Име: Димка Господинова
Град: Габрово
Дом. адрес: ул. "Народна воля" 13
Телефон: 0889 227 805
Email: dimi@stovesti.info

Публикации на автора

Багелски нарисува Ботев в Кисийците

Тревненското село е извесно като арт галерия на открито с поглед към Балкана

Повече...

С благоговение дълбок поклон пред строителния гений на стария българин

Никаква буря не е могла да вдигне покрива, никакво земетресение не е могло да събори малките бели къщурки, накацали по баира, отворили широко прозорци и чардаци към слънцето...

Повече...

С модерна медицина, съвременни решения и високи технологии. Пациентът за нас е винаги на първо място!

Водещият кардиолог от екипа на СБАЛК - Велико Търново д-р Валентин Кръстев представя кардиологичната болница:

Повече...

Делина Дисанска сбъдна своя мечта, издаде книгата си "Да обичаш"

Делина Дисанска издаде книгата си „Да обичаш“, направи го като подарък за себе си за своята 77-годишнина и сбъдна своя отдавнашна мечта.

Повече...

Духът на Световното влезе в "100 вести" - Кабакчиеви баща и син бяха наши гости

Многократният Спортист № 1 на Габрово заради уменията му в мотоспорта - Теодор Кабакчиев, добре се справя и в алпийския ски спорт. Това довери в редакцията на „100 вести“ вчера неговият баща Смилен Кабакчиев, председател на Сдружение „Узана“.

Повече...

Ангел Иванов: „Техническа проверка” е първата ми книга и тя е моят път към Пътя”

Ангел Иванов е горд възпитаник на Априловска гимназия, която изкласи през 2007 г. Завършил е специалност „Телевизия” в СУ и е един от създателите на студентското радио „Реакция”. Бил е телевизионен сценарист, включително 4 години в „Господари на ефира“. Пише тук и там. Чувства се като състезател по спортно ориентиране, който се е загубил в хотела преди старта на надпреварата. Иска да се завърне там, където никога не е бил.

В това интервю не говорим много за книгата на Ангел, защото тя трябва да бъде прочетена и съпреживяна.
Четейки, всеки ще се срещне на четири очи с автора, ще открие свои преживявания от отминали дни и истини за бъдещето, някои разкази ще нагарчат, други ще възрадват. Но едно ще бъде неоспоримо за читателите на тази книга - в нея ще открият една изящна словесност, разкази, граничещи с поезия, и поезия, изказана в разкази.

Повече...

Ясен Пенчев се завърна от Южна Корея със златен медал и купата „The Star ot the World”

На финала на WMI 2018 участваха 1800 ученици от 21 страни - Китай, САЩ, Виетнам, Корея, Тайван, Филипини, Индонезия, Иран и други. Българският отбор се състоеше от 11 деца от различни класове. Финалното състезание се проведе на 14 юли 2018 г. Децата решаваха 25 задачи, разпределени в два модула.

Повече...

Акцент на месец юни в Художествена галерия „Христо Цокев“ - Габрово

 В една своя статия Валерий Д. Пощаров пише:  „Бургас не е просто град на морето. Бургас е необяснима магия – с покоряващата си непринуденост, със старите си солени улички, изтичащи към голямата вода, с барабските си кръчми и кафенета, в които все още можеш да видиш мъже, говорещи и пиещи красиво. Ако в някоя от бургаските кръчми видите художника Георги Баев, той ще е в обкръжението на няколко негови аркадаши.

Повече...

Пожар в Габрово

Изгоря склад за бои край Колева ливада. Мястото на инцидента е било отцепено от органите на реда, с цел недопускане на хора в близост до огъня и пушека. Има един пострадал, който се е надишал с газове от пожара.

Повече...

Създаването на фирмата е генезисът на изцяло нов живот

Фирма Генезиспроект - основана в Габрово в средата на 2016 г. Предлага следните услуги:
    .Цялостно 3D проектиране на интериорен дизайн.
3D проектиране на обзавеждане. Изработка на обзавеждане по проект и индивидуални изискв

Повече...

Важният щрих в черно в картината на Кристо на Изео - полицаи и доброволци

Арт инсталацията „Плаващите кейове“ на българския авангардист Кристо и организацията на Изео

Още снимки на сайта в Галерия - Изео - Кристо побра света

Повече...

Станислав Иванов: „Знам какво е да носиш синята фланелка”

Станислав Иванов - това ще е наследникът на Гунди, Стоичков, Балъков, Лечков, Костадинов, Бербатов... Такива са надеждите не само на спортната общественост от родния му град Габрово, на „синята общност“, но и на футболна България след впечатляващите изя

Повече...

Една дупка - с две фирми за ремонт

Николай Георгиев се обадил в четвъртък на тел. 112 за огромна необезопасена дупка в началото на ул. „Неофит Рилски“ в Габрово, станала особено опасна след проливния дъжд.

Повече...

Автомобил пропадна в траншея на паркинг

Неприятен инцидент вчера прекъсна работата по водния цикъл в центъра, на ул. „Шипка“ 1. Автомобил пропадна в изкопа, по който към 17.30 часа се работеше. Водачът не успял да види, че паркингът пред Сибанк не работи и че там е прокопана траншея, в която с

Повече...