Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров и Dolapdere Big Gang на Карнавала през май

Festivalnata-programa-zapochva-v-Denya-na-Gabrovo-–-17-mai
Фестивалната програма започва в Деня на Габрово – 17 май
“Make КАРНАВАЛ, not war” е мотото на Карнавала

    От 17 до 19 май Габрово ще се превърне в сцена на пъстроцветно карнавално шествие, музикални спектакли, изложби и богата културна програма, обединени под мотото “Make КАРНАВАЛ, not war”
Балканската сензация Dolapdere Big Gang пристигат в България специално за събитието 
    Златният глас на България – Васил Петров ще ни пренесе в магията на музиката с пътешествието „The Best of Vassil Petrov” 
Култовата група Молец ще закрие събитието с безплатен концерт 
    Музикалната програма предлага разнообразие за всички възрасти и вкусове 
Габрово, 18 април 2024 - Габрово обявява музикалната програмата на очаквания с нетърпение Карнавал 2024, под мотото “Make КАРНАВАЛ not war”. Фестивалът на хумора и сатирата, известен с уникалната си атмосфера и разнообразие, ще се проведе в периода 17-19 май и обещава незабравими моменти за всички почитатели на културата и забавленията.
    Фестивалната програма започва в Деня на Габрово – 17 май с множество културни събития през деня, а вечерта центърът на града ще се превърне в сцена за златния глас на България Васил Петров, който ще ни пренесе в магията на българската музика с пътешествието “The Best of Vassil Petrov”.      

Програма Карнавал   
 на стр, изпълнявайки най-обичаните си песни в компанията на виртуозни музиканти - Живко Петров (пиано), Радослав Славчев - Riverman (бас) и Димитър Семов (барабани). Веднага след това рязко ще сменим ритъма с група RDMK и техните емблематичните хитове, обещавайки незабравимо музикално преживяване.
В деня на карнавала, 18 май, гостите на града ще се забавляват с колоритното карнавално шествие, когато през деня около 80 карнавални картини и 25 макета ще оживеят по централните улици на града, носейки послание за мир и хумор, а вечерта на площад Възраждане ще се проведе грандиозен концерт. Събитието ще открие проектът на Румънеца, FolkustiX, обединяващ фолклорни мотиви с модерно звучене; обичаният българки рапър 100 Кила ще ни зареди с енергия и емоции; сензацията от Турция Dolapdere Big Gang ще представи световноизвестни хитове с микс от балкански бийтове, фънк и джаз, а DJ MC Камен ще завърши вечерта с DJ сет. 
Следкарнавалният ден - 19 май ще бъде закрит с концерт на носителите на 4 награди на БГ Радио група Молец, които ще огласят града с авторска музика, съчетаваща рок, поп и алтернативни елементи. 
Освен музикалните изпълнения Фестивалът на хумора и сатирата предлага и редица други забавления и инициативи:
“Нарисувай Габрово” - инициатива, включваща деца от габровските училища, които ще украсят градския площад.
Концерт от популярна и джазова музика с Оркестър „Габрово“.
Изложба на габровските художници, посветена на Празника на града 
Национален карнавал ревю на котки – Розмари Казасова на 18 май.
Детско шествие “Карнавална уличка на чудесата” и детски мини карнавал.
За гастрономите и ценителите на стари рецепти – Празник на щирника 
Карикатуристи в парка 
Следкарнавална гюрултия по етърски
Лятно театро за всички
Творчески арт ателиета, дни на отворени врати в културните институции, нощ на музеите

Организаторите от Община Габрово призовават града да се превърне в столица на мира по време на най-стария и пищен карнавал в страната, използвайки своята богата традиция в хумора и сатирата. 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни