Престижни награди за колективите при НЧ „Развитие-1869” в „Балкан фолк” и „Евро фолк 2019”

Групата за стари градски песни, групата за народни песни, индивидуалният изпълнител Марийка Тумбалова, подготвителните групи, ПДЮТС „Балканджийче”, ПТА „Балкан” и Смесен камерен хор са носители на почетния знак на събора.

Повече...

Телевизия bTV предложи истински празник на зрителите си с живо предаване от „Етър“-а

„Получи се истински празник“, това заяви една от трите водещи на предаването „Тази събота и неделя“ по телевизия bTV Алекс Кръстева.

Повече...

Карло Янс дирижира Габровският камерен оркестър

Първият априлски концерт на Габровския камерен оркестър бе с гост - диригент Карло Янс от Люксембург, който е и великолепен флейтист и българската му колежка Ива Любомирова, която успешно концертира като солист с различни симфонични и камерни оркестри в Европа, Северна и Латинска Америка.

Повече...

18 943 посетители посрещна музей „Етър” през първите три месеца на годината

През първото тримесечие на 2019 г. се отбелязва рекорд на посетители в музей „Етър”. 18 943 е броят на туристите през януари, февруари и март.

Повече...

Ансамбъл "Тракия", Илия Луков и Яница на сцената на фестивал "Семе българско" в Севлиево

Младите таланти на Севлиево очакват с нетърпение да се включат във фестивалната програма, сподели кметът д-р Иван Иванов

Повече...

Нов песенен сборник на Стефка Карапенева

Излезе от печат шестият сборник с песни „Елате щъркели” на композитора и диригент Стефка Карапенева, почетен гражданин на Габрово.

Повече...

Шумен отново покорен от габровци

Седмица след огромния успех на Танцова школа „Лиана” при НЧ „Габрово - 2002” в град Шумен, пореден танцов състав на читалището взе участие в четвъртия Национален конкурс „Децата на България пеят и танцуват”.

Повече...

Представят Националният проект „Аз съм Българка!“ в Националната библиотека

На 19 майрт от 11 часа в централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий" в столицата официално ще бъде представена във фотоизложба второта част от авторския проект "Аз съм Българка% на габровския фотограф Радослав Първанов.

Повече...

„Трима селяни” на Стоян Венев е акцент на месец март в ХГ „Христо Цокев“

През март Художествена галерия „Христо Цокев” има удоволствието да ви представи за акцент на месеца картината „Трима селяни” на именития български художник, живописец, карикатурист и график Стоян Венев.

Повече...

На 18 май музеят „Дом на хумора и сатирата” в Габрово организира 18. Национална среща наддумване „Благолаж”

Това е конкурс за сладкодумни разказвачи на комично народно творчество от всички краища на страната на всякаква възраст.

Повече...