България настоява за единни и координирани действия на ЕС за излизане от кризата с коронавируса

Топ новина! Boiko-Borisov-v-onlain-zasedanie-na-MS
Бойко Борисов в онлайн заседание на МС

Министерският съвет одобри днес позицията на Република България за участие в заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе на 23 април чрез видеоконферентна връзка.

Лидерите ще обсъдят последващите действия от срещата на Еврогрупата, проведена в периода 7-9 април, както и Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за изход от пандемията COVID-19.

България приветства постигнатия от Еврогрупата напредък и подкрепя продължаването на работата, за да бъде осъществен единен и координиран отговор на кризата.

България подкрепя договорените и синхронизирани действия на държавите членки при излизане от кризата с цел намаляване риска от появата на вторична вълна, породена от свободното движение на хора. Следва първо да бъдат адресирани в дълбочина отделните аспекти на кризата, причинена от COVID-19, особено здравните, като след това се премине към решителни мерки за възстановяване на икономиките.

Министерският съвет одобри също българската позиция за участие в заседанието на Съвет „Общи въпроси“, което ще се проведе на 22 април посредством видеоконферентна връзка. В подготовка на видеоконференцията на Европейския съвет на 23 април COB ще обмени мнения по Комуникацията на Европейската комисия от 15 април относно съвместната пътна карта за европейската стратегия за изход от пандемията CОVID-19 както и за последните мерки, предприети на национално ниво в борба с пандемията.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Европейски съюз

Към началото