8 медала за ДК „Габрово" от „Топалов оупън"

Georgi-Kolev,kleknal,-opredeli-turnira-kato-edin-ot-nai-silnite
Георги Колев,клекнал, определи турнира като един от най-силните
Осем състезатели на габровския клуб по джудо се качиха на стълбичката за награждаване в 8-ото издание на силния международен турнир „Топалов оупън“ в Панагюрище.

     Проявата за деца и юноши на възраст от под 6 до 18 години събра в зала „Арена Асарел“ близо 1200 състезатели от 21 държави. Именно това даде основание на треньора на габровските джудисти Георги Колев да определи турнира като един от най-силните, на които е присъствал в последните години. 
    Злато завоюва Теодор Ненов при най-малките в категория до 30 килограма. Победи над четирима съперници, двама от тях от Турция и Молдова, го изведоха до първото място. Сребърни медали заслужи Кристина Стефанова при родените 2015/2016 година в категория до 27 килограма. 

Със сребро е и Калоян Халкин в същата възрастова група и категория до 22 килограма, Стефан Радев в категория до 46 килограма и  Стефания Антова при родените 2012/2014 в категория до 36 килограма. С бронз се окичиха Борис Халкин при най-малките в категория до 18 килограма, Зоя Самотрясова в групата до 12 години, категория до 27 килограма и Александра Здравкова при девойките до 18 години в категория до 44 килограма.  
„Това беше най-силния турнир, на който съм бил за последните може би 20 години. Видно е, че се развиваме и вървим напред. В чужбина обаче има страхотни клубове и нашата цел е да се опитваме да ги настигаме“, сподели наставникът на габровските джудисти Георги Колев. 
Двама от възпитаниците му останаха на подготовка в Панагюрище след турнира. Еди Диванов и Йоан Шанов се включиха в лагер и провеждат двуразови, двучасови  занимания в „Арена Асарел“ заедно със състезатели от Израел.

Коментирай!

(при коментар без регистрация, написаното автоматично се проверява за спам!)

0 коментара

Към началото

Следвай ни