Позиция на ГЕРБ – Габрово

Водеща! Shema-–-ot-yazovira-do-Kiselchova-mogila-prez-Nedevtsi
Схема – от язовира до Киселчова могила през Недевци
Опозицията в ОбС – Габрово отхвърли проект за канализация в кв. Русевци и захранване на 5 квартала от язовир "Христо Смирненски"

Опозицията в Общински съвет не подкрепи изграждането на канализация в кв. „Русевци“ и на захранващ водопровод за кварталите „Недевци“, „Лисец“, „Христо Смирненски“, „Дядо Дянко“, „Радецки“ за водоснабдяването им от яз. „Христо Смирненски“.
Това са само част от инвестициите във водопроводна и канализационна мрежа, които съветниците от ПП-ДБ, Възраждане, „БСП за България“ и „Будно Габрово“ не подкрепиха на заседание на Общински съвет, на което трябваше да бъде упълномощен представителят на Община Габрово – кметът на Община, да гласува със „за“ и да даде съгласието си ВиК да кандидатства по програма „Околна среда“ с проект за реконструкция и модернизация на ВиК мрежи и съоръжения на територията на област Габрово. 
Проектът предвижда водоснабдяването от язовир „Христо Смирненски“ на кварталите „Недевци“, „Лисец“, „Христо Смирненски“, „Дядо Дянко“ да стане чрез реконструкция на участък от довеждащ водопровод от язовира до пречиствателна станция „Киселчова могила“, реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа, изграждане на нова помпена станция и захранващ водопровод за кварталите. Той предвижда и рехабилитация и доизграждане на част от канализационна мрежа в Габрово и инвестиции за подобряване на водоснабдяването в Севлиево.
„В този случай, заради гласовете на опозицията, представителят на Община Габрово в Общото събрание на ВиК няма да има право да подкрепи предвидените инвестиции за изграждане на водопроводи и подобряване на водоснабдяването в габровски квартали.
Надяваме се, че общинските съветници в останалите общини съдружници са гласували с повече разум и отговорност към жителите на областта за разлика от опозицията в Габрово. Призоваваме общинските съветници от опозицията да не се държат като Коалиция Анти Габрово и си дадат сметка, че с подобни гласувания възпрепятстват важни инвестиции във водоснабдяването, очаквани от жителите на областта, и уронват престижа на Габрово пред останалите съдружници във ВиК“, категорични са от ГЕРБ-Габрово.

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни