Моника Стоянова - шампион на Европа

Топ новина! Monika-Stoyanova-s-s-zlatnata-kupa
Моника Стоянова със златната купа
Габрово с европейска титла в карате киокушин

Феноменалната Моника Стоянова се пребори за Европейската титла по карате киокушин, до 55 кг, сред 18–21-годишните. Моника учи в НАГ, 12 клас и тренира в клуб „Надежда“. На Европейското в Барселона тя представя България и Габрово. За състезанието Моника разказа:
„В това първенство участва целият национален отбор, съставен от различни клубове в България. Треньорът на националния отбор е Захари Дамянов, личен треньор - Красимир Илиев. В националния отбор съм от 2018 година. Когато направиш няколко поредни успеха, те избират да участваш на състезания от международен характер. Ако се представиш на ниво, те викат постоянно. Състезанието, което ме изпрати в националния отбор, беше във Велико Търново. Бяхме 14 човека, играхме 4 срещи и ме извикаха на световно през 2018 г. във Варна.
На Европейското първенство по киокушин в Барселона отидох с ясна цел. Човек трябва да е винаги целеустремен, да се развива в посоката, която иска. Играх със състезателка от Казахстан, в продължението взех срещата. Решението да има продължение зависеше от главния съдия. Защото имаше две знамена за мен. От двата ъгъла излизат двама състезатели, аз бях от белия ъгъл, а съперничката - от червения. Съдиите са разпределени от четирите ъгъла, има и главен, който е между нас. Вдигнаха две бели знамена за мен от левия ъгъл. В продължението победих казахстанката и спечелих полуфинал.
На финала играх с румънка. Победих я в редовното време с 5 съдийски гласа за мен. Чувството е великолепно, защото си удовлетворен от добре свършената работа. Знаеш, че си постигнал целта си и усилията ти не са били напразни. Следващото състезание е в Лисабон. То е на различни федерации (Ринго кай и KWF в Португалия) и националният отбор решава да вземе квота за двете състезания“.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни