Творческа среща-разговор с Борислав Костов

На 13 февруари 2018 година (вторник) от 17 часа, ден преди празника на обичта - Свети Валентин, в залата за срещи и събития на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов” в Габрово ще има събитие в унисон с Деня на влюбените

Повече...

Заради големия зрителски интерес ще играят „Михал Мишкоед“ на 2 февруари

Заради големия зрителски интерес към най-новото представление на габровската Драма – комедията „Михал Мишкоед“ или „Зех тъ, Радке, зех тъ“ от Сава Доброплодни, то ще бъде показано извънредно в Габрово на 2 февруари. Това съобщи Невена Митева - режисьорът на жизнерадостната постановка, в която всички роли се изпълняват само от мъже.

Повече...

Камерният оркестър откри с пет солисти първия си концерт за годината

Три флейти, сопран и мецосопран бяха гост-изпълнителите в първия концерт „Избрано от публиката” на Габровския камерен оркестър. Интересна програма с още по-интересни музиканти завладя вниманието и спечели аплодисментите на многобройната публика в мразовитата вечер на 24 януари в Художествена галерия „Христо Цокев”.

Повече...

Диляна Попова, Асен Блатечки, реалити звездата Александра Богданска и Преслава Пейчева се събраха на снимачната площадка на Derma-Act

Орлин Павлов и Златните момичета на художествената гимнастика отново застанаха един до друг в мисията за качествена грижа и равенство в обслужването на всички пациенти „Единствено здравето е от значение“

Повече...

„Крадецът на праскови” гостува на габровска сцена

Спектакълът на Театрално-музикалния център - Разград „Крадецът на праскови” с участието на Юлиан Вергов и Мариела Топалова гостува при голям интерес на сцената на театър „Рачо Стоянов” Габрово на 16 януари.

Повече...

Остават две седмици до началото на Gabrovo Game Jam

В дните 26 - 28 януари Музеят ще събере на едно място програмисти, художници, аниматори, писатели, любители на настолните и компютърни игри. Обединени в отбори, те ще трябва да разработят компютърна или настолна игра до ниво прототип, след което да я качат в платформата на Globаl Game Jam.

Повече...

Художникът мислител

Спомням си първото ми докосване с творчеството на Цветан Колев. Тъкмо бях постъпил на работа в музея и дежурих като екскурзовод в Калинчевата къща в Трявна. Тогава там беше подредена картинната галерия „Гъбенски”. Качих се по стълбите на втория етаж и спрях на чардака. Бях се изправил пред едно голямо синьо платно. Загледах се в картината.

Повече...

Геньо Генев: „Народният танц - тази магия и изкуство е моят живот”

хореограф, творец на тематични танци за детски състави, отличен познавач на танцовия и песенен габровски фолклор. Човек запленен от танцовото изкуство, който умее с тънко чувство за хумор в сатиричен стил да реди в рими нещата от живота.

Повече...

Прочутият „Флекс балет Русия” завладя сърцата на публиката с новото шоу „Фанатика”

Това бе среща на руското танцово изкуство със съвременната хореография - екстремни танци, визуални ефекти и много емоционална атмосфера. „Флекс балет Русия” пристига в България като част от световното си турне през тази и следващата година, което включва градове от цяла Русия, Китай, Германия, Франция, Италия, Швеция.

Повече...

Маргарита Доровска: „ДХС търси спонсори за преустройство на залата за габровския хумор“

В музея Дом на хумора и сатирата вече имат готов идеен проект за обновяване и преустройство на една от най-любимите и посещавани експозиции в него – зала 1, посветена на корените на габровския хумор. Според директора на Дома Маргарита Доровска тази зала е портал към историята и прозорец към бъдещето.

Повече...