Организация и безопасност на движението – на дневен ред в Областната управа

Топ новина! Sreschata-pri-Oblastniya-upravitel
Срещата при Областния управител
Четири проекта са реализирани за подобряването на организацията на движението по републиканската пътна мрежа в областта в края на миналата и в началото на тази година, а други 5 ще бъдат изпълнени през 2024 г.

Среща за проблемите в сферата на пътната поддръжка и предстоящите инфраструктурни проекти проведе днес областният управител Мария Башева. На срещата присъстваха народните представители Валери Митов и Даниел Петров, заместник областните управители Иван Любомиров и Даниела Маринова, кметът на Трявна Денчо Минев, заместник-кметът на Трявна Жасмина Лазарова, общинският съветник Мария Пенева, заместник-кметът на Дряново Ангел Ангелов, заместник-кметът на Габрово инж. Деян Дончев, директорът на ОДМВР – Габрово Илиян Иванов, началник-сектор “Пътна полиция“ Николай Симеонов и Стефан Тотевски, началник-отдел към Община Севлиево.

Четири проекта са реализирани за подобряването на организацията на движението по републиканската пътна мрежа в областта в края на миналата и в началото на тази година, а други 5 ще бъдат изпълнени през 2024 г. Това поясни директорът на Областно пътно управление инж. Деян Георгиев, който представи и отговори на 15-те въпроса, поставени на работната среща, свикана миналата седмица от областния управител с участието кметовете на общините в областта, председателите на общинските съвети и народните представители от региона.

Инж. Георгиев информира, че в началото на 2024 г. е реализиран проект за подобряване организацията на движение на пътно кръстовище при разклона за с. Ряховците, като е поставена нова вертикална сигнализация. Също е изпълнен и проектът за подобряване организацията на движение на път III-5004 „Обход на гр. Габрово“ в района на кв. “Чехлевци“.

В края на миналата година са монтирани делинеатори в оста на пътя на разклона за с. Враниловци. Към настоящия момент част от тях са унищожени, като ще бъдат подменени с нови. От Областно пътно управление са изпратили и писмо до фирмата изпълнител, в което поставят въпроси относно съблюдаваните параметри и качеството на използваните материали за ограничителите, в което настояват новите да са по-висок клас. Георгиев поясни, че все още не са платили на изпълнителя.

Подобрена е и организацията на движението по път I-5/Е-85 „Граница В. Търново-Дряново-Габрово“ при кръстовище с път III-5004 в близост до с. Донино. Проектът е осъществен в края на миналата година. От реализирането му до момента няма данни за настъпили пътнотранспортни произшествия, съобщиха от ОДМВР – Габрово.

 

 

Проектите, които ще бъдат реализирани през 2024 г., са:

- подобряване организацията на движение на път II-44 „Севлиево-Драгановци-Габрово“ в с.Янковци чрез монтаж на гъвкави ограничители (делинеатори). Изпратено е задание, което е одобрено на 10.01.2024 г.

- подобряване организацията на движение на пътно кръстовище при км 141+394 на път I-5/Е-85 „Граница В. Търново-Дряново-Габрово“ (вход към с .Донино). Одобрено е заданието на 10.01.2024 г. и предстои да бъде реализиран;

- организация и безопасност на движението на път I-4/Е-772 „Граница Ловеч-о.п.Севлиево-граница В.Търново“ в участъка от км 90+874 до км 91+000;

- организация и безопасност на движението на път I-4/Е-772 „Граница Ловеч-о.п.Севлиево-граница В.Търново“ в участъка от км 99+274 до км 99+374;

- временна организация на движението на път III-5002 „Велковци-Скалско“ в участъка между с. Велковци и с. Скалско.

 

 

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни