Багелски нарисува Ботев в Кисийците

Водеща! Portret-t-na-Hristo-Botev-v-Kasiitsite
Портретът на Христо Ботев в Касийците
Тревненското село е извесно като арт галерия на открито с поглед към Балкана

    Портретът на Христо Ботев и втората стенопис, която Кром Багелски е изработил през тази година в село Кисийците, Тревненско. Първата е "Девойка с кобилица". Известният художник, който изработи в Дряново "Пръстените на времето" - най-високия стенопис у нас и в Европа, сподели за "100 вести" 

Багийски

    "Винаги с радост се връщам да работя в Габровско, той е любимият ми район.
    Село Кисийците наистина се превръща в богата галерия на открито. А портретът на Христо Ботев е вторият стенопис, който направих там за тази година. Много доволен съм от изживяването и смятам да продължавам да рисувам в района. 
    Вълнуващо за мен беше и участието ми що на симпозиум "Форма" в художествената гимназия в Трявна където направихме скулптурни пейки от дърво, които ще се поставят около езерото в Трявна. 
    Също подготвям самостоятелна изложба в галерия Орловска 10 в Габрово в началото на ноември, също и коледна изложба в читалището на Дряново...
    Благодаря за поканата на господин Шарланджиев и Найден Колев, също така и за подкрепата на собственика на къщата - Тончо Йовчев, също на Иван Манолов и както е на цялото село!"
    За тревненското село Кисийците разказва още преди 5 години Велина Махлебашиева за предаването ""Преди всички"" на Българско национално радио. През 2003 година селото има местна програма за развитие за 20 години напред.
    В репортажа се казва още, че     "Преди двайсетина години в Кисийците животът бил почти замлъкнал. 
    Сега прозорците на трийсетината къщи в селото светят, читалището се белее отдалеч, а пластики от дърво и камък сякаш довършват ансамбъла от стари дувари и стрехи."


    Още за село Кисийците и много снимки в брой 175 на "100 вести".

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

  1. Още от Общество

Към началото

Следвай ни