Таня Христова: За да си доброволец, трябва да имаш много голямо сърце и да обичаш хората около себе си

Kmet-t-na-Gabrovo-se-sreschna-s-momichetata-i-momchetata-ot-Terapevtichen-tsent-r-„Sveti-Iliya“
Кметът на Габрово се срещна с момичетата и момчетата от Терапевтичен център „Свети Илия“
  5 декември - Международен ден на доброволеца

    На 5 декември – Международния ден на доброволеца, кметът на Габрово Таня Христова се срещна с хората, които през 2023 година можеха да бъдат открити на различни места, но винаги в помощ – от битови дейности по селата до най-мащабните инициативи на община Габрово. Това са момичетата и момчетата от Терапевтичен център „Свети Илия“.  Всеки един от тях има с какво да се гордее с делата си и днес, в деня на доброволеца да чувства този ден като личен празник. 
    В своя поздрав кметът Таня Христова каза:
    „В Международния ден на доброволеца имам привилегията да съм на единственото място в страната ни, където зависимите имат възможността да дават своя принос към обществото и го правят с изключителен заряд и желание. Място, което показва, че през даване, предаване, отдаване се изгражда личността. Това е Терапевтичен център „Свети Илия“. Десетки са примерите, в които се включвахте и помагахте през годината. И аз Ви благодаря от сърце за всички прекрасни инициативи в нашия град и в нашите китни селца, които се случиха благодарение на Вашата намеса.
    5 декември е изключителен празник за всеки един от Вас. За да си доброволец трябва да имаш много голямо сърце, да обичаш хората около себе си и да знаеш, че трябва да обичаш и себе си. Всичко, което сте направили през отминаващата си вече година и което съм убедена ще продължите да правите и през следващата, ни разкрива Вашите големи сърца. Изключително се радвам, че чрез Вас магията или божествената мисия се случва в Габрово, място в което хората често са скептични, трудно се убеждават, но Вие успяхте! Направихте нещо, което отвори тяхната душевност и вече навсякъде всички Ви искат. Вие сте изключително силен заряд лично аз да намирам смисъл и вдъхновение, за това което е добро да се случи за всички нас, но за което понякога се среща огромна съпротива. Когато човек се докосне да Вашата енергия, разбира че доброто си заслужава и каквото и да коства то трябва да се отстоява. Вие сте нещо, което е изключително ценно и трудно се постига – вие сте общност. Няма нищо по-хубаво от това хората да станат част от общност. И аз силно вярвам, че все повече ще се случва това, не да бъдем група от хора, а да имаме общност, където всеки един човек, уникален със своята същност, таланти и умения, ще дава най-доброто от себе си, за нейното добруване.  
    На всички вас от Терапевтичния център дълбок поклон и благодаря, че преобразявате Габрово и чрез нашия град – цяла България. Силно вярвам, че ние можем да бъдем Ваша подкрепа и че Габрово може да бъде мястото, в което Вие да намерите своята изява, да създадете или съберете семейството си и да сбъднете това, което мечтаете.“

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни