Простихме се с Иван Минчев

Водеща! Ivan-Minchev
Иван Минчев
Вчера се простихме с твореца, режисьора, почетния гражданин на Габрово Иван Минчев

Големият театрал почина на 5 октомври 2023 г. За него Габрово беше не само роден град, а цяла една вселена – чудновата, пластична, готова да събере цвят, настроение и усмивки. Иван Минчев с присъщата си непоколебимост, изключителен професионализъм и ярък хумор създаде много издания на Габровския Карнавал – шумен, пъстър, маскиран и неповторим. Няма да забравим Иван и неговата огромна шапка с пъстри помпони, която му придаваше вид на истински исполин, който обаче, нетипично за исполините, успяваше да бъде динамичен, да обиколи стотици места и да се срещне с хиляди хора – и винаги да ги усмихне. Той беше Карнавалистът – звание, дадено по смисъл, по сърце и от душа.

ivan Minchev

Иван Минчев при присъждане на званието "Почетен гражданин на Габрово". До него е Таня Бонева - съпруга на приятеля му Слави Бонев, починал от същата болест, наричан на времето "Таткото на Карнавала"


За своите заслуги в организирането на Карнавала и още много културни събития, които носят престиж и разнообразяват културния календар на града тази година Иван Минчев беше удостоен с отличието "Почетен знак на Габрово".

"Тук вече плача...Втори приятел за един ден. Не е истина! - това написа в профила си в социалните мрежи журналистът и водещ Ники Кънчев.  - Починал е Иван Минчев, дългогодишен музикален спец, организатор на джаз концерти и фестивали, близък приятел на Милчо Левиев, на Вики Алмазиду, на Теодосий Спасов. Ванката Минчев, миличкият ми той. Другар, приятел, френд, музикален фен, голям чорбар - от всичко по-малко и по-много. С него имам милион музикални приключения: преди промените правехме срещи с младежта по читалища и младежки домове и ги просветлявахме музикално. После създадохме заедно предаването "Кречетало" по БНТ, което си пое по негов си път. Ванката работи после и в БНР, въобще много беше печен. Ванката, Габровец до мозъка на костите си. Отне ни го Ракът, този убиец, докато ние се караме за разни дребни неща в този живот. Прегръдки на семейството му, на съпругата Ваня и сина му Мишо - адски умно момче!"

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни