Хорът на Елена Назърова просълзи и мъжете

С концерта спектакъл „Пеем за любовта” диригентът Елена Назърова и смесеният хор „Априлов - Палаузов” просълзиха и мъжката половина в зала „Възраждане”. Тази емоционална подробност е изключително важна заради факта, че доста габровци предпочетоха традиционната годишна изява на хора пред старта на Световното по футбол.

Повече...

Изложбата "Пътят на образованието в славянския свят" беше представена на Комитета по образование към Съвета на ЕС

Международната изложба "Pats of education in the Slavic Word" с участието на Националния музей на образованието беше представена на Комитета по образование към Съвета на ЕС, който проведе изнесено заседание на 7 и 8 юни във Варна.

Повече...

На 14 юни в ХГ "Христо Цокев" се открива изложба IN MEMORIAM с творби на Светлин Русев от фонда на галерията.

Експозицията представя 15 творби от 70-те и 80-те години на ХХ век. Маслена живопис - пейзаж , портрет,
фигурална композиция и серия рисунки ще дадат възможност на зрителя да придобие цялостна представа за
творчеството на автора.

Повече...

Кметът награди победителите в конкурса за карнавални картини

Вчера на специална церемония в Ритуалната зала на габровската Община кметът Таня Христова награди победителите в конкурса за най-добри карнавални картини, участвали в карнавалното шествие под мотото „Габрово – мой малък Брюксел“.

Повече...

„Веселете се, небеса! Българската държава на духа”

Тази книга може да се нарече книга за българския принос в духовния живот на Европа.

Повече...

Самостоятелна изложба на учениците на Ема Вертерова

Самостоятелна изложба, посветена на Международния ден на детето, подредиха учениците на художничката Ема Вертерова в Областната администрация. „Пъстрите рисунки на младите художници се отличават със стил и сериозна работа“ – каза областният управител Невена Петкова, приветствайки гостите.

Повече...

Новата графична и визуална идентичност на ЕМО Етър бе представена на авторитетен международен форум

Красен Кръстев, автор на проекта за новата визуална идентичност на ЕМО Етър, представи резултатите от своята работа. Проектът за идентичността на Етнографски музей на открито Етър започна с конкурс и моята цел, в началото, бе да установя посока за развитието й.

Повече...

Надежда Петкова, наградена за най-добра актриса в BGMOT:

НАДЕЖДА ТИХОВА Актрисата от габровския Драматичен театър Надежда Петкова получи признание за таланта си – тя бе обявена за най-добра актриса в седмия Международен фeстивал на спектаклите за един актьор BGMOT, а най-добър актьор стана Николай Сотиров.

Повече...

Гостите ще могат да се включат в изработването на житни класове от дърво

На 12 май в „Къта на занаятите“ гостите на фестивала ще видят един много стар занаят още от 15 век – плетене на дантела тип фриволит, плъстене на вълна, изработване на бижута от вълна, плетене с беленица, плетене на дървено бърдо и др.

Повече...

Божидар Мечев с наградата на Община Габрово

Отдавна не се е случвало график да е носител на наградата на Община Габрово в традиционната художествена изложба посветена на празника на Габрово. Тя бе връчена на Божидар Мечев от зам. кмета Нела Рачевец с пожелание за нови успехи на него и всички участници.

Повече...