При реализацията проекта „Източна градска улица“ е променен

Проекта за ремонт на „Източна градска улица“ е променен, алармираха жители на квартала. „Източна градска улица“ е част от големия проект „Габрово – инвестиции за изграждане на съвременна градска среда“, чиято стойност е 10 782 523 лева.

Повече...

Инвестиции за 31.5 млн. по „Региони в растеж”

Основният фокус на проектите, изготвени от Община Габрово през изминалата година, бе свързан с приоритетите на Инвестиционната програма за устойчиво и интегрирано градско развитие, за която в началото на 2016 година Община Габрово сключи споразумение с Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

Повече...

Даниела Василева: „В социалната сфера не може да има формално отношение към нуждаещите се“

Какво прави Община Габрово за подобряване качеството на живот на възрастните, самотно живеещи и уязвими хора, за интегрирането им към обществото и за доставяне на малко радост и развлечения в трудния им живот, коментира Даниела Василева, директор на дирекция "Образование и социални дейности".

Повече...

ХІV Международен панаир на традиционните занаяти бе отличен от Сдружение „Български музеи“

Това стана на 30 ноември в столицата, когато със специална церемония бе отбелязана петата годишнина на организацията и бяха връчени първите награди за приноса на музеите към съхраняването и популяризирането на културно-историческото наследство на България.

Повече...

Таня Христова: Големите инфраструктурни обекти са готови, остават довършителни работи

парка Колелото, а също и пространството около него, са новите акценти в градската среда на Габрово. Строително-монтажните работи и на трите обекта се изпълняват в срок. Според договорите проектът трябва да приключи през пролетта на 2018 година.

Повече...

Габрово става творчески град на занаятите под егидата на ЮНЕСКО

ЮНЕСКО обяви Габрово за творчески град на занаятите под егидата на организацията. Това решение взе днес генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

Повече...

Започна ремонт за 23 млн. лв. на пътя Габрово - Севлиево

„Най-трудният обект на Агенция "Пътна инфраструктура“ е обходът на Габрово. Тук теренът е много тежък. Обектът е уникален по своята същност, за пръв път изпълняваме мостово съоръжение с височина около 60 метра, отворите са 160 метра,с конзолно леене. Обх

Повече...

Президентът Румен Радев на среща с кмета на Община Габрово Таня Христова:

Държавните институции трябва да бъдат част от усилията на местните власти за създаване по-добри условия за работа и живот

Повече...

Предоставянето на социалните услуги „личен асистент“ и „социален асистент“ ще продължи след 30 септември

Предоставянето на социалните услуги „личен асистент“ и „социален асистент“ ще продължи след приключването на проекта на 30 септември т.г. До тогава те се осъществяват по проект „Подкрепа за независим живот

Повече...

Зумба маратон под жаркото слънце на Габрово

Ентусиасти, спортисти, професионалисти, любители и любопитни, малки и големи – всички се включиха в зумба маратона – „Габрово се смее, зумба да живее!“

Повече...