След 32 години Тотка Полякова, председател на СБЖ - Габрово, предаде щафетата на Христо Петров

Водеща! Blagodarnost-ot-kolegite-sled-32-godini-sluzhba
Благодарност от колегите след 32 години служба
Тотка Полякова ръководи габровското журналистическо дружество от 1991 година

Христо Петров

Най-дългогодишният лидер на журналистическото дружество в Габрово – Тотка Полякова, подаде оставка пред общото събрание на журналистите, което се проведе на 23 януари. 
    „В един есенен ден на далечната 1991 година бях избрана за председател на СБЖ – Габрово. Прогнозата ми, че съм необходима по време на размирния период и после ще изберем друг, не само не се изпълни, ами се превърнах в най-дългогодишния председател на журналистическото дружество в СБЖ – цели 32 години. Възможно е да водя класацията за най- дългогодишна обществена дейност” – сподели Тотка Полякова, която има много богат журналистически и организационен опит, кой- то невинаги е бил равен и съпътстван от благодарности. 
    „Годините наистина бяха размирни, а ние, журналистите, ставахме все по-активни. Авторитетът на дружеството растеше не само в Габрово, но и в рамките на СБЖ в национален мащаб” – направи рестроспекция Тотка Полякова, която подкрепи с факти от различните инициативи на журналистите. Качествата є на защитник и борбен журналист за справедливи каузи я правят добре приеман и уважаван лидер. Затова години наред тя е избирана в ръководството на СБЖ, където отстоява сериозни позиции в интерес на Съюза и неговия авторитет. През 1998 г. е избрана в УС на СБЖ, а 5 години по-късно – за член на Контролния съвет, където работи с много отдаденост до 2020 г. 

Totka Poljakova

През 2017 година е включена в представителна делегация на СБЖ за обмяна на опит в Китай.
     Тотка Полякова благодари за годините доверие на колегите журналисти, като сподели, че от няколко години търси човек, на когото да предаде шафетата.
    В отговор на това Кольо Николов – член на СБЖ от 1964 г., каза: „В годините със забележителен ръководен размах като председател на дружеството беше Косьо Косев, като следващият с особено силно изразено присъствие на това място е Тотка Полякова, която дълги години е била в ръководството на СБЖ и там винаги е отстоявала позицията на справедливите решения в полза на журналистите и интересите на Съюза.“ 
    Той пожела новият председател да бъде близо до нейните качества.
    Събранието избра за председател на СБЖ – Габрово Христо Петров, който от 14 години е в журналистиката и от 10 години член на СБЖ.
    „В първия момент отказах предложението, но после размислих и приех. Благодаря ви. Обичам професията си, диалогичен човек съм и мисля, че в мен надделява разумът. Надявам се, такъв да бъда и занапред като председател на журналистическото дружество в Габрово.”
    За пръв път от години насам дружеството, в което членуват журналисти от всички общини на областта, прие нов член. 
    Журналистите отдадоха почит пред паметта на скоро  починалите колеги – Николина Манева от Дряново и Катя Маринова от Габрово.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни