Кръстовището Донино-Кметовци вече е еднопосочно

Топ новина! Promenite-se-nalagat-s-tsel-osiguryavane-bezopasnostta-na-dvizhenie-i-namalyavane-na-riska-ot-nast-pvane-na-p-tnotransportni-proizshestviya
Промените се налагат с цел осигуряване безопасността на движение и намаляване на риска от настъпване на пътнотранспортни произшествия
Промяната влезе в сила в петък

От 16 ч. в петък се промени организацията на движението при южния вход на село Донино на кръстовището с третокласния път III-5524 Донино – Кметовци. Изменението предвижда еднопосочно преминаване на моторни превозни средства, движещи се от Габрово по главния път I-5 Дряново – Габрово към селото и ограничаване на трафика в посока от селото към първокласния път.

Включването на движението от южната част на с. Донино, включително пътуващи от път III-5522 Габрово – Орловци – Донино и от път III-5524 Донино – Кметовци – Боженците към път I-5 в посоки Габрово и Велико Търново ще се осъществява през пътен възел „Донино“.

Трафикът се регулира от вертикална сигнализация. Промените се налагат с цел осигуряване безопасността на движение и намаляване на риска от настъпване на пътнотранспортни произшествия. Измененията са съгласувани със Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Габрово и Дирекция „ПБПДРПМ“ при Агенция „Пътна инфраструктура“- София. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да пътуват внимателно, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, да спазват дистанция и да не предприемат рискови изпреварвания, застрашаващи безопасността на останалите пътуващи. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни