Габровски пожарникари заминаха да помагат в Гърция

Вчера 5-членен екип от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Габрово отново замина за Гърция

Повече...

Иван Постомпиров: „Габрово представи България на международна среща в Италия по проект за наследството на европейските фабрични градове“

Целта е да се създаде мрежа от градове, които да повишат осведомеността на гражданите за историческото и индустриално наследство на европейските фабрични градове

Повече...

Социален диалог за югоизточна Европа

Председателят на Икономически и социален съвет (ИСС) Зорница Русинова беше официален гост във Форума за социален диалог на Югоизточна Европа 2023

Повече...

Андрей Новаков предлага да има специален надзор за големите транспортни проекти в ЕС

Европа да създаде ясна дефиниция за големите инфраструктурни проекти и да ги открои от всички останали като инвестиции с особено значение и приоритет.

Повече...

Таня Христова оглави социалната комисия в Европейския комитет на регионите

"Българката Таня Христова (BG/ЕНП) беше избрана днес за председател на Комисията по социална политика, образование, заетост, научни изследвания и култура (SEDEC) на Европейския комитет на регионите" - съобщи Лаури Оувинен в email до "100 вести".

Повече...

Зам.-министър Иванова: Амбицията ни e да отворим програмата за саниране на есен

Амбицията ни е през есента да започнем приема на документи за саниране на многофамилните жилищни сгради.

Повече...

Студенти протестират в Брюксел срещу дискриминацията на българите в Северна Македония

В Брюксел беше организиран третият, последен за годината протест срещу дискриминацията на българите в Република Северна Македония на 15 декември 2021 година, организиран от Инициативния комитет за защита правата на човека ,,Шемето"" - информира агенция ASAR 11   PR&Consulting.

Повече...

Премиерът Бойко Борисов се срещна с министъра на отбраната на Федерална Република Германия Анегрет Крамп-Каренбауер

Министър-председателят се срещна с министъра на отбраната на Федерална Република Германия Анегрет Крамп-Каренбауер.

Повече...

Комисията по транспорт на ЕП одобри реформата на сектора на автомобилния транспорт

• Подобрени условия за работа на шофьорите
• Ясни правила за командироването на шофьори
• По-добро прилагане на правилата за борба с незаконните практики
В понеделник комисията по транспорт на ЕП подкрепи споразумението с европейските министри за важна реформа на сектора на автомобилния транспорт.

Повече...

Близо 130 възрастни и хора с увреждания от община Севлиево получават социални услуги в домовете си по Патронажна грижа

Проектът, изпълняван по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, осигурява заетост на 24 души

Повече...

Премиерът Борисов ще участва в онлайн заседание на Европейския съвет

Министър-председателят Бойко Борисов ще вземе участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе днес, 23 април, в 16.00 часа българско време чрез видеоконферентна връзка.

Повече...

Ден на проверка на фактите: борба с дезинформацията свързана с COVID-19

Дезинформацията застрашава здравето на гражданите и демокрацията
• Неверните новини произтичат от актьори близо до американската „алтернативна“ десница, Китай и Русия
• Интернет сайт на ЕС разобличава най-често срещаните митове свързани с пандемията
Разпространението на коронавируса доведе до появата на неверни новини и на дезинформация, които пречат на усилията за овладяване на пандемията.

Повече...

Томислав Дончев: "България може да служи като пример за усвояването на евросредства по кохезионната политика"

България е сред малкото страни в Европейския съюз, които усвояват по-ускорено средствата за кохезионната си политика спрямо предходния програмен период. Това стана ясно днес при срещата на вицепремиера Томислав Дончев с члена на Европейската сметна палата Илиана Иванова.

Повече...

Вицепремиерът Томислав Дончев ще присъства на заключителното събитие по Българо-швейцарската програма за сътрудничество

Заместник министър-председателят Томислав Дончев и посланикът на Конфедерация Швейцария у нас Н. Пр. г-жа Мюриел Берсе Коен ще участват в заключителното събитие „Хора за хората“ по Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Повече...

Томислав Дончев: Трябва да продължим целенасочено да развиваме двустранните търговско-икономически отношения с Република Македония

Отношенията между България и Република Македония имат сериозен потенциал за развитие в контекста на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, но трябва да го разгърнем и развием допълнително в икономически план, защото процесите в едни държави и общества често започват с официалните държавни договорености и споразумения, но не бива да свършват с тях. Това заяви заместник министър-председателят Томислав Дончев при откриването на Българо-македонски бизнес форум.

Повече...

Томислав Дончев: Трябва да покажем решимост и да постигнем необходимия компромис за по-доброто бъдеще на ЕС

„Преговорите по Многогодишната финансова рамка (МФР) и Кохезионната политика исторически са съпътствани от разграничаването в позициите на държавите-членки донори и бенефициери. Независимо от това има въпроси, по които трябва да покажем решимост и да постигнем необходимия компромис за по-доброто бъдеще на ЕС.

Повече...

Андрей Новаков: Средствата за България в бъдещия бюджет на ЕС са с 8 процента повече

Евродепутатът Андрей Новаков участва в граждански диалог в Габрово на тема „Бъдеще на Кохезионната политика на Европейския съюз“. Той е преговарящ по основния регламент на Европейските структурни и инвестиционни фондове, които ще бъдат инвестирани в периода 2021-2027 година.

Повече...

Томислав Дончев: Време е да мислим за обща европейска политика за администрацията

Кохезионната политика променя всички за добро. Тя не е само инвестиционен процес, но и училище за администрацията, защото управлението на европейските пари внася нов манталитет, разбиране, култура и навици в администрациите на всички държави-членки. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в Брюксел на конференция за доброто управление на политиката по сближаване на ЕС.

Повече...

Томислав Дончев: "България е първата държава-членка, която подписва програмни споразумения по двата механизма"

Министерствата на културата, на вътрешните работи, на образованието и на правосъдието подписаха споразумения за програмите от новия период за подкрепа чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г.

Повече...