днес в Габрово пристига жандармерия!

Днес в Габрово пристига част от плевенската жандармерия, научи от свои източници „100 вести“. Частта от вътрешните войски, съддадени да поддържат обществения ред вътре в страната, идва за да обезпечи спокойствието в града ни.

Повече...

Движението между Габрово и Севлиево по обходни маршрути.

От 13 юни - сряда, до 12 септември ще бъде спряно движението на моторните превозни средства по път II-44 Драгановци – Габрово, от км 18+000 до км 18+965 поради ремонт на моста до Новаковци.

Повече...

Лальо Метев стана почетен гражданин на Габрово, а Йордан Белев е отличен с почетен знак

Лена Георгиева се обърна към общинските съветници: "Ние с вас сме тук по волята на хората - гражданите на Габрово.

Повече...

Фонтан и водни ефекти се очакват в парк "Маркотея"

 Парк "Маркотея" все повече се превръща в красиво място за отдих и отмора. Там все по-често се провеждат организирани изяви и различни мероприятия. Група работници от общинско предприятие "Благоустрояване" ремонтираха езерото в парк "Маркотея". Запълнени са дупките по дъното, оправен е и наклона, който поначало е бил сгрешен.

Повече...