Габровски пожарникари заминаха да помагат в Гърция

Водеща! Tova-e-chetv-rtata-grupa-b-lgarski-pozharnikari,-koito-tazi-godina-okazvat-pomosch-na-gr-tskite-si-kolegi
Това е четвъртата група български пожарникари, които тази година оказват помощ на гръцките си колеги
Вчера 5-членен екип от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”- Габрово отново замина за Гърция

Той ще  се включи в борбата с пожарите в бедстващия район на град Александруполис.
 съобщи Ваня Димитрова, говорител на ОД МВР-Габрово. В него има трима служители от РС ПБЗН-Габрово, един служител от РС ПБЗН-Дряново, а гл. инспектор Радослав Стефанов - началник на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” в РДПБЗН-Габрово, е зам.-ръководител на цялата българска група. А тя се състои от 36 36 пожарникари от Кюстендил, Благоевград, Шумен и Габрово. Ръководител е директорът на РД ПБЗН-Благоевград комисар Валентин Василев.
Това е четвъртата група български пожарникари, които тази година оказват помощ на гръцките си колеги. В три от тях има участие на пожарникари от област Габрово.  Гл. инспектор Радослав Стефанов взе участие още в първата. За периода от 30 юни до 16 юли т. г. той ръководи групата от 20 български пожарникари, част от българския модул за наземно гасене на горски пожари с автомобили, изпратени да подпомагат гръцките си колеги в  района на град Солун и полуостров Халкидики.
Габровско участие имаше и в третата група пожарникари, която помагаше на гръцките си колеги. Освен гл. инсп. Радослав Стефанов участваха инсп. Йордан Генов от Габрово, инсп. Деян Чолаков от Севлиево, мл. експерт Красимир Косев от Габрово и мл. нсп. Любоммир Колев - водач на специален автомобил от Габрово. За периода от 22 юли до 4 август те бяха включени в състава на третата група от 50 български пожарникари, които подпомагаха гръцките си колеги в района на град Солун и полуостров Халкидики, а след това и участваха в гасенето на пожарите на остров Корфу.
След завръщането им областният управител на Габрово Мария Башева им връчи благодарствени грамоти.
А в момента в Гърция е огнен ад. Стихията бушува в района на Александруполис, в област Еврос, Беотия, Евбея (Евия) и Атика и стигна на 10 км от границата с България. Десет пъти над нормата са микрочастиците във въздуха в Гърция заради бушуващите в страната горски пожари, съобщи гръцкият в. „Катимерини“. По думите на директора на Института за изследвания и устойчиво развитие Никос Михалопулос североизточните ветрове пренасят дима от Александруполис чак до островите в Йонийско море.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Европейски съюз

Към началото

Следвай ни