Таня Христова: "Габрово е без бюджет!"

I-taka-sa-glasuvali-obschinskite-s-vetnitsi-v-Gabrovo,-ne-i-tozi-p-t
И така са гласували общинските съветници в Габрово, не и този път
Популизмът победи обществената отговорност към Габрово и габровци! - смята кметът

Tanya Hristova

Популизмът победи обществената отговорност към Габрово и габровци!
    Вчера опозицията в Общински съвет Габрово избра да гласува политически! 
    Въпреки че проектът за бюджет отрази голяма част от желанията на хората и предложенията на опозицията, той беше употребен за реваншистки амбиции! 
    Очаквам общинските съветници, които лишиха Габрово от бюджет за 2024 г., да обяснят на хората защо зачеркнаха благоустрояването на жилищни зони, ремонти на улици и детски площадки, защо оставиха без подкрепа местните култура и спорт, защо пренебрегнаха нуждите на двойките с репродуктивни проблеми, младите родители, нуждаещите се от здравна грижа, защо неглижираха нормалното функциониране на общината?
    Смисълът на местния парламент е да работим конструктивно за очакванията на хората, а не да ги противопоставяме! Добрият политик е отговорният политик…


Таня Христова, кмет на Габрово

 

Групата на ГЕРБ входира искане за спиране възнагражденията на общинските съветници

    Групата на общинските съветници от ГЕРБ входира предложение за спиране на трудовите възнаграждения на всички общински съветници до приемането на бюджета на Община Габрово. „Освен изискване по закон, е неморално съветниците да получават заплати от същия бюджет, който не са приели и са оставили без финансиране училища, детски градини, социални заведения, културни институции, спортни клубове, подкрепата за лица и семейства със здравословни и репродуктивни проблеми, компенсиране на намалените цени на пътническия транспорт, инвестиции в публична инфраструктура – улици, паркове, спортни терени и много други, предвидени за Габрово през 2024 г.”, смятат от ГЕРБ по повод вчерашното отхвърляне на бюджета с гласовете на съветниците, които се определят като опозиция. 
    Общинските съветници от ГЕРБ входираха и предложение за нова извънредна сесия на Общински съвет – Габрово за повторно разглеждане и гласуване на бюджета. 
    „Съгласно Закона за публичните финанси, бюджетът трябва да бъде приет в срок от 15 работни дни от внасянето му от Кмета. Освен това забавянето на приемането му поставя под риск получаването на средства от държавния бюджет - целеви субсидии, средства за делегирани държавни дейности и за възнагражденията за кметските наместници, и оставя десетки второстепенни разпоредители без финансиране”, заявяват от ГЕРБ. В тази връзка общинските съветници от ГЕРБ настояват извънредното заседание на Общински съвет да се проведе на 10 февруари, събота, ден, в който общинските съветници са свободни от служебни ангажименти и биха могли да отделят за неотложната необходимост от решаване на въпроса с бюджета за настоящата година. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Габрово

Към началото

Следвай ни